Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Arretjescake van pepernoten

Versgebakken kruidnootjes of pepernoten over? Maak er een geweldige makkelijke arretjescake van! Leuk om te doen met kinderen want dit arretjescakerecept is zonder rauw ei. En wel met lekker veel chocolade natuurlijk ;-)

Bereiden

20 min

Opstijftijd

180 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

25 plakjes

Voorbereiden

  1. Stap 1

    Leg een vel bakpapier in de cakevorm, bekleed hiermee in ieder geval de bodem en de lange zijkanten.

    Door de cakevorm in te vetten kun je je bakpapier eventueel gladder in de vorm plakken.

Maak een chocolademengsel

  1. Stap 2

    • 100 g roomboter

    • 1 blik gecondenseerde melk (400 g)

    Verwarm de boter en de gecondenseerde melk in een pannetje, roer goed door elkaar.

  2. Stap 3

    • 250 g pure chocolade

    Haal de pan van de warmtebron en voeg de chocolade toe aan het boter-melk-suikermengsel. Blijf voortdurend roeren met een houten lepel en laat zo de chocolade smelten.

Maak een arretjescake met pepernoten

  1. Stap 4

    • 250 g Koopmans Kruidnoten (afgebakken)

    Doe de afgebakken kruidnootjes in een kom. Schenk het chocolademengsel erover, zorg dat alles een laagje chocolade heeft.

  2. Stap 5

    Leg op de bodem van de cakevorm, op het bakpapier, met beleid een eerste laag arretjescake kruidnootmengsel zodat deze zo vlak mogelijk wordt.

  3. Stap 6

    Schenk de rest van het kruidnoten chocolade arretjescakemengsel hierover heen.

  4. Stap 7

    • 100 g chocolade kruidnoten (wit-puur-melk)

    Strijk de bovenzijde van arretjescake in de cakevorm ietwat plat. Verdeel hierover de chocoladekruidnoten. Duw ze in de cake zodat ze na het opstijven vast zitten in de cake.

  5. Stap 8

    Laat de pepernoten arretjescake met de chocolade kruidnootjes minimaal drie uur opstijven in de koeling.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.