Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Kersttulband met noten en spijs

Kersttulband met noten en spijs

Dit recept is van: Koopmans

  1. kersttulband-met-noten-en-spijs
Item 1 of 1
Kersttulband met noten en spijs
info
Benodigdheden
Stappen

Op en top kerst, een rijk gevulde tulband. Deze tulband is extra lekker gemaakt met noten en spijs.

15 min.Bereidingstijd
60 min.Baktijd
Moeilijkheid
20Porties
Figurenset

Wil je jouw taart extra mooi maken? Download dan de figurenset onderaan de pagina, print het uit en versieren maar!

NotenAmandelspijsTulbandKerstKerst op de taartThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    150 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Ei
    4 null
    Ei
  • Melk
    50 ml
    Melk
  • Koopmans Tulband
    1 Pak
    Koopmans Tulband

 

  •  
    145 g
    Gemengde noten
  • Rozijnen
    100 g
    Rozijnen
  • Dr. Oetker Amandelspijs
    300 g
    Dr. Oetker Amandelspijs
  • Poedersuiker
    Poedersuiker

Keukenspullen

  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Tulbandvorm
    Tulbandvorm

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 150°C / hetelucht 140°C).

Vet de tulbandvorm in met boter en bestuif de binnenkant licht met bloem of gebruik Bakspray.

2. Kersttulband maken

Klop de boter (150 g) met de mixer in een beslagkom zacht en romig. Voeg de tulbandmix (1 pak), de eieren (4 stuks) en de melk (50 ml) in één keer toe.

Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel. Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in circa 3 minuten tot een luchtig beslag.

Voeg de noten (145 g), spijs (300 g, verkruimeld) en rozijnen (100 g) aan het beslag toe en meng deze met een spatel door het beslag. Schep het beslag direct in de tulbandvorm. Bak de tulband in 65-70 minuten gaar en goudbruin.

Neem de tulband uit de oven en laat deze circa 2 minuten afkoelen in de vorm. Haal de cake uit de vorm en laat deze op een rooster verder afkoelen. Bestuif de afgekoelde tulband met poedersuiker.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Meer kersttulband recepten

  1. Kersttulband met amandelschaafsel en speculaaskruiden
    Moeilijk
    5
    10 min.
  2. Feesttulband met Licor 43, sinaasappel en witte chocolade
    Gemiddeld
    4
    20 min.
  3. Mini (weggeef) kersttulbandjes
    Makkelijk
    0
    15 min.
  4. Kersttulband met noten en spijs
    Moeilijk
    5
    15 min.
  5. Kersttulband met tutti frutti
    Moeilijk
    0
    30 min.
  6. Kersttulband met amaretti en spijs
    Moeilijk
    4
    20 min.
Item 1 of 6

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.