Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Kersttulband met tutti frutti

Kersttulband met tutti frutti

Dit recept is van: Saakje

  1. Kersttulband met tutti frutti
Item 1 of 1
Kersttulband met tutti frutti
info
Benodigdheden
Stappen

Met dit recept bak je een niet alleen een lekkere kersttulband maar ook nog eens een feestelijk cake! Met tutti frutti en sinaasappellikeur, lekker hoor!

30 min.Bereidingstijd
60 min.Baktijd
Moeilijkheid
8-10Porties
Tutti fruttiTulbandKerstThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  •  
    200 g
    Tutti frutti
  •  
    100 ml
    Sinaasappellikeur (bijv. Cointreau)
  • Boter (ongezouten roomboter)
    175 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Ei
    4 Stuk(s)
    Ei

 

  • Melk
    50 ml
    Melk
  • Koopmans Tulband
    1 pak(ken)
    Koopmans Tulband
  • Water
    75 ml
    Water
  • Poedersuiker
    200 g
    Poedersuiker

Keukenspullen

  • Steelpan
    Steelpan
  • Tulbandvorm
    Tulbandvorm
  • Boter om in te vetten
    Boter om in te vetten
  • Bloem om te bestuiven
    Bloem om te bestuiven
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Tulband bereiden

Snijd de tutti frutti (200 g) in kleine stukjes.

Doe de sinaasappellikeur (100 ml) met de tutti frutti in een steelpan en verwarm dit op een rustig vuur ongeveer 5 minuten.

Vet de tulbandvorm goed in met zachte boter en bestuif met poedersuiker.

Verwarm de oven voor (elektrisch 150 °C / hetelucht: 140 ). Klop met de mixer de boter (175 g) zacht en romig in een beslagkom.

Voeg de mix Koopmans Oud Hollandse Tulband (1 pak), de eieren (4 stuks) en de melk (50 ml) in een keer toe. Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel en klop het daarna op de hoogste stand in ca. 3 minuten tot een luchtig beslag.

Giet de tutti frutti af en bewaar de ingekookte likeur voor het glazuur. Leg 8 stukjes fruit apart voor het versieren en schep de rest van de tutti frutti door het beslag en doe het beslag in de tulbandvorm en bak de tulband in ongeveer 60 minuten gaar.

Neem de tulband uit de oven en laat deze ca. 5 minuten afkoelen in de vorm. Stort de tulband op een rooster en laat deze verder afkoelen.

Ingekookte likeur geschikt voor kinderen?

Door het inkoken van de likeur is het ook geschikt voor kinderen. Gebruik je liever geen likeur, dan is sinaasappelsap een goed alternatief.

2. Glazuur maken

Maak ondertussen het glazuur. Vul daarvoor de opgevangen cointreau aan met water tot 75 ml.

Doe dit in een beslagkom en zeef steeds kleine beetjes poedersuiker (200 g) er boven. Roer dit steeds goed door, tot dat alle poedersuiker opgenomen is en je een dik glazuur overhoudt.

Verdeel het glazuur over de tulband en versier met de overgebleven stukjes fruit.

Glazuur effect

Zorg dat je glazuur echt goed dik is, dan loopt het niet dun uit en krijg je het mooiste effect.

Meer kersttulband recepten

  1. Kersttulband met amandelschaafsel en speculaaskruiden
    Moeilijk
    5
    10 min.
  2. Feesttulband met Licor 43, sinaasappel en witte chocolade
    Gemiddeld
    4
    20 min.
  3. Mini (weggeef) kersttulbandjes
    Makkelijk
    0
    15 min.
  4. Kersttulband met noten en spijs
    Moeilijk
    5
    15 min.
  5. Kersttulband met tutti frutti
    Moeilijk
    0
    30 min.
  6. Kersttulband met amaretti en spijs
    Moeilijk
    4
    20 min.
Item 1 of 6

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.