Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Carrotcake met appel

Carrotcake met appel

Dit recept is van: Cathy

  1. Carrotcake met Appel
Item 1 of 1
Carrotcake met appel
info
Benodigdheden
Stappen

Geef een kleine twist aan jouw carrot cake en je hebt een verrassend lekkere variatie. Schil een appel in partjes en leg ze op de carrot cake. De topping doe je niet op de carrot cake, maar er tussen, wat zorgt voor een leuk effect!

20 min.Bereidingstijd
60 min.Baktijd
Moeilijkheid
8Porties
WorteltaartCakeAppelsMonChou

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Kaneel
    1.5 tl (theelepels)
    Kaneel
  • Koekkruiden
    1 tl (theelepels)
    Koekkruiden
  • Koopmans Zelfrijzend Bakmeel
    174 g
    Koopmans Zelfrijzend Bakmeel
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout
  • Appel (bijv. Elstar of Jonagold)
    1 Stuk(s)
    Appel (bijv. Elstar of Jonagold)
  • Lichtbruine basterdsuiker
    100 g
    Lichtbruine basterdsuiker
  • Ei
    2 Stuk(s)
    Ei

 

  • Wortel (geraspt)
    75 g
    Wortel (geraspt)
  • Zonnebloemolie
    75 ml
    Zonnebloemolie
  • Citroensap
    1 el (eetlepels)
    Citroensap
  • MonChou®
    100 g
    MonChou®
  • Poedersuiker
    10 g
    Poedersuiker
  • Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
    0.5 tl (theelepels)
    Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Boter om in te vetten
    Boter om in te vetten
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  •  
    Rechthoekige bakvorm (20x15)

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 150°C / hetelucht 140°C).

Bekleed de bodem van de vorm met een stuk bakpapier en vet de rand in.

Ronde carrot cake

Je kunt de carrot cake ook bakken in een ronde springvorm van 18 cm.

2. Carrot cake-beslag bereiden

Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel (175 g), de kruiden (1,5 tl kaneel en 1 tl koekkruiden) en zout (snufje). Zet deze apart.

Schil de appel (1 stuks) en snijd de appel in plakjes.

Mix in een andere beslagkom de eieren (2 stuks) met de basterdsuiker (100 g). Voeg de zonnebloemolie (75 ml) toe, mix dit kort. Dan mogen de geraspte wortels (75 g) erbij. Gebruik je kant-en-klare wortels, voeg dan 1 eetlepel water toe.

Voeg dan het bloemmengsel toe en mix dit in ongeveer een ½ minuut tot een glad carrot cake beslag. Je blijft de wortelrasp natuurlijk wel zien.

3. Carrot cake bakken

Verdeel de appelpartjes over het carrot cake beslag.

Doe het carrot cake beslag in de springvorm en bak de carrot cake op een rooster, net onder het midden van de oven in ongeveer 55-60 minuten gaar.

Haal de carrot cake uit de oven en laat hem in de bakvorm helemaal afkoelen. Dat duurt ongeveer een half uur.

Gaarproef

Prik met een satéprikker in het midden van de cake, als deze er droog en schoon uitkomt, is de cake gaar.

4. Roomkaastopping maken

Doe de MonChou (100 g) in een kom en mix deze met een mixer mooi glad. Voeg de poedersuiker (10 g) en het vanille-aroma (0,5 tl) toe en mix het weer goed door. Spatel tenslotte het citroensap (1 el) erdoor.

Snijd de carrot cake horizontaal doormidden met een broodmes.

Bestrijk de onderkant met de roomkaas topping en leg de bovenkant er boven op.

Meer carrot cake recepten

  1. Carrot cake met limoenroomkaas en kokos
    Moeilijk
    5
    20 min.
  2. Carrot cake met sinaasappel
    Moeilijk
    3
    20 min.
  3. Carrot cake met creamcheese topping
    Moeilijk
    3
    20 min.
  4. Carrotcake met appel
    Moeilijk
    5
    20 min.
  5. Worteltaart van kruidcake met meringue
    Moeilijk
    4
    10 min.
Item 1 of 5

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.