Een feestje te vieren? Maak deze mooie en vooral erg lekkere duo-kwarktaart. Vier het feestje mee!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.
Smelt de boter (60 g) in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix (uit het pak Dr. Oetker Kwarktaart Naturel) door de gesmolten boter. Voeg eventueel een halve eetlepel cacao toe aan het mengsel voor een chocoladesmaak.
Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.
Doe het water op kamertemperatuur (400 ml) en de taartmix (uit het pak Dr. Oetker Kwarktaart Naturel) in een kom en klop dit met een mixer met garden op de laagste stand 1 minuut tot een glad mengsel.
Voeg de magere kwark (500 g) en de ongeklopte slagroom (250 ml) toe en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand tenminste 2 minuten tot een luchtige massa. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast.
Verdeel het taartmengsel over twee kommen. Verdeel één van de delen taartmengsel over de bodem en zet het 10 minuten in de koelkast.
Pureer de aardbeien (5 stuks) met een staafmixer of een vork.
Voeg de aardbeienpuree toe aan de helft van het beslag dat je apart hebt gehouden en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand 2 minuten tot een luchtige massa.
Verdeel het tweede deel van het taartmengsel over de kwarktaart. Zet de kwarktaart weer in de koelkast terwijl je de chocoladelaag bereidt.
Leg het zakje chocoglazuur (1 zakje Dr. Oetker Glazuur Choco) in een kom met heet water en laat opnieuw in ca. 10 minuten zacht worden. Verdeel de chocoglazuur beetje bij beetje over de rand van de taart zodat je het 'drip-effect' krijgt. Verdeel tot slot de overgebleven chocoglazuur over het midden van de kwarktaart.
Decoreer de nog zachte glazuur met rood fruit (300 g).