🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Kerstboompjes van Red Velvet cake

Kerstboompjes van Red Velvet cake

Dit recept is van: ChicksLoveFood

red-velvet-kerstboompjes
Kerstboompjes van Red Velvet cake
Info Benodigdheden Stappen

Chickslovefood: "Ben jij nog op zoek naar een lekker dessert om het kerstdiner mee af te sluiten? Zoek dan niet verder, want wij hebben het ultieme kersttoetje voor je. We maken namelijk kerstboompjes van Red Velvet Cake met cream cheese frosting!"

40 min. Bereidingstijd
25 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
4 Porties
Red velvet Cream cheese MonChou Cake Kerst Kerst op de taart Bloggers Thema recepten
0
Nog geen beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Ei
    2
    Ei
  • Dr. Oetker Red Velvet Cake
    1 Pak
    Dr. Oetker Red Velvet Cake
  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • MonChou®
    150 g
    MonChou®
  • Dr. Oetker Zachte parels zilver
    Dr. Oetker Zachte parels zilver
  • Witte chocolade
    100 g
    Witte chocolade

Keukenspullen

  •  
    Bakvorm (20 x 30cm)
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Uitsteekvormpje (ster)
    4 Stuk(s)
    Uitsteekvormpje (ster)
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Red Velvet cake bakken

Doe de Red Velvet taartmix (1 pak), de eieren (2 stuks, op kamertemperatuur) en een deel van de slagroom (100 ml) in een beslagkom.

Roer het geheel door, totdat je een gladde massa hebt die niet meer stuift. Mix dan 3 minuten op de hoogste stand tot een luchtig beslag. Bekleed een bakvorm met bakpapier.

Bak de Red Velvet cake ca. 50-55 minuten in de oven totdat een satéprikker er schoon uitkomt. Bak anders nog 5 minuten langer.

2. Topping bereiden

Laat de Red Velvet cake minimaal 30 minuten afkoelen.

Doe ondertussen de MonChou (100 g) in een kom en mix deze glad. Voeg de toppingmix en de rest van de slagroom (150 ml) toe en mix 1/2 minuut op de laagste stand.

Mix daarna nog 2 minuten op de hoogste stand tot een luchtige topping.

3. Kerstboompjes maken

Snijd de afgekoelde Red Velvet cake horizontaal doormidden met een scherp kartelmes. Gebruik 4 of 5 soorten uitstekers in de vorm van een ster. Steek van iedere grootte 4 sterren uit.

Als je alle vormpjes hebt uitgestoken kun je gaan stapelen: Leg de grootste ster op een bord en smeer hier flink wat cream cheese-topping op.

Pak de op-een-na-grootste ster en druk goed aan. Ga zo door totdat je alle sterren op elkaar hebt gestapeld en ze samen een kerstboompje vormen.

Versier de kerstboompjes met de zilveren parels en bestrooi vervolgens met poedersuiker.

Stervormpjes of ronde vormpjes?

Heb je geen stervormpjes of ronde vormpjes in verschillende maten? Dan kun je ook ronde plakken maken met 4 of 5 verschillende soorten glazen. Net zo leuk. :)

4. Resttip: Sneeuwballen

Doordat je de Red Velvet cake uitsteekt houd je altijd wat over. Nu kun je er natuurlijk voor kiezen om dat tussen het bakken door lekker op te smikkelen, maar het is ook leuk om er Red Velvet-sneeuwballen van te maken. Die kun je bij de boompjes leggen, of apart serveren.

Doe de overgebleven cake in een keukenmachine met cream cheese (ik heb voor 100 gram cake 2 eetlepels MonChou gebruikt).

Maak balletjes van het deeg (zo groot als je zelf wilt). Smelt de witte chocolade (100 g) au bain-marie (in een kom boven een pan met kokend water). Roer regelmatig door. Doop de balletjes in de witte chocolade en leg op een bord. Zorg dat ze goed bedekt zijn. Laat de chocolade uitharden in de koelkast. Bewaar ze in de koelkast zodat de chocolade lekker knapperig blijft.

Meer kerstdessert recepten

Kersttoetje: Chocolade trifle met stroopwafel
Makkelijk
4
40 min.
Kerstboompjes van Red Velvet cake
Gemiddeld
-
40 min.
Skislof met framboos
Gemiddeld
4
40 min.
Mini-kerstappeltaartjes
Moeilijk
4
45 min.
Sneeuwpoptaartjes van biscuittaart
Moeilijk
-
30 min.
Omgekeerde kerstappeltaart
Makkelijk
4
25 min.
 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.