Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Zandkoekjes met pinda's

De lekkerste pindakoekjes maak je natuurlijk met pindakaas! Deze smaakvolle en brosse zandkoekjes bak je vanaf de basis.

Bereiden

20 min

Baktijd

10 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

15 stuks

Zandkoekjesdeeg maken

  1. Stap 1

    • 0,5 tl Dr. Oetker Backin

    • 0,5 tl Dr. Oetker Baksoda

    • 200 g bloem

    • Snufje zout

    Meng in een kom de bloem, Baksoda, Backin en het zout.

  2. Stap 2

    • 115 g boter (op kamertemperatuur)

    • 175 g suiker

    Mix in een andere kom de boter en suiker tot een lichtgele en gladde massa.

  3. Stap 3

    • 1 ei (op kamertemperatuur)

    • 125 g pindakaas

    • 1 tl Dr. Oetker Vanille Aroma

    Meng het ei erdoor. Voeg de vanille aroma en pindakaas toe en kneed het geheel tot een mooi zandkoekjesdeeg. Dek de kom met plasticfolie af en laat het zandkoekjesdeeg 2 uur rusten.

Zandkoekjes met pinda bakken

Elektrische oven: 170°C Heteluchtoven: 150°C

  1. Stap 4

    Verwarm de oven voor. Haal het zandkoekjesdeeg uit de koelkast en maak met je handen balletjes van het deeg (ongeveer 2 eetlepels deeg per balletje).

  2. Stap 5

    • 1 eidooier

    Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze een beetje plat; verdeel de zandkoekjes over 2 bakplaten en zorg ervoor dat er ruimte tussen de koekjes blijft.

  3. Stap 6

    • 75 g pinda's (ongezout)

    Hak de pinda’s grof en bestrooi de koekjes ermee. Bestrijk de koekjes met een kwastje licht met wat eigeel.

  4. Stap 7

    Bak de zandkoekjes 10 minuten. Laat ze daarna 5 minuten op de bakplaat afkoelen en laat ze daarna helemaal afkoelen op een rooster.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.