🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Pepernoten met witte chocolade

Pepernoten met witte chocolade

Dit recept is van: Saakje

Chocolade kruidnoten wit pot
Pepernoten met witte chocolade
Info Benodigdheden Stappen

Omdat de witte kruidnootjes toch altijd het eerste op zijn, kun je ze beter zelf maken!

18 min. Bereidingstijd
10 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
65 Porties
Witte chocolade Kruidnoten Sinterklaas Thema recepten Feestdagen
0
Nog geen beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Kruidnoten
    1 Zakje(s)
    Koopmans Kruidnoten
  • Water
    2 el (eetlepels)
    Water
  • Witte chocolade
    200 g
    Witte chocolade

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier

Stappen

1. Voorbereiden

Haal de bakplaat uit de oven en bekleed deze met bakpapier. Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 160°C).

2. Pepernoten bakken

Doe de kruidnotenmix (1 zakje Koopmans Kruidnoten) in een kom en voeg het water (2 el) toe.

Meng het geheel met een lepel en kneed dit vervolgens met de hand net zo lang totdat de kruimels één deeg vormen. Verdeel de deegrol in 8 gelijke stukken, rol deze vervolgens iets verder uit, zodat er 8 gelijke rolletjes deeg van 7 cm ontstaan. Bestuif het aanrecht met bloem en rol het pepernotendeeg tot een deegrol van circa 40 cm.

Snijd ieder deegrolletje in 7 gelijke stukjes van 1 cm en maak er kleine pepernootjes van. Leg de pepernootjes op een bakplaat. Zorg ervoor dat de bolletjes goed over de plaat verdeeld zijn (tussenruimte van circa 3-5 cm). Bak de pepernoten in het midden van de oven in circa 10 minuten gaar.

Haal direct na het bakken de kruidnoten met het bakpapier van de bakplaat en laat ze even afkoelen.

3. Witte chocolade smelten

Hak de witte chocolade (200 g) fijn, zodat het smelten makkelijker gaat.

Pak een steelpan, vul deze voor een kwart met water, en hang hier in een kleine pannetje, of hang een kommetje op de rand. Doe de witte chocolade in het bovenste pannetje, dit heet au bain marie verwarmen. Verwarm de witte chocolade op een laag vuur.

Leg ondertussen een stuk bakpapier klaar om straks de pepernoten op te leggen. Haal 1 voor 1 de pepernoten erdoorheen. Dompel ze onder en haal ze eruit met een vork, zodat er zoveel mogelijk chocolade op blijft zitten. Laat ze voorzichtig van de vork afglijden op het bakpapier. Laat ze daarna in de koelkast afkoelen en hard worden. Haal ze voorzichtig van het bakpapier en je witte chocolade pepernoten zijn klaar!

Meer pepernoten recepten

Vrolijke chocolade pepernoten
Makkelijk
-
30 min.
Pepernoten met witte chocolade
Moeilijk
-
18 min.
Glutenvrije pepernoten
Makkelijk
4
15 min.
Pepernoten lolly's
Makkelijk
1
30 min.
Arretjescake van pepernoten
Gemiddeld
4
20 min.
Pepernotencake
Gemiddeld
-
20 min.
 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.