Kwarktaart is erg eenvoudig om te maken, daarom pakken we in dit recept uit met versieren. Decoreer de kwarktaart met zelfgemaakte chocoschotsen en knapperige meringue.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Bekleed de springvorm met het vel bakpapier.
Hak of breek de meringues (120 g) grof.
Smelt de boter (60 g) in een pannetje. Neem van het vuur en roer de kruimelbodemmix (1 pak Dr. Oetker Kwarktaart Naturel) erdoor.
Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk stevig aan met de bolle kant van een eetlepel.
Doe het water (300 ml), de kwark (500 g) en de slagroom (250 ml) in een kom en meng dit met een mixer op de laatste stand door elkaar.
Voeg de taartmix toe en mix op de laagste stand in 1 minuut glad. Klop het daarna op de hoogste stand in 2,5 minuut tot een luchtige massa.
Giet het kwarkmengsel over de kruimelbodem.
Laat de kwarktaart tenminste 2,5 uur opstijven in de koelkast.
Leg ondertussen een vel bakpapier op bijv. een bakplaat. Verwarm het duo glazuur (1 zakje Dr. Oetker Glazuur Choco) goed ondergedompeld minimaal 10 minuten in een kom met heet (gekookt) water.
Haal het zakje vervolgens uit het water en kneed goed door. Knip de bovenkant eraf en verdeel voorzichtig over het bakpapier. Laat de plak glazuur afkoelen en breek de plak in schotsen.
Versier de zijkant van de kwarktaart met de chocoladeschotsen en garneer de bovenkant vlak voor het serveren met de resterende gebroken meringues.
Liever een gemarmerd effect? Smelt wat witte chocolade au bain marie en meng dit met een satéprikker voorzichtig door het choco glazuur.
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.