Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Duo kwarktaart met chocoglazuur en seizoensfruit

Een feestje te vieren? Maak deze mooie en vooral erg lekkere duo kwarktaart. Vier het feestje mee.

Bereiden

20 min

Opstijftijd

150 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

10-12 taartpunten

Voorbereiden

  1. Stap 1

    • 1 pak Dr. Oetker Kwarktaart Naturel

    Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

Kruimelbodem bereiden

  1. Stap 2

    • 60 g boter

    Smelt de boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.

  2. Stap 3

    Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.

De eerste kwarktaart laag

  1. Stap 4

    • 400 ml water

    Doe 400 ml water op kamertemperatuur en de taartmix in een kom en klop dit met een mixer met garden op de laagste stand 1 minuut tot een glad mengsel.

  2. Stap 5

    • 500 g magere kwark

    • 250 ml slagroom

    Voeg de kwark en de ongeklopte slagroom toe en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand tenminste 2 minuten tot een luchtige massa. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast

  3. Stap 6

    Verdeel het taartmengsel over twee kommen.

  4. Stap 7

    Verdeel één van de delen taartmengsel over de bodem en zet het 10 minuten in de koelkast.

Tweede laag aardbeienkwarktaart

  1. Stap 8

    • 5 g aardbeien (vol of halfvol)

    Pureer de aardbeien met een staafmixer of een vork.

  2. Stap 9

    Voeg de aardbeienpuree toe aan de helft van het beslag dat je apart hebt gehouden en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand 2 minuten tot een luchtige massa.

  3. Stap 10

    Verdeel het tweede deel van het taartmengsel over de kwarktaart. Zet de kwarktaart weer in de koelkast terwijl je de chocoladelaag bereid.

Duo kwarktaart decoreren

  1. Stap 11

    • 1 zakje Dr. Oetker Glazuur Choco

    Leg het tweede zakje chocoglazuur in een kom met heet water en laat opnieuw in ca. 10 minuten zacht worden.

    Duo glazuur

    Je kunt ook duo glazuur gebruiken, je krijgt dan een mooi gemarmerd effect.

  2. Stap 12

    Verdeel de chocoglazuur beetje bij beetje over de rand van de taart zodat je het drip-effect krijgt. Verdeel tot slot de overgebleven chocoglazuur over het midden van de kwarktaart.

  3. Stap 13

    • 300 g rood fruit

    Decoreer de nog zachte glazuur met rood fruit.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.