Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Citroen meringue kwarkcake

Citroen meringue kwarkcake

Dit recept is van: Annet

  1. Kwarkcake Citroen Merengue
Item 1 of 1
Citroen meringue kwarkcake
info
Benodigdheden
Stappen

Combineer die heerlijke kwarkcake met een zelfgemaakte meringue en lemoncurd. Dubbel fris! Maak er deze mooie taart van.

25 min.Bereidingstijd
60 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
CitroenMeringueKwarkCakeKwarkcakeVerjaardagTaartLemoncurdThema receptenZomerLemon Meringue

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Citroen (biologisch)
    1 Stuk(s)
    Citroen (biologisch)
  • Magere kwark
    200 g
    Magere kwark
  • Water
    25 ml
    Water
  • Koopmans Kwarkcake
    1 pak(ken)
    Koopmans Kwarkcake
  • Lemoncurd
    1 Potje(s)
    Lemoncurd

 

  • Ei
    3 Stuk(s)
    Ei
  • Eiwit
    2 Stuk(s)
    Eiwit
  • Suiker (kristalsuiker)
    75 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Poedersuiker
    75 g
    Poedersuiker

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Weegschaal
    Weegschaal
  • Boter om in te vetten
    Boter om in te vetten
  • Bloem om te bestuiven
    Bloem om te bestuiven
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Rasp
    Rasp
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 150°C).

Vet de springvorm in met boter of bakspray en bestuif de binnenkant met bloem.

2. Bak een kwarkcake met lemoncurd

Rasp de biologische citroen (1 stuks). Weeg de magere kwark (200 g) af in een beslagkom en voeg water (25 ml) toe. Voeg ook de cakemix van Koopmans Kwarkcake (1 pak), 2/3 van de lemoncurd (1 potje), citroenrasp en eieren (3 stuks) in een keer toe.

Mix het geheel met de mixer op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig beslag.

Doe het beslag in de springvorm. Bak de cake in ongeveer 50 minuten gaar en goudbruin. Haal de cake uit de vorm en laat de cake een uur op het rooster afkoelen.

3. Bereid je meringue

Maak je kom en garde vetvrij. Doe dit bijvoorbeeld door een schijfje citroen door de kom en langs de garde te halen.

Start met het kloppen van de eiwitten (2 stuks).

Zodra de eiwitten wit worden kan de kristalsuiker (75 g) lepel voor lepel toegevoegd worden. Blijf kloppen tot het eiwit gaat glanzen. Test als laatste of er mooie pieken zijn als de garde uit het eiwitschuim wordt getrokken. Klop verder als dit nog niet kan.

Spatel tot slot de poedersuiker (75 g) voorzichtig door het eiwitschuim.

Doe het eiwitschuim in een spuitzak en spuit lange banen op bakpapier. Bak de banen af in een uur op 100 graden. Laat de banen volledig afkoelen in een gesloten oven.

Minder tijd?

Koop dan kant-en-klare meringue.

Ei splitsen

Als je zelf eieren splitst, zorg dan dat er geen eigeel in het eiwit terechtkomt. Hierdoor zal het eiwit namelijk niet stijf worden. Het eigeel wordt niet gebruikt in dit recept.

4. Maak een citroen-meringuekwarkcake

Bestrijk de bovenkant van de cake met de rest van de lemoncurd.

Breek de banen van eiwitschuim in stukjes en decoreer de kwarkcake met het eiwitschuim. Eet smakelijk!

Meer frisse cakerecepten

  1. Citroencake met MonChou en kersen
    Gemiddeld
    4
    30 min.
  2. Citroen meringue kwarkcake
    Moeilijk
    4
    25 min.
  3. Laagjescake met kwark en aardbeien
    Gemiddeld
    4
    20 min.
  4. Kwarkcake met framboos
    Gemiddeld
    4
    20 min.
  5. Appelkwarkcake
    Gemiddeld
    4
    15 min.
Item 1 of 5

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.