Een aardbeien kwarktaart met een twist, dat is deze taart met madeleines. Verstop de madeleines in het kwarktaartmengsel en serveer deze heerlijke taart met Moederdag of gewoon zomaar!
Liever zelf verse madeleines maken? Het recept vind je hier.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.
Snijd de buikjes van de madeleines en zet deze tegen de rand van de springvorm met de geribbelde kant naar buiten.
Smelt de boter (60 g) in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.
Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en zorg dat de madeleines goed tegen de zijkant worden gedrukt. Druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.
Doe het water (300 ml op kamertemperatuur) en de taartmix in een kom en klop dit met een mixer met garden op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel.
Voeg de kwark (500 g) en de ongeklopte slagroom (250 ml) toe en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand ten minste 2 minuten tot een luchtige massa. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast.
Schenk de helft het taartmengsel over de bodem. Laat de taart 5 minuten opstijven in de koelkast. Leg de buikjes van de madeleines op de kwarktaartvulling. Giet de tweede helft van het megsel in de taartvorm.
Laat de taart ten minste 2 ½ uur opstijven in de koelkast.
Versier de taart met het rode fruit.