Versgebakken kruidnootjes of pepernoten over? Maak er een geweldige en makkelijke arretjescake van! Leuk om te doen met kinderen, want dit arretjescakerecept is zonder rauw ei. En wel met lekker veel chocolade natuurlijk! ;-)
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Leg een vel bakpapier in de cakevorm, bekleed hiermee in ieder geval de bodem en de lange zijkanten.
Door de cakevorm in te vetten kun je je bakpapier eventueel gladder in de vorm plakken.
Verwarm de boter (100 g) en de gecondenseerde melk (400 g / 1 blik) in een pannetje, roer goed door elkaar.
Haal de pan van de warmtebron en voeg de pure chocolade (250 g) toe aan het boter-melk-suikermengsel. Blijf voortdurend roeren met een houten lepel en laat zo de chocolade smelten.
Doe de kruidnootjes (250 g) in een kom. Schenk het chocolademengsel erover, zorg dat alles een laagje chocolade heeft.
Leg op de bodem van de cakevorm, op het bakpapier, met beleid een eerste laag arretjescake-kruidnootmengsel zodat deze zo vlak mogelijk wordt.
Schenk de rest van het kruidnoten-chocolade-arretjescakemengsel hierover heen.
Strijk de bovenzijde van arretjescake in de cakevorm ietwat plat. Verdeel hierover de chocoladekruidnoten (100 g, wit-puur-melk). Duw ze in de cake zodat ze na het opstijven vast zitten in de cake.
Laat de pepernoten-arretjescake met de chocoladekruidnootjes minimaal drie uur opstijven in de koeling.
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.