Annet

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Citroen meringue kwarkcake

Combineer die heerlijke kwarkcake met een zelfgemaakte meringue en lemoncurd. Dubbel fris! Maak er deze mooie taart van.

Bereiden

25 min

Baktijd

60 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 150°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Vet de springvorm in met boter of bakspray en bestuif de binnenkant met bloem.

Bak een kwarkcake met lemoncurd

  1. Stap 3

    • 1 citroen (bio)

    • 200 g magere kwark

    • 25 ml water

    • 1 pak Koopmans Kwarkcake

    • 1 potje lemoncurd (rond de 320 g)

    • 3 eieren

    Rasp de citroen. Weeg de kwark af in een beslagkom en voeg water toe. Voeg ook de cakemix, 2/3 van de lemoncurd, citroenrasp en eieren in een keer toe.

  2. Stap 4

    Mix het geheel met de mixer op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig beslag.

  3. Stap 5

    Doe het beslag in de springvorm. Bak de cake in ongeveer 50 minuten gaar en goudbruin. Haal de cake uit de vorm en laat de cake een uur op het rooster afkoelen.

Bereid je meringue

  1. Stap 6

    Maak je kom en garde vetvrij. Doe dit bijvoorbeeld door een schijfje citroen door de kom en langs de garde te halen.

    Minder tijd?

    Koop dan kant-en-klare meringue.

  2. Stap 7

    • 2 eiwitten

    Start met het kloppen van de eiwitten.

    Ei splitsen

    Als je zelf eieren splitst zorg dan dat er geen eigeel in het eiwit terecht komt. Hierdoor zal het eiwit namelijk niet stijf worden. Het eigeel wordt niet gebruikt in dit recept.

  3. Stap 8

    • 75 ml kristalsuiker

    Zodra de eiwitten wit worden kan de kristalsuiker lepel voor lepel toegevoegd worden. Blijf kloppen tot het eiwit gaat glanzen. Test als laatste of er mooie pieken zijn als de garde uit het eiwitschuim wordt getrokken. Klop verder als dit nog niet kan.

  4. Stap 9

    • 75 g poedersuiker

    Spatel tot slot de poedersuiker voorzichtig door het eiwitschuim.

  5. Stap 10

    Doe het eiwitschuim in een spuitzak en spuit lange banen op bakpapier. Bak de banen af in een uur op 100 graden. Laat de banen volledig afkoelen in een gesloten oven.

Maak een citroen meringue kwarkcake

  1. Stap 11

    Bestrijk de bovenkant van de cake met de rest van de lemoncurd.

  2. Stap 12

    Breek de banen van eiwitschuim in stukjes en decoreer de kwarkcake met het eiwitschuim. Eet smakelijk!

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.