Zelf gemaakte bakkerskruidnoten met koffiesmaak en een vulling van fudgy karamel. De recepten voor pepernoot en kruidnoten vliegen je vast om de oren, maar deze heerlijk ambachtelijke kruidnoten met een twist mag je zeker niet missen. De bakkerskruidnoot heeft de smaak van koffie en is gevuld met zachte karamel.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Haal de bakplaat uit de oven en bekleed deze met bakpapier.
Verwarm de oven voor (Elektrische oven 160 °C (aanbevolen); Hete lucht oven 150 °C of Gasoven stand 3).
Roer met de mixer met deeghaken de boter (15 g) zacht en romig in de mengkom.
Voeg de mix (1 pak), de espressokoffie (1 zakje) en de melk (30 g/3 el) toe en meng het met de mixer tot een kruimelig deeg. Kneed het vervolgens met de hand tot een soepel deeg.
Snij de karamelblokken in 4 à 5 stukjes en rol kleine balletjes van de caramelblokken. Leg deze apart.
Bestuif het aanrecht eventueel met bloem en rol het deeg uit tot een deegrol van circa 20 cm. Verdeel de deegrol in 6 gelijke stukken en rol vervolgens ieder stuk uit tot een deegrol van 25 cm. Snij de deegrollen vervolgens in stukjes van 1,5 cm.
Maak van de deegstukjes kleine bolletjes en druk deze plat. Vouw het karamelbolletje zorgvuldig in het kruidnootjesdeeg. Zorg dat de karamel helemaal bedekt is zodat het er niet uitloopt met het bakken.
Leg ze op de bakplaat (met 2 cm tussenruimte) met de onderkant naar beneden. Druk de bolletjes een klein beetje aan.
Plaats de bakplaat iets boven het midden in de oven en bak de bakkerskruidnoten in 18 tot 20 minuten tot ze lichtbruin zijn.
Laat de kruidnoten na het bakken goed afkoelen.
Het deeg kan 1 dag van tevoren gemaakt worden. Bewaar het deeg dan in koelkast. Voor gebruik het deeg op kamertemperatuur laten komen en even met de hand doorkneden.