Annet

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Charlotte MonChoutaart met kersen

Als dit geen klapper is op als dessert na het diner?!? Een eenvoudig te maken recept met een spetterend resultaat. En wie is er niet gek op een MonChoutaart met kandijkoekjes? Kortom… alles aanwezig voor een succesvol dessert!

Bereiden

20 min

Opstijftijd

120 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch °C / Hetelucht °C

  1. Stap 1

    • 1 pak Dr. Oetker MonChoutaart met kandijkoekjesbodem

    Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

Kandijkoekjes bodem bereiden

  1. Stap 2

    • 60 g boter

    Smelt de boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kandijkoekjesmix door de gesmolten boter.

  2. Stap 3

    Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa maar houdt 1 centimeter vanaf de rand vrij.

  3. Stap 4

    • 1 pak Lange vingers

    Neem de lange vingers en zet deze tegen de rand van de springvorm. Plaats er steeds een aantal en ‘metsel’ ze vast met de kandijkoekjesmix.

  4. Stap 5

    Druk als laatste de bodem stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.

MonChoutaart bereiden

  1. Stap 6

    • 200 g MonChou (in folie, op kamertemperatuur)

    Klop in een kom de MonChou (200 g op kamertemperatuur) met een mixer met garden glad.

  2. Stap 7

    • 100 ml water (op kamertemperatuur)

    Voeg het water en de taartmix aan de MonChou toe en klop dit op de hoogste stand tot een egale massa.

  3. Stap 8

    • 250 ml slagroom (ongeklopt)

    Voeg de ongeklopte slagroom toe aan het MonChoutaart mengsel en klop dit met de mixer op de middelste stand in 1 minuut tot een luchtige massa.

  4. Stap 9

    Verdeel het MonChoutaart mengsel over de bodem en laat de MonChoutaart ten minste 2 uur opstijven in de koelkast.

Charlotte MonChou decoreren

  1. Stap 10

    • 1 blik Taart & Vlaaivulling Aardbeien (of kersenvulling of vers fruit)

    Garneer de MonChoutaart vlak voor serveren bijvoorbeeld met een kersenvlaaivulling of verse vruchten naar keuze.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.