Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Kerstboompjes van Red Velvet cake

Kerstboompjes van Red Velvet cake

Dit recept is van: ChicksLoveFood

  1. red-velvet-kerstboompjes
Item 1 of 1
Kerstboompjes van Red Velvet cake
info
Benodigdheden
Stappen

Chickslovefood: "Ben jij nog op zoek naar een lekker dessert om het kerstdiner mee af te sluiten? Zoek dan niet verder, want wij hebben het ultieme kersttoetje voor je. We maken namelijk kerstboompjes van Red Velvet Cake met cream cheese frosting!"

40 min.Bereidingstijd
25 min.Baktijd
Moeilijkheid
4Porties
Red velvetCream cheeseMonChouCakeKerstKerst op de taartBloggersThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Ei
    2 null
    Ei
  • Dr. Oetker Red Velvet Cake
    1 Pak
    Dr. Oetker Red Velvet Cake
  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • MonChou®
    150 g
    MonChou®
  • Dr. Oetker Zachte parels zilver
    Dr. Oetker Zachte parels zilver
  • Witte chocolade
    100 g
    Witte chocolade

Keukenspullen

  •  
    Bakvorm (20 x 30cm)
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Uitsteekvormpje (ster)
    4 Stuk(s)
    Uitsteekvormpje (ster)
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Red Velvet cake bakken

Doe de Red Velvet taartmix (1 pak), de eieren (2 stuks, op kamertemperatuur) en een deel van de slagroom (100 ml) in een beslagkom.

Roer het geheel door, totdat je een gladde massa hebt die niet meer stuift. Mix dan 3 minuten op de hoogste stand tot een luchtig beslag. Bekleed een bakvorm met bakpapier.

Bak de Red Velvet cake ca. 20-25 minuten in de oven totdat een satéprikker er schoon uitkomt. Bak anders nog 5 minuten langer.

2. Topping bereiden

Laat de Red Velvet cake minimaal 30 minuten afkoelen.

Doe ondertussen de MonChou (100 g) in een kom en mix deze glad. Voeg de toppingmix en de rest van de slagroom (150 ml) toe en mix 1/2 minuut op de laagste stand.

Mix daarna nog 2 minuten op de hoogste stand tot een luchtige topping.

3. Kerstboompjes maken

Snijd de afgekoelde Red Velvet cake horizontaal doormidden met een scherp kartelmes. Gebruik 4 of 5 soorten uitstekers in de vorm van een ster. Steek van iedere grootte 4 sterren uit.

Als je alle vormpjes hebt uitgestoken kun je gaan stapelen: Leg de grootste ster op een bord en smeer hier flink wat cream cheese-topping op.

Pak de op-een-na-grootste ster en druk goed aan. Ga zo door totdat je alle sterren op elkaar hebt gestapeld en ze samen een kerstboompje vormen.

Versier de kerstboompjes met de zilveren parels en bestrooi vervolgens met poedersuiker.

Stervormpjes of ronde vormpjes?

Heb je geen stervormpjes of ronde vormpjes in verschillende maten? Dan kun je ook ronde plakken maken met 4 of 5 verschillende soorten glazen. Net zo leuk. :)

4. Resttip: Sneeuwballen

Doordat je de Red Velvet cake uitsteekt houd je altijd wat over. Nu kun je er natuurlijk voor kiezen om dat tussen het bakken door lekker op te smikkelen, maar het is ook leuk om er Red Velvet-sneeuwballen van te maken. Die kun je bij de boompjes leggen, of apart serveren.

Doe de overgebleven cake in een keukenmachine met cream cheese (ik heb voor 100 gram cake 2 eetlepels MonChou gebruikt).

Maak balletjes van het deeg (zo groot als je zelf wilt). Smelt de witte chocolade (100 g) au bain-marie (in een kom boven een pan met kokend water). Roer regelmatig door. Doop de balletjes in de witte chocolade en leg op een bord. Zorg dat ze goed bedekt zijn. Laat de chocolade uitharden in de koelkast. Bewaar ze in de koelkast zodat de chocolade lekker knapperig blijft.

Meer kerstdessert recepten

  1. Kersttoetje: Chocolade trifle met stroopwafel
    Makkelijk
    4
    40 min.
  2. Kerstboompjes van Red Velvet cake
    Gemiddeld
    4
    40 min.
  3. Skislof met framboos
    Gemiddeld
    4
    40 min.
  4. Mini-kerstappeltaartjes
    Moeilijk
    4
    45 min.
  5. Sneeuwpoptaartjes van biscuittaart
    Moeilijk
    0
    30 min.
  6. Omgekeerde kerstappeltaart
    Makkelijk
    4
    25 min.
Item 1 of 6

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.