Een heerlijke en luchtige kwarkcake, in laagjes met magere kwark bereid, met Griekse yoghurt en verse aardbeien als decoratie. Kwarkcake is makkelijk in bereiding en veel minder vet dan een botercake.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 150°C).
Vet de cakevorm in met bakspray (of gebruik wat boter) en bestuif de binnenkant met een handje bloem.
Doe de magere kwark (200 g) in een beslagkom en voeg het water (25 ml), de cakemix (1 pak, Koopmans Kwarkcake) en de eieren (3 stuks) in één keer toe.
Mix het geheel met een mixer met garden op de laagste stand tot een glad beslag.
Klop daarna op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig beslag.
Schenk het beslag in de cakevorm, strijk glad en bak in de oven in 60 minuten gaar en goudbruin.
Haal de cake uit de vorm en laat 1 uur afkoelen op een rooster. Snijd ondertussen de aardbeien (400 g) in plakjes.
Controleer aan het einde van de baktijd of de cake voldoende gaar is. Prik met een satéprikker in het midden van de cake. Wanneer de prikker er schoon en droog uitkomt is de cake gaar.
Snijd de afgekoelde cake over de lengte in 3 gelijke delen. Bestrijk de onderste laag met Griekse yoghurt (200 g) en verdeel plakjes aardbeien eroverheen.
Leg de middelste laag erbovenop, duw iets aan en bestrijk ook deze laag met Griekse yoghurt en volg met de aardbeien.
Leg de bovenste laag erbovenop, duw iets aan en bestrijk de bovenste laag met Griekse yoghurt. Garneer met de overige aardbeien.
Gebruik in plaats van volle yoghurt - of kwark - een stevige magere variant die niet uitloopt wanneer je een bewuste keuze wilt maken.
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.