🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Carrot cake met creamcheese topping

Carrot cake met creamcheese topping

Dit recept is van: Saakje

CARROTCAKE BASIS
Carrot cake met creamcheese topping
Info Benodigdheden Stappen

Maak een heerlijk kruidige carrot cake met romige topping! Met dit recept bak je de carrot cake vanaf de basis.

20 min. Bereidingstijd
60 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
8 Porties
Cake Worteltaart MonChou Wortel Kaneel
3
19 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Backin bakpoeder
    1.5 tl (theelepels)
    Dr. Oetker Backin bakpoeder
  • Kaneel
    1.5 tl (theelepels)
    Kaneel
  • Koekkruiden
    1 tl (theelepels)
    Koekkruiden
  • Koopmans Patentbloem Kristal
    175 g
    Koopmans Patentbloem Kristal
  • Zout
    snufje(s)
    Zout
  • Lichtbruine basterdsuiker
    100 g
    Lichtbruine basterdsuiker
  • Ei
    2
    Ei

 

  •  
    75 g
    Wortel (geraspt)
  • Zonnebloemolie
    75 ml
    Zonnebloemolie
  • Citroensap
    1 el (eetlepels)
    Citroensap
  • MonChou®
    100 g
    MonChou®
  • Poedersuiker
    15 g
    Poedersuiker
  • Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
    0.5 tl (theelepels)
    Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  •  
    Rechthoekige bakvorm (20x15)

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 150°C / hetelucht 140°C).

Bekleed de bodem van de vorm met een stuk bakpapier en vet de rand in.

Andere bakvorm gebruiken kan ook

Heb je geen rechthoekige of kleine springvorm (18 cm)? Geen probleem. Je kunt de carrot cake ook bakken in een springvorm van 24 cm. Verdubbel dan alle ingrediënten. De oventemperatuur verhoog je met tien graden en de baktijd blijft hetzelfde.

2. Carrot cake-beslag bereiden

Meng in een kom de Koopmans Patentbloem Kristal (175 g), kaneel (1,5 tl), koekkruiden (1 tl), Dr Oetker Backin bakpoeder (1,5 tl) en zout (snufje). Zet deze apart. Mix in een andere beslagkom de eieren (2 stuks), met de basterdsuiker (100 g). Voeg de zonnebloemolie (75 ml) toe, mix dit kort. Dan mogen de geraspte wortels (75 g) erbij. Gebruik je kant-en-klare wortels, voeg dan 1 eetlepel water toe.

Voeg dan het bloemmengsel toe en mix dit in ongeveer een halve minuut tot een glad carrot cake-beslag. Je blijft de wortelrasp natuurlijk wel zien.

Maak zelf speculaaskruiden

Meng kaneel (1,5 tl) met nootmuskaat (0,5 tl) en kruidnagel (0,25 tl). Dit is het basisrecept voor speculaaskruiden. Voeg voor de carrot cake nog een extra theelepel kaneel toe.

3. Carrot cake bakken

Doe het beslag in de springvorm en bak de carrot cake op een rooster, net onder het midden van de oven in ongeveer 55-60 minuten gaar.

Haal de carrot cake uit de oven en laat hem in de bakvorm goed afkoelen (minimaal 30 minuten), voordat je de cream cheese erop smeert.

Gaarproef

Prik met een satéprikker in het midden van de cake. Is de prikker droog en zit er geen cakebeslag aan, dan is de carrot cake gaar. Zo niet, bak de cake dan nog 5 minuten.

4. Roomkaastopping maken

Doe de MonChou (100 g) in een kom en mix deze met een mixer mooi glad. Voeg de poedersuiker (15 g) en de vanille-aroma (0,5 tl) toe en mix het weer goed door. Spatel tenslotte het citroensap (1 el) erdoor.

Bestrijk de carrot cake met de roomkaastopping.

Meer carrot cake recepten

Carrot cake met limoenroomkaas en kokos
Moeilijk
5
20 min.
Carrot cake met sinaasappel
Moeilijk
-
20 min.
Carrot cake met creamcheese topping
Moeilijk
3
20 min.
Carrotcake met appel
Moeilijk
5
20 min.
Worteltaart van kruidcake met meringue
Moeilijk
4
10 min.
 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.