Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Hak de hazelnoten (1 zakje), maar hak ze niet te fijn. Zet de grofgehakte hazelnoten apart. Weeg de bloem (180 g) af en meng in een kom met het bakpoeder (0.5 tl Dr. Oetker Backin) en de specerijen (1 tl anijspoeder, 1 el anijszaad, 1 tl gemalen gember, 1 tl kaneel, snufje zout) goed door elkaar.
Doe de boter (120 g) en de bruine basterdsuiker (100 g) in een kom en mix deze door elkaar. Voeg het ei (1 stuk) toe.
Voeg hierna het bloemmengsel toe en kneed tot een samenhangend deeg. Voeg als laatste de volle melk (1 el) toe. Kneed het deeg nog eenmaal kort.
Rol het deeg tussen twee vellen huishoudfolie uit tot een plak van 1 centimeter dikte.
Leg dit voor een uur te rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 165°C). Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
Neem de plak deeg uit de koelkast. Snijd het deeg in rechthoekjes van 2 bij 4 centimeter. Leg deze, met voldoende tussenruimte, op de bakplaat. Bak de koekjes in 20 tot 25 minuten gaar in het midden van de oven.
Genietsje jo miel! (Eet smakelijk!)
Hecht je aan mooie rechte en gelijkmatige plakken? Neem dan bijvoorbeeld een liniaal en rol hierlangs met een pizzasnijder.