🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Citroen meringue kwarkcake

Citroen meringue kwarkcake

Dit recept is van: Annet

Kwarkcake Citroen Merengue
Citroen meringue kwarkcake
Info Benodigdheden Stappen

Combineer die heerlijke kwarkcake met een zelfgemaakte meringue en lemoncurd. Dubbel fris! Maak er deze mooie taart van.

25 min. Bereidingstijd
60 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12 Porties
Citroen Meringue Kwark Cake Kwarkcake Verjaardag Taart Lemoncurd Thema recepten Zomer
4
9 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Citroen (biologisch)
    1 Stuk(s)
    Citroen (biologisch)
  • Magere kwark
    200 g
    Magere kwark
  • Water
    25 ml
    Water
  • Koopmans Kwarkcake
    1 pak(ken)
    Koopmans Kwarkcake
  • Lemoncurd
    1 Potje(s)
    Lemoncurd

 

  • Ei
    3 Stuk(s)
    Ei
  • Eiwit
    2 Stuk(s)
    Eiwit
  • Suiker (kristalsuiker)
    75 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Poedersuiker
    75 g
    Poedersuiker

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Weegschaal
    Weegschaal
  • Boter om in te vetten
    Boter om in te vetten
  • Bloem om te bestuiven
    Bloem om te bestuiven
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Rasp
    Rasp
    Productdetails
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 150°C).

Vet de springvorm in met boter of bakspray en bestuif de binnenkant met bloem.

2. Bak een kwarkcake met lemoncurd

Rasp de biologische citroen (1 stuks). Weeg de magere kwark (200 g) af in een beslagkom en voeg water (25 ml) toe. Voeg ook de cakemix van Koopmans Kwarkcake (1 pak), 2/3 van de lemoncurd (1 potje), citroenrasp en eieren (3 stuks) in een keer toe.

Mix het geheel met de mixer op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig beslag.

Doe het beslag in de springvorm. Bak de cake in ongeveer 50 minuten gaar en goudbruin. Haal de cake uit de vorm en laat de cake een uur op het rooster afkoelen.

3. Bereid je meringue

Maak je kom en garde vetvrij. Doe dit bijvoorbeeld door een schijfje citroen door de kom en langs de garde te halen.

Start met het kloppen van de eiwitten (2 stuks).

Zodra de eiwitten wit worden kan de kristalsuiker (75 g) lepel voor lepel toegevoegd worden. Blijf kloppen tot het eiwit gaat glanzen. Test als laatste of er mooie pieken zijn als de garde uit het eiwitschuim wordt getrokken. Klop verder als dit nog niet kan.

Spatel tot slot de poedersuiker (75 g) voorzichtig door het eiwitschuim.

Doe het eiwitschuim in een spuitzak en spuit lange banen op bakpapier. Bak de banen af in een uur op 100 graden. Laat de banen volledig afkoelen in een gesloten oven.

Minder tijd?

Koop dan kant-en-klare meringue.

Ei splitsen

Als je zelf eieren splitst, zorg dan dat er geen eigeel in het eiwit terechtkomt. Hierdoor zal het eiwit namelijk niet stijf worden. Het eigeel wordt niet gebruikt in dit recept.

4. Maak een citroen-meringuekwarkcake

Bestrijk de bovenkant van de cake met de rest van de lemoncurd.

Breek de banen van eiwitschuim in stukjes en decoreer de kwarkcake met het eiwitschuim. Eet smakelijk!

Meer frisse cakerecepten

Citroencake met MonChou en kersen
Gemiddeld
4
30 min.
Citroen meringue kwarkcake
Moeilijk
4
25 min.
Laagjescake met kwark en aardbeien
Gemiddeld
4
20 min.
Kwarkcake met framboos
Gemiddeld
4
20 min.
Appelkwarkcake
Gemiddeld
4
15 min.
 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.