Een showstopper deze aardbeikwarktaart, heerlijk van smaak en lekker op kleur voor de kersttafel. Zo'n mooie spiraal maken is eenvoudiger dan het lijkt!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Leg het bijgesloten velletje bakpapier uit het pak Dr. Oetker Kwarktaart Aardbei over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.
Smelt de boter (60 g) in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.
Doe het water (300 ml), de magere kwark (500 g) en de slagroom (250 ml) in een kom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast. Voeg het zakje taartmix toe en meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand in 2,5 minuut tot een luchtige massa.
Verdeel het taartmengsel over 2 litermaatjes of kommen. Voeg aan de ene helft de groene kleurstof toe, roer goed door en voeg meer toe als de juiste kleur nog niet bereikt is. Kleur de ander helft op dezelfde manier met rode kleurstof. Schenk in het midden op de bodem van de springvorm een laagje groene kwarktaartmix. De bodem hoeft niet helemaal bedekt te zijn. Schenk in het midden van de groene laag een laagje rode kwarktaartmix. Herhaal dit om en om tot je mix op is. Let goed op dat je in het midden van de vorige laag blijft schenken.
Laat de taart ten minste 2,5 uur opstijven in de koelkast.