Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 150°C / hetelucht 150°C ). Vet de tulbandvorm in een bakspray of met boter. Verdeel het amandelschaafsel (30 g) over de tulband en bestrooi vervolgens met bloem.
Klop in een beslagkom de boter (175 g) met de mixer zacht en romig. Voeg daarna de tulbandmix, eieren (4 stuks), de koek- of speculaaskruiden (2 el) en de melk (50 ml) in één keer toe.
Roer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel. Klop daarna op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig beslag. Giet in de tulbandvorm en bak in de oven in 65 tot 70 minuten gaar en goudbruin.
Laat de tulband afkoelen. Bestuif voor serveren met het zakje poedersuiker uit het pak.
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.