Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Laagjescake met kwark en aardbeien

Een heerlijke luchtige kwarkcake in laagjes met magere kwark bereid. Griekse yoghurt en verse aardbeien als decoratie. Kwarkcake is makkelijk in bereiding en veel minder vet dan een botercake.

Bereiden

20 min

Baktijd

60 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

20-25 plakjes

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 150°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Vet de cakevorm in met bakspray (of gebruik wat boter) en bestuif de binnenkant met een handje bloem.

Kwarkbeslag maken

  1. Stap 3

    • 200 g magere kwark

    • 25 ml water

    • 1 pak Koopmans Kwarkcake

    • 3 eieren

    Doe 200 gram magere kwark in een beslagkom en voeg 25 ml water, de cakemix en 3 eieren in één keer toe.

  2. Stap 4

    Mix het geheel met een mixer met garden op de laagste stand tot een glad beslag.

  3. Stap 5

    Klop daarna op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig beslag.

Kwarkcake bakken

  1. Stap 6

    Schenk het beslag in de cakevorm, strijk glad en bak in de oven in 60 minuten gaar en goudbruin.

    Cake gaar?

    Controleer aan het einde van de baktijd of de cake voldoende gaar is. Prik met een satéprikker in het midden van de cake. Wanneer de prikker er schoon en droog uitkomt is de cake gaar.

  2. Stap 7

    • 400 g aardbeien

    Haal de cake uit de vorm en laat 1 uur afkoelen op een rooster. Snijd ondertussen de aardbeien in plakjes.

Laagjescake decoreren

  1. Stap 8

    • 200 g Griekse yoghurt

    Snijd de afgekoelde cake over de lengte in 3 gelijke delen. Bestrijk de onderste laag met Griekse yoghurt en verdeel plakjes aardbeien eroverheen.

    Bewust genieten?

    Gebruik in plaats van volle yoghurt - of kwark - een stevige magere variant die niet uitloopt wanneer je een bewuste keuze wilt maken.

  2. Stap 9

    Leg de middelste laag erbovenop, duw iets aan en bestrijk ook deze laag met Griekse yoghurt en volg met de aardbeien.

  3. Stap 10

    Leg de bovenste laag erbovenop, duw iets aan en bestrijk de bovenste laag met Griekse yoghurt. Garneer met de overige aardbeien.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.