🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Zandkoekjes met pinda's

Zandkoekjes met pinda's

Dit recept is van: Bakken.nl

pindakoekjes
Zandkoekjes met pinda's
Info Benodigdheden Stappen

De lekkerste pindakoekjes maak je natuurlijk zelf met pindakaas! Deze smaakvolle en brosse zandkoekjes bak je vanaf de basis.

20 min. Bereidingstijd
10 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
15 Porties
Koekjes Pinda
4
2 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Backin bakpoeder
    0.5 tl (theelepels)
    Dr. Oetker Backin bakpoeder
  • Dr. Oetker Baksoda
    0.5 tl (theelepels)
    Dr. Oetker Baksoda
  • Bloem
    200 g
    Bloem
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout
  • Boter (op kamertemperatuur)
    115 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Suiker (fijne)
    175 g
    Suiker (fijne)

 

  • Ei (kamertemperatuur)
    1 Stuk(s)
    Ei (kamertemperatuur)
  • Pindakaas
    125 g
    Pindakaas
  • Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
    1 tl (theelepels)
    Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
  • Eidooier
    1 Stuk(s)
    Eidooier
  • Pinda (ongezout)
    75 g
    Pinda (ongezout)

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Bakplaat
    2 Stuk(s)
    Bakplaat
  • Kwastje
    Kwastje
    Bestel dit product online
  •  
    Plasticfolie

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Zandkoekjesdeeg maken

Meng in een kom de bloem (200 g), Baksoda (0,5 tl), Backin (0,5 tl) en het zout (snufje).

Mix in een andere kom de boter (115 g) en suiker (175 g) tot een lichtgele en gladde massa.

Meng het ei (1 stuks) erdoor. Voeg de vanille aroma (1 tl) en pindakaas (125 g) toe en kneed het geheel tot een mooi zandkoekjesdeeg. Dek de kom met plasticfolie af en laat het zandkoekjesdeeg 2 uur rusten.

2. Zandkoekjes met pinda bakken

Verwarm de oven voor (elektrische oven: 170°C heteluchtoven: 150°C). Haal het zandkoekjesdeeg uit de koelkast en maak met je handen balletjes van het deeg (ongeveer 2 eetlepels deeg per balletje).

Verwarm de oven voor. Haal het zandkoekjesdeeg uit de koelkast en maak met je handen balletjes van het deeg (ongeveer 2 eetlepels deeg per balletje).

Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze een beetje plat; verdeel de zandkoekjes over 2 bakplaten en zorg ervoor dat er ruimte tussen de koekjes blijft.

Hak de pinda’s (75 g) grof en bestrooi de koekjes ermee. Bestrijk de koekjes met een kwastje licht met wat eigeel (1 stuks).

Bak de zandkoekjes 10 minuten. Laat ze daarna 5 minuten op de bakplaat afkoelen en laat ze daarna helemaal afkoelen op een rooster.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.