Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Kwarktaart met chocoschotsen

Kwarktaart is erg eenvoudig om te maken, daarom pakken we in dit recept uit met versieren. Decoreer de kwarktaart met zelfgemaakte choco schotsen en knapperige meringue.

Bereiden

40 min

Opstijftijd

150 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

  1. Stap 1

    Bekleed de springvorm met het vel bakpapier.

  2. Stap 2

    • 120 g meringue

    Hak of breek de paasmeringues grof.

Kruimelbodem maken

  1. Stap 3

    • 60 g boter

    • 1 pak Dr. Oetker Kwarktaart Naturel

    Smelt de boter in een pannetje. Neem van het vuur en roer de kruimelbodemmix door erdoor.

  2. Stap 4

    Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk stevig aan met de bolle kant van een eetlepel.

Kwarktaart maken

  1. Stap 5

    • 500 g kwark

    • 250 ml slagroom

    • 400 ml water

    Doe het water, de kwark en de slagroom in een kom en meng dit met een mixer op de laatste stand door elkaar.

  2. Stap 6

    Voeg de taartmix toe en mix op de laagste stand in 1 minuut glad. Klop het daarna op de hoogste stand in 2,5 minuut tot een luchtige massa.

  3. Stap 7

    Giet het kwarkmengsel over de kruimelbodem.

  4. Stap 8

    Laat de kwarktaart tenminste 2,5 uur opstijven in de koelkast.

Choco schotsen maken

  1. Stap 9

    • 1 zakje Dr. Oetker Duo Glazuur Choco (wit/bruin)

    Leg ondertussen een vel bakpapier op bijv. een bakplaat. Verwarm het duo glazuur goed ondergedompeld minimaal 10 minuten in een kom met heet (gekookt) water.

  2. Stap 10

    Haal het zakje vervolgens uit het water en kneed goed door. Knip de bovenkant eraf en verdeel voorzichtig over het bakpapier. Laat de plak duo glazuur afkoelen en breek de plak in schotsen.

  3. Stap 11

    Versier de zijkant van de kwarktaart met de chocoladeschotsen en garneer de bovenkant vlak voor het serveren met de resterende gebroken meringues.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.