🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cake
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Moederdag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Regenboog
      • Seizoen bakken
        • Seizoen bakken
        • Lente
        • Zomer
        • Herfst
        • Winter
      • Geboorte
      • Verjaardag
      • Reisje door Europa
      • Brunch
      • Halloween
      • Sinterklaas
      • Kerst
      • Oud & Nieuw
      • Valentijn
      • Pasen
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Cake Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Moederdag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Regenboog
Seizoen bakken
Lente Zomer Herfst Winter
Geboorte Verjaardag Reisje door Europa Brunch Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw Valentijn Pasen
Baktips
Recepten
Kersttulband met amandelschaafsel en speculaaskruiden

Kersttulband met amandelschaafsel en speculaaskruiden

Dit recept is van: Bakken.nl team

Kersttulband met amandelschaafsel en speculaaskruiden
Kersttulband met amandelschaafsel en speculaaskruiden
Info Benodigdheden Stappen

Bij kerst hoort een heerlijke tulband. Bak een kruidige tulband met knapperig amandelschaafsel!

10 min. Bereidingstijd
65 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12 Porties
Amandelen Speculaas Tulband Cake Kerst Thema recepten

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling! Wat vind je van dit recept?
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Amandelschaafsel (bijv. Dr. Oetker)
    30 g
    Amandelschaafsel (bijv. Dr. Oetker)
  • Boter (ongezouten roomboter)
    175 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Koopmans Tulband
    1 Pak
    Koopmans Tulband
  • Ei
    4
    Ei
  • Speculaaskruiden
    2 el (eetlepels)
    Speculaaskruiden
  • Melk
    50 ml
    Melk

Keukenspullen

  • Tulbandvorm
    Tulbandvorm
    Productdetails
  • Bloem om te bestuiven
    Bloem om te bestuiven
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 150°C / hetelucht 150°C ). Vet de tulbandvorm in een bakspray of met boter. Verdeel het amandelschaafsel (30 g) over de tulband en bestrooi vervolgens met bloem.

2. Tulbandbeslag bereiden

Klop in een beslagkom de boter (175 g) met de mixer zacht en romig. Voeg daarna de tulbandmix, eieren (4 stuks), de koek- of speculaaskruiden (2 el) en de melk (50 ml) in één keer toe.

Roer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel. Klop daarna op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig beslag. Giet in de tulbandvorm en bak in de oven in 65 tot 70 minuten gaar en goudbruin.

Laat de tulband afkoelen. Bestuif voor serveren met het zakje poedersuiker uit het pak.

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

Meer kersttulband recepten

Kersttulband met amandelschaafsel en speculaaskruiden
Feesttulband met Licor 43, sinaasappel en witte chocolade
Mini (weggeef) kersttulbandjes
Kersttulband met noten en spijs
Kersttulband met tutti frutti
Kersttulband met amaretti en spijs
 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2022 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.