Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Duo kwarktaart met chocoglazuur en seizoensfruit

Duo kwarktaart met chocoglazuur en seizoensfruit

Dit recept is van: Bakken.nl

  1. duo kwarktaart
Item 1 of 1
Duo kwarktaart met chocoglazuur en seizoensfruit
info
Benodigdheden
Stappen

Een feestje te vieren? Maak deze mooie en vooral erg lekkere duo-kwarktaart. Vier het feestje mee!

20 min.Bereidingstijd
150 min.Opstijftijd
Moeilijkheid
10-12Porties
KwarktaartZonder ovenTaartChocoladeAardbeiRood fruitKwark

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Kwarktaart Naturel
    1 Pak
    Dr. Oetker Kwarktaart Naturel
  • Boter (ongezouten roomboter)
    60 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Water (kamertemperatuur)
    400 ml
    Water (kamertemperatuur)
  • Magere kwark
    500 g
    Magere kwark

 

  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Aardbeien
    5 Stuk(s)
    Aardbeien
  • Dr. Oetker Glazuur Choco
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Glazuur Choco
  • Rood fruit (bijv. aardbeien, rode bessen, framboos)
    300 g
    Rood fruit (bijv. aardbeien, rode bessen, framboos)

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  •  
    Staafmixer
  • Steelpan
    Steelpan

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

2. Kruimelbodem bereiden

Smelt de boter (60 g) in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix (uit het pak Dr. Oetker Kwarktaart Naturel) door de gesmolten boter. Voeg eventueel een halve eetlepel cacao toe aan het mengsel voor een chocoladesmaak.

Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.

3. De eerste kwarktaartlaag

Doe het water op kamertemperatuur (400 ml) en de taartmix (uit het pak Dr. Oetker Kwarktaart Naturel) in een kom en klop dit met een mixer met garden op de laagste stand 1 minuut tot een glad mengsel.

Voeg de magere kwark (500 g) en de ongeklopte slagroom (250 ml) toe en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand tenminste 2 minuten tot een luchtige massa. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast.

Verdeel het taartmengsel over twee kommen. Verdeel één van de delen taartmengsel over de bodem en zet het 10 minuten in de koelkast.

4. Tweede laag aardbeienkwarktaart

Pureer de aardbeien (5 stuks) met een staafmixer of een vork.

Voeg de aardbeienpuree toe aan de helft van het beslag dat je apart hebt gehouden en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand 2 minuten tot een luchtige massa.

Verdeel het tweede deel van het taartmengsel over de kwarktaart. Zet de kwarktaart weer in de koelkast terwijl je de chocoladelaag bereidt.

5. Duo-kwarktaart decoreren

Leg het zakje chocoglazuur (1 zakje Dr. Oetker Glazuur Choco) in een kom met heet water en laat opnieuw in ca. 10 minuten zacht worden. Verdeel de chocoglazuur beetje bij beetje over de rand van de taart zodat je het 'drip-effect' krijgt. Verdeel tot slot de overgebleven chocoglazuur over het midden van de kwarktaart.

Decoreer de nog zachte glazuur met rood fruit (300 g).

Meer bijzondere kwarktaarten

  1. Madeleine aardbeien kwarktaart
    Makkelijk
    4
    15 min.
  2. Charlotte aardbeien kwarktaart
    Makkelijk
    4
    15 min.
  3. Charlotte MonChoutaart met kersen
    Makkelijk
    4
    20 min.
  4. Duo kwarktaart met chocoglazuur en seizoensfruit
    Moeilijk
    4
    20 min.
  5. Kwarktaart met chocoschotsen
    Moeilijk
    4
    40 min.
Item 1 of 5

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.