Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Kersttulband met amandelschaafsel en speculaaskruiden

Kersttulband met amandelschaafsel en speculaaskruiden

Dit recept is van: Bakken.nl team

  1. Kersttulband met amandelschaafsel en speculaaskruiden
Item 1 of 1
Kersttulband met amandelschaafsel en speculaaskruiden
info
Benodigdheden
Stappen

Bij kerst hoort een heerlijke tulband. Bak een kruidige tulband met knapperig amandelschaafsel!

10 min.Bereidingstijd
65 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
AmandelenSpeculaasTulbandCakeKerstThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Amandelschaafsel (bijv. Dr. Oetker)
    30 g
    Amandelschaafsel (bijv. Dr. Oetker)
  • Boter (ongezouten roomboter)
    175 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Koopmans Tulband
    1 Pak
    Koopmans Tulband
  • Ei
    4 null
    Ei
  • Speculaaskruiden
    2 el (eetlepels)
    Speculaaskruiden
  • Melk
    50 ml
    Melk

Keukenspullen

  • Tulbandvorm
    Tulbandvorm
  • Bloem om te bestuiven
    Bloem om te bestuiven
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 150°C / hetelucht 150°C ). Vet de tulbandvorm in een bakspray of met boter. Verdeel het amandelschaafsel (30 g) over de tulband en bestrooi vervolgens met bloem.

2. Tulbandbeslag bereiden

Klop in een beslagkom de boter (175 g) met de mixer zacht en romig. Voeg daarna de tulbandmix, eieren (4 stuks), de koek- of speculaaskruiden (2 el) en de melk (50 ml) in één keer toe.

Roer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel. Klop daarna op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig beslag. Giet in de tulbandvorm en bak in de oven in 65 tot 70 minuten gaar en goudbruin.

Laat de tulband afkoelen. Bestuif voor serveren met het zakje poedersuiker uit het pak.

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

Meer kersttulband recepten

  1. Kersttulband met amandelschaafsel en speculaaskruiden
    Moeilijk
    5
    10 min.
  2. Feesttulband met Licor 43, sinaasappel en witte chocolade
    Gemiddeld
    4
    20 min.
  3. Mini (weggeef) kersttulbandjes
    Makkelijk
    0
    15 min.
  4. Kersttulband met noten en spijs
    Moeilijk
    5
    15 min.
  5. Kersttulband met tutti frutti
    Moeilijk
    0
    30 min.
  6. Kersttulband met amaretti en spijs
    Moeilijk
    4
    20 min.
Item 1 of 6

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.