🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cake
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Moederdag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Regenboog
      • Seizoen bakken
        • Seizoen bakken
        • Lente
        • Zomer
        • Herfst
        • Winter
      • Geboorte
      • Verjaardag
      • Reisje door Europa
      • Brunch
      • Halloween
      • Sinterklaas
      • Kerst
      • Oud & Nieuw
      • Valentijn
      • Pasen
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Cake Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Moederdag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Regenboog
Seizoen bakken
Lente Zomer Herfst Winter
Geboorte Verjaardag Reisje door Europa Brunch Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw Valentijn Pasen
Baktips
Recepten
Friese dumkes

Friese dumkes

Dit recept is van: Annet

Friese dumkes
Friese dumkes
Info Benodigdheden Stappen

Ken je ze, die kleine koekjes die je op het terras bij de koffie krijgt? Friese dumkes! Met die heerlijke warme smaken van anijs, kaneel en gember. Een heel eenvoudig koekje om te maken en nog lekker ook!

15 min. Bereidingstijd
25 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
20-25 Porties
Koekjes Noten Kaneel Gember

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling! Wat vind je van dit recept?
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Hazelnoten
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Hazelnoten
  • Bloem
    180 g
    Bloem
  • Dr. Oetker Backin bakpoeder
    0.5 tl (theelepels)
    Dr. Oetker Backin bakpoeder
  • Anijspoeder
    1 tl (theelepels)
    Anijspoeder
  • Anijszaad
    1 el (eetlepels)
    Anijszaad
  • Gemberpoeder
    1 tl (theelepels)
    Gemberpoeder

 

  • Kaneel
    1 tl (theelepels)
    Kaneel
  • Zout
    snufje(s)
    Zout
  • Boter (op kamertemperatuur)
    120 g (gram)
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Donkere basterdsuiker
    100 g
    Donkere basterdsuiker
  • Ei
    1 stuk(s)
    Ei
  • Volle melk
    1 el (eetlepels)
    Volle melk

Keukenspullen

  • Weegschaal
    Weegschaal
  • Kom
    Kom
    Bestel dit product online
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
    Productdetails
  • Huishoudfolie
    Huishoudfolie
  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier

Stappen

1. Voorbereiden

Hak de hazelnoten (1 zakje), maar hak ze niet te fijn. Zet de grofgehakte hazelnoten apart. Weeg de bloem (180 g) af en meng in een kom met het bakpoeder (0.5 tl Dr. Oetker Backin) en de specerijen (1 tl anijspoeder, 1 el anijszaad, 1 tl gemalen gember, 1 tl kaneel, snufje zout) goed door elkaar.

2. Dumkesdeeg maken

Doe de boter (120 g) en de bruine basterdsuiker (100 g) in een kom en mix deze door elkaar. Voeg het ei (1 stuk) toe.

Voeg hierna het bloemmengsel toe en kneed tot een samenhangend deeg. Voeg als laatste de volle melk (1 el) toe. Kneed het deeg nog eenmaal kort.

Rol het deeg tussen twee vellen huishoudfolie uit tot een plak van 1 centimeter dikte.

Leg dit voor een uur te rusten in de koelkast.

3. Friese dumkes bakken

Verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 165°C). Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.

Neem de plak deeg uit de koelkast. Snijd het deeg in rechthoekjes van 2 bij 4 centimeter. Leg deze, met voldoende tussenruimte, op de bakplaat. Bak de koekjes in 20 tot 25 minuten gaar in het midden van de oven.

Genietsje jo miel! (Eet smakelijk!)

Hecht je aan mooie rechte en gelijkmatige plakken? Neem dan bijvoorbeeld een liniaal en rol hierlangs met een pizzasnijder.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2022 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.