Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Citroencake met MonChou en kersen

Citroencake met MonChou en kersen

Dit recept is van: Koopmans

  1. citroencake met monchou en kersen
Item 1 of 1
Citroencake met MonChou en kersen
info
Benodigdheden
Stappen

Waanzinnig lekker: tover een simpele citroencake eenvoudig om in een heerlijk fris gebakje met MonChou en kersen. De perfecte traktatie voor in het weekend!

30 min.Bereidingstijd
60 min.Baktijd
Moeilijkheid
20Porties
CakeCitroenKersenMonChou

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    150 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Ei
    4 Stuk(s)
    Ei
  • Citroencake (Koopmans)
    1 pak(ken)
    Citroencake (Koopmans)
  • Water
    5 el (eetlepels)
    Water
  • Kersen (uit pot)
    350 g
    Kersen (uit pot)

 

  • Kersensap (uit de pot)
    150 g
    Kersensap (uit de pot)
  • Maizena (bijv. Koopmans)
    1 el (eetlepels)
    Maizena (bijv. Koopmans)
  • Suiker (kristalsuiker)
    175 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Crème fraîche
    100 g
    Crème fraîche
  • MonChou®
    100 g
    MonChou®

Keukenspullen

  • Cakevorm 30 cm
    Cakevorm 30 cm
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Steelpan
    Steelpan

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 150°C).

Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant met bloem of gebruik een bakspray.

2. Citroencake maken

Klop de boter (150 g) met de mixer zacht en romig in een beslagkom.

Voeg de citroencakemix uit Koopmans Citroencake (1 pak), het water (5 el) en de eieren (4 stuks) in één keer toe. Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut glad en daarna op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtig citroencakebeslag.

Doe het beslag in de cakevorm en bak de cake in 55 - 60 minuten gaar en goudbruin.

Laat de citroencake 10 minuten afkoelen, haal vervolgens uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.

3. MonChouvulling maken

Laat de kersen uit pot (350 g) uitlekken en vang het sap op. Meet 150 ml kersensap af en verwarm dit samen met de suiker (100 g) in een steelpannetje. Meng de Koopmans maïzena (1 el) met 2 eetlepels koud water. Voeg zodra het kersensap kookt het maïzena papje toe. Laat onder constant roeren zachtjes pruttelen totdat het sap begint te binden. Meng de kersen erdoor.

Doe de MonChou (100 g) met de crème fraîche (100 g) en de suiker (75 g) in een kom. Klop met een handmixer tot een luchtige crème.

Snijd de cake over de lengte doormidden. Bestrijk de onderste helft met een dun laagje van het MonChoumengsel. Leg hier bovenop een laagje kersen met saus en dek af met de bovenste helft van de cake.

Bestrijk de bovenkant van de cake met de rest van het MonChoumengsel en de overgebleven kersen.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Meer frisse cakerecepten

  1. Citroencake met MonChou en kersen
    Gemiddeld
    4
    30 min.
  2. Citroen meringue kwarkcake
    Moeilijk
    4
    25 min.
  3. Laagjescake met kwark en aardbeien
    Gemiddeld
    4
    20 min.
  4. Kwarkcake met framboos
    Gemiddeld
    4
    20 min.
  5. Appelkwarkcake
    Gemiddeld
    4
    15 min.
Item 1 of 5

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.