Annet

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Kletskoppen met frambozencrème

Kletskoppen zijn heerlijke koekjes maar misschien wel een beetje een vergeten koekje. Een knapperig gekarameliseerd koekje met amandelen. Deze kletskoppen zijn opgerold en gevuld met frambozencrème. Ziet dat er niet heel feestelijk uit!?!

Bereiden

30 min

Baktijd

10 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

25 koekjes

Voorbereiden

Elektrisch 210°C / Hetelucht 190°C

  1. Stap 1

    Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.

Bak je eigen kletskoppen

  1. Stap 3

    • 35 g roomboter

    • 145 g witte basterdsuiker

    • 80 ml water

    Doe de boter in een kom en klop deze los maar niet luchtig. Voeg de suiker en het water toe en roer het kort door de boter.

  2. Stap 4

    • 1 zakje Dr. Oetker Amandelschaafsel

    • 60 g bloem

    • Snufje zout

    Maak het amandelschaafsel iets fijner. Voeg het samen met de bloem en een snufje zout toe aan het suikerbotermengsel. Meng dit snel tot een samenhangende massa.

  3. Stap 5

    Maak op een bakplaat kleine hoopjes van het beslag. Houd veel tussenruimte omdat de hoopjes heel ver uitlopen. Bak de kletskoppen in 8 tot 12 minuten af.

Rol je kletskoppen op

  1. Stap 6

    Haal de bakplaat uit de oven. Laat de kletskoppen op de bakplaat liggen.

  2. Stap 7

    Neem een pannenkoekmes of iets anders plat en licht buigzaam. Leg een kletskop op het werkblad en rol dit direct om de steel van de houtenlepel. Dit moet snel gedaan worden omdat anders het koekje te hard is om te rollen. Duw de sluiting van het rolletje goed aan!

    Te hard geworden?

    Is de kletskop te hard geworden om te rollen? Net de bakplaat even terug in de oven.

Vullen met frambozencrème

  1. Stap 8

    • 100 g roomboter

    Klop de zachte boter op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes.

  2. Stap 9

    • 125 ml melk

    • 1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème

    Voeg de melk en de mix voor de botercrème toe. Roer het geheel in ongeveer een halve minuut op de laagste stand door elkaar totdat de massa iets dikker wordt. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt en door de botercrème gemengd kan worden.

  3. Stap 10

    • 2 el frambozenjam

    • 5 frambozen (gevriesdroogd en fijngehakt)

    Klop de massa in ongeveer 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème. Voeg als laatste de frambozenjam en de gevriesdroogde frambozen toe en klop het tot een geheel.

  4. Stap 11

    Doe de botercrème in een spuitzak met een kartelspuitmondje. Vul de afgekoelde kletskoppen met de botercrème en bestrooi de uiteinde eventueel nog met met wat fijngehakte gevriesdroogde frambozen.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.