Saakje

Bakmeisje bij bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Kersttulband met tutti frutti

Met dit recept bak je een niet alleen een lekkere kersttulband maar ook nog eens een feestelijk cake! Met tutti frutti en sinaasappellikeur, lekker hoor!

Bereiden

30 min

Baktijd

60 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

8-10 plakjes

Tulband bereiden

Elektrische oven: 150 °C, Heteluchtoven: 140 °C

  1. Stap 1

    • 200 g tutti frutti

    Snijd de tutti frutti in kleine stukjes.

  2. Stap 2

    • 100 ml sinaasappellikeur (bijv. Cointreau)

    Doe de likeur met de tutti frutti in een steelpan en verwarm dit op een rustig vuur ongeveer 5 minuten.

  3. Stap 3

    Vet de tulbandvorm goed in met zachte boter en bestuif met poedersuiker.

  4. Stap 4

    • 175 g boter

    Verwarm de oven voor. Klop met de mixer de boter zacht en romig in een beslagkom.

  5. Stap 5

    • 4 eieren

    • 50 ml melk

    • 1 pak Koopmans Oud Hollandse Tulband

    Voeg de tulbandmix, de eieren en de melk in een keer toe. Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel en klop het daarna op de hoogste stand in ca. 3 minuten tot een luchtig beslag.

  6. Stap 6

    Giet de tutti frutti af en bewaar de ingekookte likeur voor het glazuur. Leg 8 stukjes fruit apart voor het versieren en schep de rest van de tutti frutti door het beslag en doe het beslag in de tulbandvorm en bak de tulband in ongeveer 60 minuten gaar.

    Ingekookte likeur geschikt voor?

    Door het inkoken van de likeur is het ook geschikt voor kinderen. Gebruik je liever geen likeur, dan is sinaasappelsap een goed alternatief.

  7. Stap 7

    Neem de tulband uit de oven en laat deze ca. 5 minuten afkoelen in de vorm. Stort de tulband op een rooster en laat deze verder afkoelen.

Glazuur maken

  1. Stap 8

    • 75 ml water

    Maak ondertussen het glazuur. Vul de opgevangen cointreau aan met water tot 75 ml.

  2. Stap 9

    • 200 g poedersuiker

    Doe dit in een beslagkom en zeef steeds kleine beetjes poedersuiker er boven. Roer dit steeds goed door, tot dat alle poedersuiker opgenomen is en je een dik glazuur overhoudt.

    Glazuur effect

    Zorg dat je glazuur echt goed dik is, dan loopt het niet dun uit en krijg je het mooiste effect.

  3. Stap 10

    Verdeel het glazuur over de tulband en versier met de stukjes fruit.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.