Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Pepernoten met witte chocolade

Pepernoten met witte chocolade

Dit recept is van: Saakje

  1. Chocolade kruidnoten wit pot
Item 1 of 1
Pepernoten met witte chocolade
info
Benodigdheden
Stappen

Omdat de witte kruidnootjes toch altijd het eerste op zijn, kun je ze beter zelf maken!

18 min.Bereidingstijd
10 min.Baktijd
Moeilijkheid
65Porties
Witte chocoladeKruidnotenSinterklaasThema receptenFeestdagen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Kruidnoten
    1 Zakje(s)
    Koopmans Kruidnoten
  • Water
    2 el (eetlepels)
    Water
  • Witte chocolade
    200 g
    Witte chocolade

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Haal de bakplaat uit de oven en bekleed deze met bakpapier. Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 160°C).

2. Pepernoten bakken

Doe de kruidnotenmix (1 zakje Koopmans Kruidnoten) in een kom en voeg het water (2 el) toe.

Meng het geheel met een lepel en kneed dit vervolgens met de hand net zo lang totdat de kruimels één deeg vormen. Verdeel de deegrol in 8 gelijke stukken, rol deze vervolgens iets verder uit, zodat er 8 gelijke rolletjes deeg van 7 cm ontstaan. Bestuif het aanrecht met bloem en rol het pepernotendeeg tot een deegrol van circa 40 cm.

Snijd ieder deegrolletje in 7 gelijke stukjes van 1 cm en maak er kleine pepernootjes van. Leg de pepernootjes op een bakplaat. Zorg ervoor dat de bolletjes goed over de plaat verdeeld zijn (tussenruimte van circa 3-5 cm). Bak de pepernoten in het midden van de oven in circa 10 minuten gaar.

Haal direct na het bakken de kruidnoten met het bakpapier van de bakplaat en laat ze even afkoelen.

3. Witte chocolade smelten

Hak de witte chocolade (200 g) fijn, zodat het smelten makkelijker gaat.

Pak een steelpan, vul deze voor een kwart met water, en hang hier in een kleine pannetje, of hang een kommetje op de rand. Doe de witte chocolade in het bovenste pannetje, dit heet au bain marie verwarmen. Verwarm de witte chocolade op een laag vuur.

Leg ondertussen een stuk bakpapier klaar om straks de pepernoten op te leggen. Haal 1 voor 1 de pepernoten erdoorheen. Dompel ze onder en haal ze eruit met een vork, zodat er zoveel mogelijk chocolade op blijft zitten. Laat ze voorzichtig van de vork afglijden op het bakpapier. Laat ze daarna in de koelkast afkoelen en hard worden. Haal ze voorzichtig van het bakpapier en je witte chocolade pepernoten zijn klaar!

Meer pepernoten recepten

  1. Vrolijke chocolade pepernoten
    Makkelijk
    0
    30 min.
  2. Pepernoten met witte chocolade
    Moeilijk
    0
    18 min.
  3. Glutenvrije pepernoten
    Makkelijk
    4
    15 min.
  4. Pepernoten lolly's
    Makkelijk
    1
    30 min.
  5. Arretjescake van pepernoten
    Gemiddeld
    4
    20 min.
  6. Pepernotencake
    Gemiddeld
    5
    20 min.
Item 1 of 6

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.