Chickslovefood

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Kerstboompjes van Red Velvet cake

Chickslovefood: ,,Ben jij nog op zoek naar een lekker dessert om het kerstdiner mee af te sluiten? Zoek dan niet verder, want wij hebben het ultieme kersttoetje voor je. We maken namelijk kerstboompjes van Red Velvet Cake met cream cheese frosting."

Bereiden

40 min

Baktijd

25 min

Niveau

Uitdagend

Aantal

4 stuks

Red velvet cake bakken

  1. Stap 1

    • 2 eieren (op kamertemperatuur)

    • 1 pak Dr. Oetker Verwen Red Velvet Cake

    • 100 ml slagroom

    Doe de Red Velvet taartmix, de eieren en 100 ml slagroom in een beslagkom.

  2. Stap 2

    Roer het geheel door, totdat je een gladde massa hebt die niet meer stuift. Mix dan 3 minuten op de hoogste stand tot een luchtig beslag. Bekleed een bakvorm (Chickslovefood: "ik heb een rechthoekige brownievorm van 20 x 30 cm gebruikt") met bakpapier.

  3. Stap 3

    Bak de Red Velvet cake ca. 50-55 minuten in de oven totdat een satéprikker er schoon uitkomt. Bak anders nog 5 minuten langer.

Topping bereiden

  1. Stap 4

    • 100 g MonChou

    • 150 ml slagroom

    Laat de Red Velvet cake minimaal 30 minuten afkoelen. Doe ondertussen de MonChou in een kom en mix deze glad. Voeg de toppingmix en de rest van de slagroom toe en mix 1/2 minuut op de laagste stand.

  2. Stap 5

    Mix daarna nog 2 minuten op de hoogste stand tot een luchtige topping.

Kerstboompjes maken

  1. Stap 6

    Snijd de afgekoelde Red Velvet cake horizontaal doormidden met een scherp kartelmes. Gebruik 4 of 5 soorten uitstekers in de vorm van een ster. Steek van iedere grootte 4 sterren uit. Heb je geen stervormpjes? Dan kun je ook ronde plakken maken met 4 of 5 verschillende soorten glazen. Net zo leuk. :)

  2. Stap 7

    Als je alle vormpjes hebt uitgestoken kun je gaan stapelen: Leg de grootste ster op een bord en smeer hier flink wat cream cheese topping op.

  3. Stap 8

    Pak de 1 na grootste ster en druk goed aan. Ga zo door totdat je alle sterren op elkaar hebt gestapeld en ze samen een kerstboompje vormen (zie foto).

  4. Stap 9

    • Dr. Oetker Zachte Parels Zilver

    Versier de Red Velvet Cake kerstboompjes met de zilveren parels en bestrooi vervolgens met poedersuiker.

Resttip: Sneeuwballen

  1. Stap 10

    Doordat je de Red Velvet cake uitsteekt houd je altijd wat over. Nu kun je er natuurlijk voor kiezen om dat tussen het bakken door lekker op te smikkelen, maar het is ook leuk om er Red Velvet sneeuwballen van te maken. Die kun je bij de boompjes leggen, of apart serveren.

  2. Stap 11

    • 50 g MonChou

    Doe de overgebleven cake in een keukenmachine met cream cheese (ik heb voor 100 gram cake 2 eetlepels MonChou gebruikt).

  3. Stap 12

    • 100 g witte chocolade

    Maak balletjes van het deeg (zo groot als je zelf wilt). Smelt de witte chocolade au bain-marie (in een kom boven een pan met kokend water). Roer regelmatig door. Doop de balletjes in de witte chocolade en leg op een bord. Zorg dat ze goed bedekt zijn. Laat de chocolade uitharden in de koelkast. Bewaar ze in de koelkast zodat de chocolade lekker knapperig blijft.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.