Op en top kerst, een rijk gevulde tulband. Deze tulband is extra lekker gemaakt met noten en spijs.
Wil je jouw taart extra mooi maken? Download dan de figurenset onderaan de pagina, print het uit en versieren maar!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 150°C / hetelucht 140°C).
Vet de tulbandvorm in met boter en bestuif de binnenkant licht met bloem of gebruik Bakspray.
Klop de boter (150 g) met de mixer in een beslagkom zacht en romig. Voeg de tulbandmix (1 pak), de eieren (4 stuks) en de melk (50 ml) in één keer toe.
Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel. Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in circa 3 minuten tot een luchtig beslag.
Voeg de noten (145 g), spijs (300 g, verkruimeld) en rozijnen (100 g) aan het beslag toe en meng deze met een spatel door het beslag. Schep het beslag direct in de tulbandvorm. Bak de tulband in 65-70 minuten gaar en goudbruin.
Neem de tulband uit de oven en laat deze circa 2 minuten afkoelen in de vorm. Haal de cake uit de vorm en laat deze op een rooster verder afkoelen. Bestuif de afgekoelde tulband met poedersuiker.
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.