Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Friese dumkes

Friese dumkes

Dit recept is van: Annet

  1. Friese dumkes
Item 1 of 1
Friese dumkes
info
Benodigdheden
Stappen

Ken je ze, die kleine koekjes die je op het terras bij de koffie krijgt? Friese dumkes! Met die heerlijke warme smaken van anijs, kaneel en gember. Een heel eenvoudig koekje om te maken en nog lekker ook!

15 min.Bereidingstijd
25 min.Baktijd
Moeilijkheid
20-25Porties
KoekjesNotenKaneelGember

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Hazelnoten
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Hazelnoten
  • Bloem
    180 g
    Bloem
  • Dr. Oetker Backin bakpoeder
    0.5 tl (theelepels)
    Dr. Oetker Backin bakpoeder
  • Anijspoeder
    1 tl (theelepels)
    Anijspoeder
  • Anijszaad
    1 el (eetlepels)
    Anijszaad
  • Gemberpoeder
    1 tl (theelepels)
    Gemberpoeder

 

  • Kaneel
    1 tl (theelepels)
    Kaneel
  • Zout
    null snufje(s)
    Zout
  • Boter (op kamertemperatuur)
    120 g (gram)
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Donkere basterdsuiker
    100 g
    Donkere basterdsuiker
  • Ei
    1 Stuk(s)
    Ei
  • Volle melk
    1 el (eetlepels)
    Volle melk

Keukenspullen

  • Weegschaal
    Weegschaal
  • Kom
    Kom
    Bestel dit product online
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
  • Huishoudfolie
    Huishoudfolie
  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Hak de hazelnoten (1 zakje), maar hak ze niet te fijn. Zet de grofgehakte hazelnoten apart. Weeg de bloem (180 g) af en meng in een kom met het bakpoeder (0.5 tl Dr. Oetker Backin) en de specerijen (1 tl anijspoeder, 1 el anijszaad, 1 tl gemalen gember, 1 tl kaneel, snufje zout) goed door elkaar.

2. Dumkesdeeg maken

Doe de boter (120 g) en de bruine basterdsuiker (100 g) in een kom en mix deze door elkaar. Voeg het ei (1 stuk) toe.

Voeg hierna het bloemmengsel toe en kneed tot een samenhangend deeg. Voeg als laatste de volle melk (1 el) toe. Kneed het deeg nog eenmaal kort.

Rol het deeg tussen twee vellen huishoudfolie uit tot een plak van 1 centimeter dikte.

Leg dit voor een uur te rusten in de koelkast.

3. Friese dumkes bakken

Verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 165°C). Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.

Neem de plak deeg uit de koelkast. Snijd het deeg in rechthoekjes van 2 bij 4 centimeter. Leg deze, met voldoende tussenruimte, op de bakplaat. Bak de koekjes in 20 tot 25 minuten gaar in het midden van de oven.

Genietsje jo miel! (Eet smakelijk!)

Hecht je aan mooie rechte en gelijkmatige plakken? Neem dan bijvoorbeeld een liniaal en rol hierlangs met een pizzasnijder.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.