Als dit geen klapper is als dessert na het diner?!? Een eenvoudig te maken recept met een spetterend resultaat. En wie is er niet gek op een MonChoutaart met kandijkoekjes? Kortom… alles aanwezig voor een succesvol dessert!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.
Smelt de boter (60 g) in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kandijkoekjesmix door de gesmolten boter.
Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa maar houdt 1 centimeter vanaf de rand vrij. Neem de lange vingers en zet deze tegen de rand van de springvorm. Plaats er steeds een aantal en ‘metsel’ ze vast met de kandijkoekjesmix.
Druk als laatste de bodem stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.
Klop in een kom de MonChou (200 g, op kamertemperatuur) met een mixer met garden glad. Voeg het water (100 ml) en de taartmix (1 zakje) aan de MonChou toe en klop dit op de hoogste stand tot een egale massa. Voeg de ongeklopte slagroom (250 ml) toe aan het MonChoutaart mengsel en klop dit met de mixer op de middelste stand in 1 minuut tot een luchtige massa.
Verdeel het MonChoutaart mengsel over de bodem en laat de MonChoutaart ten minste 2 uur opstijven in de koelkast.
Garneer de MonChoutaart vlak voor serveren bijvoorbeeld met een aardbeien- of kersenvlaaivulling of verse vruchten naar keuze.