Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Carrot cake met limoenroomkaas en kokos

Carrot cake met limoenroomkaas en kokos

Dit recept is van: Bakken.nl team

  1. carrot cake met limoen en kokosschilfers
Item 1 of 1
Carrot cake met limoenroomkaas en kokos
info
Benodigdheden
Stappen

Een spannende smaakcombinatie! Traditionele carrot cake met een vleugje limoen en romige kokosschilfers. Zo maak je van een carrot cake iets bijzonders.

20 min.Bereidingstijd
60 min.Baktijd
Moeilijkheid
8Porties
Een grotere springvorm kan ook!

Heb je geen kleine springvorm? Geen probleem. Je kunt de carrot cake ook bakken in een springvorm van 24 cm. Verdubbel dan alle ingrediënten. De oventemperatuur verhoog je met tien graden en de baktijd blijft hetzelfde.

CakeWorteltaartTaartKokosLimoenVerjaardagThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Limoen
    1 null
    Limoen
  • Dr. Oetker Backin bakpoeder
    1.5 tl (theelepels)
    Dr. Oetker Backin bakpoeder
  • Kaneel
    1.5 tl (theelepels)
    Kaneel
  • Koekkruiden
    1 tl (theelepels)
    Koekkruiden
  • Koopmans Patentbloem Kristal
    175 g
    Koopmans Patentbloem Kristal
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout
  • Lichtbruine basterdsuiker
    100 g
    Lichtbruine basterdsuiker

 

  • Ei
    2 null
    Ei
  •  
    75 g
    Wortel (geraspt)
  • Zonnebloemolie
    75 ml
    Zonnebloemolie
  • MonChou®
    100 g
    MonChou®
  • Poedersuiker
    15 g
    Poedersuiker
  • Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
    0.5 tl (theelepels)
    Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
  • Kokosrasp
    150 g
    Kokosrasp

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Boter om in te vetten
    Boter om in te vetten
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Springvorm Ø18 cm
    Springvorm Ø18 cm
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 150°C / hetelucht 140°C).

Bekleed de bodem van de vorm met een stuk bakpapier en vet de rand in.

Rasp de limoen (1 stuk). Zorg dat je alleen het groene gedeelte van de limoenschil raspt. Het witte is namelijk bitter. Pers de limoen.

2. Carrot cake-beslag bereiden

Meng in een kom de bloem (175 g), koekkruiden (1 tl), bakpoeder (1,5 tl) en zout (1 snufje). Zet deze apart. Mix in een andere beslagkom de eieren (2 stuks) met de basterdsuiker (100 g). Voeg de zonnebloemolie (75 ml) toe, mix dit kort. Dan mogen de geraspte wortels (75 g) erbij. Gebruik je kant-en-klare wortels, voeg dan 1 eetlepel water toe.

Voeg dan het bloemmengsel toe en mix dit in ongeveer een ½ minuut tot een glad carrot cake-beslag. Je blijft de wortelrasp natuurlijk wel zien.

Zelf speculaaskruiden maken

Maak zelf speculaaskruiden meng 1,5 tl kaneel met 0,5 tl nootmuskaat en 0,25 tl kruidnagel. Dit is het basisrecept voor speculaaskruiden. Voeg voor de Carrot cake nog een extra theelepel kaneel toe.

3. Carrot cake bakken

Doe het carrot cake-beslag in de springvorm en bak de carrot cake op een rooster, net onder het midden van de oven in ongeveer 55-60 minuten gaar. Haal de carrot cake uit de oven en laat hem in de bakvorm goed afkoelen (minimaal 30 minuten), voordat je de cream cheese erop smeert.

Gaarproef

Prik met een satéprikker in het midden van de cake. Is de prikker droog en zit er geen cakebeslag aan, dan is de carrot cake gaar. Zo niet, bak de cake dan nog 5 minuten.

4. Limoen-roomkaastopping maken

Doe de MonChou (100 g) in een kom en mix deze met een mixer mooi glad. Voeg de poedersuiker (10-15 g), limoensap (1 el), limoenrasp en de vanille-aroma (0,5 tl) toe en mix het weer goed door. Bestrijk de carrot cake met de roomkaastopping.

5. Carrot cake decoreren

Snijd de carrot cake horizontaal door. Leg de onderste plak carrot cake op een mooi taartplateau of mooie schaal.

Smeer een laagje limoenroomkaas over de carrot cake uit en leg de bovenkant erbovenop.

Bestrijk de zijkanten en bovenkant met de resterende limoenroomkaas.

Bedek de zijkanten en bovenkant van de carrot cake met kokosschilfers (150 g).

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

Meer carrot cake recepten

  1. Carrot cake met limoenroomkaas en kokos
    Moeilijk
    5
    20 min.
  2. Carrot cake met sinaasappel
    Moeilijk
    3
    20 min.
  3. Carrot cake met creamcheese topping
    Moeilijk
    3
    20 min.
  4. Carrotcake met appel
    Moeilijk
    5
    20 min.
  5. Worteltaart van kruidcake met meringue
    Moeilijk
    4
    10 min.
Item 1 of 5

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.