Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Kletskoppen met frambozencrème

Kletskoppen met frambozencrème

Dit recept is van: Annet

  1. opgerolde kletskoppen gevuld met frambozencreme
Item 1 of 1
Kletskoppen met frambozencrème
info
Benodigdheden
Stappen

Een kletskop is een heerlijk, maar misschien wel een beetje vergeten koekje. Deze kletskoppen zijn opgerold en gevuld met frambozencrème!

30 min.Bereidingstijd
10 min.Baktijd
Moeilijkheid
25Porties
FrambozenAmandelenKoekjesHigh tea

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    135 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Witte basterdsuiker
    145 g
    Witte basterdsuiker
  • Water
    80 ml
    Water
  • Amandelschaafsel (bijv. Dr. Oetker)
    1 Zakje(s)
    Amandelschaafsel (bijv. Dr. Oetker)
  • Bloem
    60 g
    Bloem

 

  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout
  • Melk
    125 ml
    Melk
  • Dr. Oetker Botercrème
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Botercrème
    Bestel dit product online
  • Frambozenjam
    2 el (eetlepels)
    Frambozenjam
  • Frambozen
    5 null
    Frambozen

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Houten lepel
    Houten lepel
  • Lepel
    2 null
    Lepel
  • Spuitzak (met stervormig mondje)
    Spuitzak (met stervormig mondje)

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 210°C / hetelucht 190°C).

Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.

2. Bak je eigen kletskoppen

Doe de boter (35 g) in een kom en klop deze los maar niet luchtig. Voeg de suiker (145 g) en het water (80 ml) toe en roer het kort door de boter.

Maak het amandelschaafsel (1 zakje) iets fijner. Voeg het samen met de bloem (60 g) en een snufje zout toe aan het suikerbotermengsel. Meng dit snel tot een samenhangende massa.

Maak op een bakplaat kleine hoopjes van het beslag. Houd veel tussenruimte omdat de hoopjes heel ver uitlopen. Bak de kletskoppen in 8 tot 12 minuten af.

3. Rol je kletskoppen op

Haal de bakplaat uit de oven. Laat de kletskoppen op de bakplaat liggen. Neem een pannenkoekmes of iets anders plat en licht buigzaam. Leg een kletskop op het werkblad en rol dit direct om de steel van de houtenlepel. Dit moet snel gedaan worden omdat anders het koekje te hard is om te rollen. Duw de sluiting van het rolletje goed aan!

Is de kletskop te hard geworden om te rollen? Leg de bakplaat even terug in de oven.

4. Vullen met frambozencrème

Klop de zachte boter (100 g) op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes.

Voeg de melk (125 ml) en de mix voor de botercrème (1 zakje) toe. Roer het geheel in ongeveer een halve minuut op de laagste stand door elkaar totdat de massa iets dikker wordt. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt en door de botercrème gemengd kan worden. Klop de massa in ongeveer 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème. Voeg als laatste de frambozenjam (2 el) en de gevriesdroogde frambozen toe en klop het tot een geheel.

Doe de botercrème in een spuitzak met een kartelspuitmondje. Vul de afgekoelde kletskoppen met de botercrème en bestrooi de uiteinden eventueel nog met met wat fijngehakte gevriesdroogde frambozen.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.