Deze variatie van de kwarkcake met heerlijke verse frambozen bevat veel minder vet dan een gewone cake, maar is wel net zo vol van smaak en heerlijk luchtig.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 150°C).
Vet de cakevorm goed in en bestuif met wat bloem.
Doe de juiste hoeveelheid magere kwark (200 g) in een beslagkom en voeg het water (25 ml), de Koopmans Kwarkcake mix (1 pak) en de eieren (3 stuks) in één keer toe. Mix het geheel met een mixer met garden op de laagste stand tot een glad beslag. Klop daarna op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig beslag.
Spatel de frambozen (150 g) door het beslag.
Schenk het beslag in de cakevorm, strijk glad en bak in de oven in ongeveer 60 minuten gaar en goudbruin.
Haal de cake uit de vorm en laat 1 uur afkoelen op een rooster.
Bewaar de cake niet onder plastic of in een afgesloten trommel, maar plaats de cake na het afkoelen terug in het cakeblik en dek af met een schone theedoek. Bewaar op kamertemperatuur.
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.