Deze kerst scones zijn dé ster van je kerstontbijt of brunch! Luchtig en lekker met rozijnen, cranberries of zelfs stukjes chocolade – want waarom ook niet? Serveer ze warm met een dikke laag boter, jam of clotted cream en je hebt een feestje op tafel. Makkelijk te maken en extra leuk door die feestelijke stervorm. Daar wordt iedereen blij van!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor: 180 graden (hete lucht) 200 graden (elektrische oven) stand 3 (gasoven)
Doe de bloem (460 g), bakpoeder (20 g), vanillesuiker (3 zakjes), suiker (45 g) en zout in een kom, voeg de boter (150 g) toe en maak een kruimeldeeg. Voeg de eieren (1.5) en de slagroom (150 ml) toe en maak een samenhangend deeg.
Steek de sterren uit het deeg en leg deze op de bakplaat. Voeg het overgebleven deeg bij elkaar, rol nogmaals uit en steek opnieuw sterren uit totdat het deeg op.
Bestrijk de scones met het ei en bak de scones af in 15-20 minuten.
Klop de mascarpone (125 g) samen met de suiker (40 g) los.
Serveer de scones met clotted cream of mascarpone vulling en jam.