Feestelijke broodknopen van volkorenbrood, gekruid met rozemarijn en oregano, gevuld met knoflook, Parmezaanse kaas en mozzarella. Leuk en vooral ook heel lekker bij een luxe brunch op zon- en feestdagen.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Haal de bakplaat uit de oven. Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
Hak de verse rozemarijn (4 takjes) fijn. Weeg Molen de Hoop Tarwebroodmix (500 g) af en voeg in een mengkom 1 zakje gist en handwarm water (300 ml) toe. Kneed het geheel in circa 4 minuten met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg. Laat het deeg in de kom, afgedekt met plastic, 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur. Voeg hierna de helft van de rozemarijn en wat oregano (1.5 tl) toe en kneed nogmaals goed door, eventueel met je handen. Dek de kom af met een schone theedoek of wat huishoudfolie en laat nog eens 45 minuten narijzen.
Verwarm de oven voor ( elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C).
Meng een scheut olijfolie (50 ml) met nog wat gedroogde oregano (1.5 tl), de resterende rozemarijn en knoflookpoeder (0.5 tl). Strooi een beetje bloem (handje) op het aanrecht. Rol met behulp van een deegroller het deeg uit tot een langwerpige plak. Bestrijk de bovenste helft van het uitgerolde deeg met de kruidenolie, strooi de mozzarella (100 g) en Parmezaanse kaas (50 g) erover, een snuf zout en vouw de onderste gedeelte van de plak deeg eroverheen en duw zachtjes aan. Snijd met een mes of een pizzasnijder dunne reepjes over de breedte van de plak deeg van ongeveer 2 cm breed. Pak één deegsliert op met de beide uiteinde tussen duimen en wijsvinger. Maak met een hand een draaiende beweging, zodat er een gedraaide sliert ontstaat. Leg vervolgens losjes een knoop in de gedraaide sliert. Duw de uiteindes zachtjes aan en leg op een bakplaat met bakpapier. Herhaal deze stap met de overige slierten.
Strooi grof zeezout (snufje) over de deegknopen en bak in de oven op de aangegeven temperatuur in 15 tot 20 minuten gaar en goudbruin.
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.