Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Carrot cake met creamcheese topping

Carrot cake met creamcheese topping

Dit recept is van: Saakje

  1. CARROTCAKE BASIS
Item 1 of 1
Carrot cake met creamcheese topping
info
Benodigdheden
Stappen

Maak een heerlijk kruidige carrot cake met romige topping! Met dit recept bak je de carrot cake vanaf de basis.

20 min.Bereidingstijd
60 min.Baktijd
Moeilijkheid
8Porties
CakeWorteltaartMonChouWortelKaneel

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Backin bakpoeder
    1.5 tl (theelepels)
    Dr. Oetker Backin bakpoeder
  • Kaneel
    1.5 tl (theelepels)
    Kaneel
  • Koekkruiden
    1 tl (theelepels)
    Koekkruiden
  • Koopmans Patentbloem Kristal
    175 g
    Koopmans Patentbloem Kristal
  • Zout
    null snufje(s)
    Zout
  • Lichtbruine basterdsuiker
    100 g
    Lichtbruine basterdsuiker
  • Ei
    2 null
    Ei

 

  •  
    75 g
    Wortel (geraspt)
  • Zonnebloemolie
    75 ml
    Zonnebloemolie
  • Citroensap
    1 el (eetlepels)
    Citroensap
  • MonChou®
    100 g
    MonChou®
  • Poedersuiker
    15 g
    Poedersuiker
  • Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
    0.5 tl (theelepels)
    Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  •  
    Rechthoekige bakvorm (20x15)

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 150°C / hetelucht 140°C).

Bekleed de bodem van de vorm met een stuk bakpapier en vet de rand in.

Andere bakvorm gebruiken kan ook

Heb je geen rechthoekige of kleine springvorm (18 cm)? Geen probleem. Je kunt de carrot cake ook bakken in een springvorm van 24 cm. Verdubbel dan alle ingrediënten. De oventemperatuur verhoog je met tien graden en de baktijd blijft hetzelfde.

2. Carrot cake-beslag bereiden

Meng in een kom de Koopmans Patentbloem Kristal (175 g), kaneel (1,5 tl), koekkruiden (1 tl), Dr Oetker Backin bakpoeder (1,5 tl) en zout (snufje). Zet deze apart. Mix in een andere beslagkom de eieren (2 stuks), met de basterdsuiker (100 g). Voeg de zonnebloemolie (75 ml) toe, mix dit kort. Dan mogen de geraspte wortels (75 g) erbij. Gebruik je kant-en-klare wortels, voeg dan 1 eetlepel water toe.

Voeg dan het bloemmengsel toe en mix dit in ongeveer een halve minuut tot een glad carrot cake-beslag. Je blijft de wortelrasp natuurlijk wel zien.

Maak zelf speculaaskruiden

Meng kaneel (1,5 tl) met nootmuskaat (0,5 tl) en kruidnagel (0,25 tl). Dit is het basisrecept voor speculaaskruiden. Voeg voor de carrot cake nog een extra theelepel kaneel toe.

3. Carrot cake bakken

Doe het beslag in de springvorm en bak de carrot cake op een rooster, net onder het midden van de oven in ongeveer 55-60 minuten gaar.

Haal de carrot cake uit de oven en laat hem in de bakvorm goed afkoelen (minimaal 30 minuten), voordat je de cream cheese erop smeert.

Gaarproef

Prik met een satéprikker in het midden van de cake. Is de prikker droog en zit er geen cakebeslag aan, dan is de carrot cake gaar. Zo niet, bak de cake dan nog 5 minuten.

4. Roomkaastopping maken

Doe de MonChou (100 g) in een kom en mix deze met een mixer mooi glad. Voeg de poedersuiker (15 g) en de vanille-aroma (0,5 tl) toe en mix het weer goed door. Spatel tenslotte het citroensap (1 el) erdoor.

Bestrijk de carrot cake met de roomkaastopping.

Meer carrot cake recepten

  1. Carrot cake met limoenroomkaas en kokos
    Moeilijk
    5
    20 min.
  2. Carrot cake met sinaasappel
    Moeilijk
    3
    20 min.
  3. Carrot cake met creamcheese topping
    Moeilijk
    3
    20 min.
  4. Carrotcake met appel
    Moeilijk
    5
    20 min.
  5. Worteltaart van kruidcake met meringue
    Moeilijk
    4
    10 min.
Item 1 of 5

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.