Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Kruidige broodknopen

Kruidige broodknopen

Dit recept is van: Bakken.nl team

  1. Kruidige volkoren broodknopen
Item 1 of 1
Kruidige broodknopen
info
Benodigdheden
Stappen

Feestelijke broodknopen van volkorenbrood, gekruid met rozemarijn en oregano, gevuld met knoflook, Parmezaanse kaas en mozzarella. Leuk en vooral ook heel lekker bij een luxe brunch op zon- en feestdagen.

80 min.Bereidingstijd
20 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
KaasKnoflookHartige receptenBroodBrunch

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Rozemarijn
    4 takje(s)
    Rozemarijn
  • Koopmans Volkorenbrood
    500 Pak
    Koopmans Volkorenbrood
  • Dr. Oetker Gist
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Gist
  • Water (handwarm)
    300 ml
    Water (handwarm)
  •  
    3 tl (theelepels)
    Oregano
  •  
    0.5 tl (theelepels)
    Knoflookpoeder

 

  • Olijfolie
    50 ml
    Olijfolie
  • Bloem
    null handje(s)
    Bloem
  • Mozzarella
    100 g
    Mozzarella
  •  
    50 g
    Parmezaanse kaas
  • Zout
    null snufje(s)
    Zout
  • Zeezout (grofgemalen)
    null snufje(s)
    Zeezout (grofgemalen)

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
  • Huishoudfolie
    Huishoudfolie
  • Mes
    Mes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Haal de bakplaat uit de oven. Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.

2. Gekruid volkorendeeg maken

Hak de verse rozemarijn (4 takjes) fijn. Weeg Molen de Hoop Tarwebroodmix (500 g) af en voeg in een mengkom 1 zakje gist en handwarm water (300 ml) toe. Kneed het geheel in circa 4 minuten met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg. Laat het deeg in de kom, afgedekt met plastic, 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur. Voeg hierna de helft van de rozemarijn en wat oregano (1.5 tl) toe en kneed nogmaals goed door, eventueel met je handen. Dek de kom af met een schone theedoek of wat huishoudfolie en laat nog eens 45 minuten narijzen.

3. Brooddeeg vullen en knopen

Verwarm de oven voor ( elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C).

Meng een scheut olijfolie (50 ml) met nog wat gedroogde oregano (1.5 tl), de resterende rozemarijn en knoflookpoeder (0.5 tl). Strooi een beetje bloem (handje) op het aanrecht. Rol met behulp van een deegroller het deeg uit tot een langwerpige plak. Bestrijk de bovenste helft van het uitgerolde deeg met de kruidenolie, strooi de mozzarella (100 g) en Parmezaanse kaas (50 g) erover, een snuf zout en vouw de onderste gedeelte van de plak deeg eroverheen en duw zachtjes aan. Snijd met een mes of een pizzasnijder dunne reepjes over de breedte van de plak deeg van ongeveer 2 cm breed. Pak één deegsliert op met de beide uiteinde tussen duimen en wijsvinger. Maak met een hand een draaiende beweging, zodat er een gedraaide sliert ontstaat. Leg vervolgens losjes een knoop in de gedraaide sliert. Duw de uiteindes zachtjes aan en leg op een bakplaat met bakpapier. Herhaal deze stap met de overige slierten.

4. Bak de broodknopen

Strooi grof zeezout (snufje) over de deegknopen en bak in de oven op de aangegeven temperatuur in 15 tot 20 minuten gaar en goudbruin.

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.