🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Shop Recepten

Shop

Naar de shop Profiel Winkelwagen

Meer van bakken.nl

Recepten Bak & spaar shop
Brood Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes Kruidcake Kwarkcake Stroopwafelcake
Hartig
Borrelhapjes Bladerdeeg Hartige taart
Koekjes
No Bake
Kwarktaart MonChoutaart
Pannenkoeken
American Pancakes
Taart
Appeltaart Cheesecake Chocoladetaart Kwarktaart Lemon Meringue Mini taartjes MonChoutaart
Toetjes
Thema's
Sinterklaas Kerst Bakken met kinderen Kindertraktaties Oud & Nieuw Rainbow Unicorn Verjaardag Valentijn Pasen Moederdag Halloween
Recepten
Carrot cake met limoenroomkaas en kokos

Carrot cake met limoenroomkaas en kokos

Dit recept is van: Bakken.nl team

carrot cake met limoen en kokosschilfers

Carrot cake met limoenroomkaas en kokos

Info Benodigdheden Stappen

Een spannende smaakcombinatie! Traditionele carrot cake met een vleugje limoen en romige kokosschilfers. Zo maak je van een carrot cake iets bijzonders.

20 min. Bereidingstijd
60 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
8 Porties
Een grotere springvorm kan ook!

Heb je geen kleine springvorm? Geen probleem. Je kunt de carrot cake ook bakken in een springvorm van 24 cm. Verdubbel dan alle ingrediënten. De oventemperatuur verhoog je met tien graden en de baktijd blijft hetzelfde.

Cake Carrot cake Taart Kokos Limoen Verjaardag Thema's
Log in om je favoriete recepten te bewaren

Benodigdheden

Ingrediënten

  •  
    1
    Limoen
  • Dr. Oetker Backin bakpoeder
    1.5 tl (theelepels)
    Dr. Oetker Backin bakpoeder
  • Kaneel
    1.5 tl (theelepels)
    Kaneel
  • Koekkruiden
    1 tl (theelepels)
    Koekkruiden
  • Koopmans Patentbloem Kristal
    175 g (gram)
    Koopmans Patentbloem Kristal
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout
  •  
    100 g (gram)
    Lichtbruine basterdsuiker

 

  • Ei
    2
    Ei
  •  
    75 g (gram)
    Wortel (geraspt)
  •  
    75 g (gram)
    Zonnebloemolie
  •  
    100 g (gram)
    MonChou
  • Poedersuiker
    15 g (gram)
    Poedersuiker
  • Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
    0.5 tl (theelepels)
    Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
    Bekijk in de shop
  •  
    150 g (gram)
    Kokosrasp

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Boter om in te vetten
    Boter om in te vetten
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Bekijk in de shop
  • Springvorm Ø18 cm
    Springvorm Ø18 cm
    Bekijk in de shop

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 150°C / hetelucht 140°C).

Bekleed de bodem van de vorm met een stuk bakpapier en vet de rand in.

Rasp de limoen (1 stuk). Zorg dat je alleen het groene gedeelte van de limoenschil raspt. Het witte is namelijk bitter. Pers de limoen.

2. Carrot cake-beslag bereiden

Meng in een kom de bloem (175 g), koekkruiden (1 tl), bakpoeder (1,5 tl) en zout (1 snufje). Zet deze apart. Mix in een andere beslagkom de eieren (2 stuks) met de basterdsuiker (100 g). Voeg de zonnebloemolie (75 ml) toe, mix dit kort. Dan mogen de geraspte wortels (75 g) erbij. Gebruik je kant-en-klare wortels, voeg dan 1 eetlepel water toe.

Voeg dan het bloemmengsel toe en mix dit in ongeveer een ½ minuut tot een glad carrot cake-beslag. Je blijft de wortelrasp natuurlijk wel zien.

Zelf speculaaskruiden maken

Maak zelf speculaaskruiden meng 1,5 tl kaneel met 0,5 tl nootmuskaat en 0,25 tl kruidnagel. Dit is het basisrecept voor speculaaskruiden. Voeg voor de Carrot cake nog een extra theelepel kaneel toe.

3. Carrot cake bakken

Doe het carrot cake-beslag in de springvorm en bak de carrot cake op een rooster, net onder het midden van de oven in ongeveer 55-60 minuten gaar. Haal de carrot cake uit de oven en laat hem in de bakvorm goed afkoelen (minimaal 30 minuten), voordat je de cream cheese erop smeert.

Gaarproef

Prik met een satéprikker in het midden van de cake. Is de prikker droog en zit er geen cakebeslag aan, dan is de carrot cake gaar. Zo niet, bak de cake dan nog 5 minuten.

4. Limoen-roomkaastopping maken

Doe de MonChou (100 g) in een kom en mix deze met een mixer mooi glad. Voeg de poedersuiker (10-15 g), limoensap (1 el), limoenrasp en de vanille-aroma (0,5 tl) toe en mix het weer goed door. Bestrijk de carrot cake met de roomkaastopping.

5. Carrot cake decoreren

Snijd de carrot cake horizontaal door. Leg de onderste plak carrot cake op een mooi taartplateau of mooie schaal.

Smeer een laagje limoenroomkaas over de carrot cake uit en leg de bovenkant erbovenop.

Bestrijk de zijkanten en bovenkant met de resterende limoenroomkaas.

Bedek de zijkanten en bovenkant van de carrot cake met kokosschilfers (150 g).

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

 

 

Voor 23:00 besteld? Dezelfde werkdag op de bus.

 

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

WhatsApp

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2021 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.