Danna

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Worteltaart van kruidcake met meringue

Deze taart is ouderwets lekker! Gemaakt van kruidcake met wortelen en een heerlijke laag zelfgemaakte meringue. Niet alleen lekker, maar ook een plaatje om te zien.

Bereiden

10 min

Baktijd

60 min

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 150°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Plaats een bakpapiertje op de bodem van de springvorm en sluit de ring. Vet de randen van de springvorm in met wat boter en bestuif de binnenkant met bloem (of gebruik een bakspray).

Wortel kruidcake beslag maken

  1. Stap 3

    • 75 g boter (kamertemperatuur)

    Klop de boter met de mixer zacht en romig in een beslagkom.

  2. Stap 4

    • 3 eieren

    • 1 pak Koopmans Oud-Hollandse Kruidcake

    • 80 ml water

    Voeg de kruidcakemix, het water en de eieren in één keer toe. Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad beslag. Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtig beslag.

  3. Stap 5

    • 2 winterwortels (ca. 150g jullienne)

    Schil en rasp de winterpeen en roer deze door het beslag.

Bak je worteltaart

  1. Stap 6

    Doe het beslag in de springvorm en bak de worteltaart van kruidcake in ongeveer één uur gaar.

  2. Stap 7

    Haal de taart zodra deze gaar is uit de oven. Verwijder de rand van de springvorm. Laat de cake verder afkoelen op een rooster.

    Gaar?

    Controleer met bijvoorbeeld een satéprikker of de cake gaar is. Dit kun je het beste in het midden van de vorm doen. Als de prikker er schoon uitkomt is de cake gaar. Is dit niet het geval, bak de cake dan nog iets langer.

Aftoppen met meringue

  1. Stap 8

    • 3 eiwitten (ca. 100 ml)

    • 200 g suiker

    Sla het eiwit op in een vetvrije mengkom. Zorg dat ook je garden goed vetvrij zijn. Als het eiwit begint te pieken voeg dan beetje voor beetje de suiker toe.

  2. Stap 9

    Doe het eiwit in een spuitzak met een glad spuitmondje en spuit een spiraal op de taart (toefjes mag natuurlijk ook!).

  3. Stap 10

    Brand af met een crème brulee brander of plaats de taart kort onder een hete grill voor een mooi gevlamde meringuelaag.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.