Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Karamel-kruidnoten

Zo maak je jouw kruidnoten wel heel bijzonder. Maak karameldrips met zelfgemaakte karamel.

Bereiden

20 min

Baktijd

10 min

Niveau

Uitdagend

Aantal

56 stuks

Voorbereiden

Elektrisch 175°C / Hetelucht 160°C

 1. Stap 1

  Verwarm de oven voor.

 2. Stap 2

  Bekleed de bakplaat met bakpapier.

kruidnoten

 1. Stap 3

  • 2 zakjes Koopmans Kruidnoten

  • 6 el water

  Doe de mix in een kom en voeg het water toe (gebruik 1 zakje mix voor 1 bakplaat.

 2. Stap 4

  Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg. Bestuif het aanrecht met bloem, rol het deeg tot een deegrol van circa 40 cm en verdeel deze in 2 gelijke delen.

 3. Stap 5

  Rol de 2 deegrollen nog iets langer en verdeel elk deel weer door de helft. Verdeel nogmaals elk deel deeg door de helft, zo ontstaan er 8 rolletjes deeg. Verdeel nu elk rolletje deeg in 7 stukjes.

 4. Stap 6

  Draai van de stukjes deeg kleine bolletjes. Leg de bolletjes op een bakplaat in 8 rijen van 7. Zorg er wel voor dat de bolletjes goed over de plaat verdeeld zijn (tussenruimte van circa 3-5cm). Bak de kruidnoten in het midden van de oven in circa 10 minuten gaar.

 5. Stap 7

  Let op dat de onderkant van de kruidnoten niet te donker wordt. Haal direct na het bakken de kruidnoten met het bakpapier van de bakplaat en laat ze even afkoelen.

Karamel

 1. Stap 8

  • 1 tl boter

  • 200 g suiker

  Smelt de suiker en 1 tl boter in een pan met dikke bodem. Laat het rustig smelten op een laag vuurtje, tot er een mooie karamel kleur ontstaat. Haal de pan van het vuur.

 2. Stap 9

  Prik steeds een kruidnoot aan een satéprikker en haal deze dan voorzichtig door de karamel.

 3. Stap 10

  Draai kleine rondjes boven de pan met het stokje zodat de karamel uit kan lekken en hard kan worden. Zet kruidstokjes pas neer als de karamel volledig is afgekoeld.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.