Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Carrot cake met limoenroomkaas en kokos

Een spannende smaak combinatie. Traditionele carrot cake met een vleugje limoen en romige kokosschilfers. Zo maak je van een carrot cake iets bijzonders.

Bereiden

20 min

Baktijd

60 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

8 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 150°C / Hetelucht 140°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Bekleed de bodem van de vorm met een stuk bakpapier en vet de rand in.

    Springvorm 24 cm

    Heb je geen kleine springvorm? Geen probleem. Je kunt de carrot cake ook bakken in een springvorm van 24 cm. Verdubbel dan alle ingredienten. De oventemperatuur verhoog je met tien graden en de baktijd blijft hetzelfde.

  3. Stap 3

    • 1 limoen

    Rasp de limoen en pers de limoen.

    Raspen

    Zorg dat je alleen het groene gedeelte van de limoenschil raspt. Het witte is namelijk bitter.

Carrot cake beslag bereiden

  1. Stap 4

    • 1,5 tl Dr. Oetker Backin

    • 1,5 tl kaneel

    • 1 tl koekkruiden

    • 175 g Koopmans Patentbloem Kristal

    • Snufje zout

    Meng in een kom de bloem, kruiden, bakpoeder en zout. Zet deze apart.

    Zelf speculaaskruiden maken

    Maak zelf speculaaskruiden meng 1,5 tl kaneel met 0,5 tl nootmuskaat en 0,25 tl kruidnagel. Dit is het basis recept voor speculaaskruiden. Voeg voor de Carrot cake nog een extra theelepel kaneel toe.

  2. Stap 5

    • 100 g basterdsuiker (lichtbruin)

    • 2 eieren

    • 75 g wortels (zelf raspen of kant-en-klaar)

    • 75 ml zonnebloemolie

    Mix in een andere beslagkom de eieren met de basterdsuiker. Voeg de zonnebloemolie toe, mix dit kort. Dan mogen de geraspte wortels erbij. Gebruik je kant-en-klare wortels, voeg dan 1 eetlepel water toe.

  3. Stap 6

    Voeg dan het bloemmengsel toe en mix dit in ongeveer een ½ minuut tot een glad carrot cake beslag. Je blijft de wortelrasp natuurlijk wel zien.

Carrot cake bakken

  1. Stap 7

    Doe het carrot cake beslag in de springvorm en bak de carrot cake op een rooster, net onder het midden van de oven in ongeveer 55-60 minuten gaar.

    Gaarproef

    Prik met een satéprikker in het midden van de cake. Is de prikker droog (er zit geen cakebeslag aan), dan is de cake gaar. Zo niet, bak de carrot cake nog 5 minuten.

  2. Stap 8

    Haal de carrot cake uit de oven en laat hem in de bakvorm goed afkoelen (minimaal 30 minuten), voordat je de cream cheese erop smeert.

Limoen-roomkaas topping maken

  1. Stap 9

    • 100 g MonChou (in wikkel)

    • 10-15 g poedersuiker

    • 0,5 tl Dr. Oetker Vanille Aroma

    Doe de Mon Chou in een kom en mix deze met een mixer mooi glad. Voeg de poedersuiker, 1 el limoensap, limoenrasp en de vanille aroma toe en mix het weer goed door. Spatel tenslotte het citroensap erdoor. Bestrijk de carrot cake met de roomkaastopping.

Carrot cake decoreren

  1. Stap 10

    Snijd de carrot cake horizontaal door. Leg de onderste plak carrot cake op een mooi taartplateau of mooie schaal.

  2. Stap 11

    Smeer een laagje limoenroomkaas over de carrot cake uit en leg de bovenkant er boven op.

  3. Stap 12

    Bestrijk de zijkanten en bovenkant met de resterende limoenroomkaas.

  4. Stap 13

    • 150 g kokosschilfers

    Bedek de zijkanten en bovenkant van de carrot cake met kokosschilfers.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.