Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Citroencake met MonChou en kersen

Waanzinning lekker. Tover een eenvoudige citroencake makkelijk om in een gebakje.

Bereiden

30 min

Baktijd

60 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

20 plakjes

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 150°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant met bloem of gebruik een bakspray.

Citroencake maken

  1. Stap 3

    • 150 g boter

    Klop de boter met de mixer zacht en romig in een beslagkom.

  2. Stap 4

    • 4 eieren

    • 1 pak Koopmans Citroencake

    • 5 el water

    Voeg de citroencakemix, het water en de eieren in één keer toe. Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut glad en daarna op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtig citroencakebeslag.

  3. Stap 5

    Doe het beslag in de cakevorm en bak de cake in 55 - 60 minuten gaar en goudbruin.

  4. Stap 6

    Laat de citroencake 10 minuten afkoelen, haal vervolgens uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.

MonChou vulling maken

  1. Stap 7

    • 350 g kersen (uit pot)

    • 150 g kersensap (uit de pot)

    • 1 el Koopmans Maizena

    • 100 g suiker

    Laat de kersen uitlekken en vang het sap op. Meet 150 ml sap af en verwarm dit samen met de suiker in een steelpannetje. Meng de maïzena met 2 eetlepels koud water. Voeg zodra het kersensap kookt het maïzena papje toe. Laat onder constant roeren zachtjes pruttelen totdat het sap begint te binden. Meng de kersen erdoor.

  2. Stap 8

    • 100 g crème fraîche

    • 100 g MonChou

    • 75 g suiker

    Doe de MonChou met de crème fraîche en de suiker in een kom. Klop met een handmixer tot een luchtige crème.

  3. Stap 9

    Snijd de cake over de lengte doormidden. Bestrijk de onderste helft met een dun laagje van het MonChou mengsel. Leg hier bovenop een laagje kersen met saus en dek af met de bovenste helft van de cake.

  4. Stap 10

    Bestrijk de bovenkant van de cake met de rest van het MonChou mengsel en de overgebleven kersen.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.