Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Bakkerskruidnoten Caramel Frappuccino®

Bakkerskruidnoten Caramel Frappuccino®

Dit recept is van: Annet

  1. Bakkerskruidnootjes met koffie en karamel
Item 1 of 1
Bakkerskruidnoten Caramel Frappuccino®
info
Benodigdheden
Stappen

Zelf gemaakte bakkerskruidnoten met koffiesmaak en een vulling van fudgy karamel. De recepten voor pepernoot en kruidnoten vliegen je vast om de oren, maar deze heerlijk ambachtelijke kruidnoten met een twist mag je zeker niet missen. De bakkerskruidnoot heeft de smaak van koffie en is gevuld met zachte karamel.

15 min.Bereidingstijd
20 min.Baktijd
Moeilijkheid
Thema receptenSinterklaasKaramelKruidnoten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Bakkerskruidnoten
    1 Pak
    Koopmans Bakkerskruidnoten
  • Boter of margarine
    15 g (gram)
    Boter of margarine
  • Melk
    30 g (gram)
    Melk
  • Espressopoeder
    1 Zakje(s)
    Espressopoeder
  • Karamel fudge blokken
    Karamel fudge blokken

Keukenspullen

  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Haal de bakplaat uit de oven en bekleed deze met bakpapier.

Verwarm de oven voor (Elektrische oven 160 °C (aanbevolen); Hete lucht oven 150 °C of Gasoven stand 3).

2. Caramel frappuccino kruidnoten maken

Roer met de mixer met deeghaken de boter (15 g) zacht en romig in de mengkom.

Voeg de mix (1 pak), de espressokoffie (1 zakje) en de melk (30 g/3 el) toe en meng het met de mixer tot een kruimelig deeg. Kneed het vervolgens met de hand tot een soepel deeg.

Snij de karamelblokken in 4 à 5 stukjes en rol kleine balletjes van de caramelblokken. Leg deze apart.

Bestuif het aanrecht eventueel met bloem en rol het deeg uit tot een deegrol van circa 20 cm. Verdeel de deegrol in 6 gelijke stukken en rol vervolgens ieder stuk uit tot een deegrol van 25 cm. Snij de deegrollen vervolgens in stukjes van 1,5 cm.

Maak van de deegstukjes kleine bolletjes en druk deze plat. Vouw het karamelbolletje zorgvuldig in het kruidnootjesdeeg. Zorg dat de karamel helemaal bedekt is zodat het er niet uitloopt met het bakken.

Leg ze op de bakplaat (met 2 cm tussenruimte) met de onderkant naar beneden. Druk de bolletjes een klein beetje aan.

3. Caramel frappuccino kruidnoten bakken

Plaats de bakplaat iets boven het midden in de oven en bak de bakkerskruidnoten in 18 tot 20 minuten tot ze lichtbruin zijn.

Laat de kruidnoten na het bakken goed afkoelen.

Deeg van tevoren maken

Het deeg kan 1 dag van tevoren gemaakt worden. Bewaar het deeg dan in koelkast. Voor gebruik het deeg op kamertemperatuur laten komen en even met de hand doorkneden.

Variëren met kruidnoten

  1. Bakkerskruidnoten Caramel Frappuccino®
    Gemiddeld
    5
    15 min.
  2. Kruidnoten met M&M's®
    Makkelijk
    2
    10 min.
  3. Pepernoten met witte chocolade
    Moeilijk
    0
    18 min.
  4. Arretjescake van pepernoten
    Gemiddeld
    4
    20 min.
  5. Vrolijke chocolade pepernoten
    Makkelijk
    0
    30 min.
  6. Kruidnotentaart
    Gemiddeld
    5
    90 min.
Item 1 of 6

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.