Cathy

Decoratie- en bakster van Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Carrot cake met appel

Geef een kleine twist aan jouw carrot cake en je hebt een verrassend lekkere variatie. Schil een appel in partjes en leg ze op de carrot cake. De topping doe je niet op carrot cake, maar er tussen.

Bereiden

20 min

Baktijd

60 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

8 stukjes

Voorbereiden

Elektrisch 150°C / Hetelucht 140°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Bekleed de bodem van de vorm met een stuk bakpapier en vet de rand in.

    Ronde carrot cake

    Je kunt de carrot cake ook bakken in een ronde springvorm van 18 cm.

  3. Stap 3

Carrot cake beslag bereiden

  1. Stap 4

    • 1,5 tl kaneel

    • 1 tl koekkruiden

    • 175 g Koopmans Zelfrijzend Bakmeel

    • Snufje zout

    Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel, kruiden en zout. Zet deze apart.

  2. Stap 5

    • 1 appel (Jonagold, Granny Smith of Elstar)

    Schil de appel en snijd de appel in plakjes.

  3. Stap 6

    • 100 g basterdsuiker (lichtbruin)

    • 2 eieren

    • 75 g wortels (zelf raspen of kant-en-klaar)

    • 75 ml zonnebloemolie

    Mix in een andere beslagkom de eieren met de basterdsuiker. Voeg de zonnebloemolie toe, mix dit kort. Dan mogen de geraspte wortels erbij. Gebruik je kant-en-klare wortels, voeg dan 1 eetlepel water toe.

  4. Stap 7

    Voeg dan het bloemmengsel toe en mix dit in ongeveer een ½ minuut tot een glad carrot cake beslag. Je blijft de wortelrasp natuurlijk wel zien.

Carrot cake met appel bakken

  1. Stap 8

    Verdeel de appelpartjes over het carrot cake beslag.

  2. Stap 9

    Doe het carrot cake beslag in de springvorm en bak de carrot cake op een rooster, net onder het midden van de oven in ongeveer 55-60 minuten gaar.

    Gaarproef

    Prik met een satéprikker in het midden van de cake. Is de prikker droog (er zit geen cakebeslag aan), dan is de cake gaar. Zo niet, bak de carrot cake nog 5 minuten.

  3. Stap 10

    Haal de carrot cake uit de oven en laat hem in de bakvorm helemaal afkoelen. Dat duurt ongeveer een half uur.

Roomkaas topping maken

  1. Stap 11

    • 1 el citroensap

    • 100 g MonChou

    • 10 g poedersuiker

    • 0,5 tl Dr. Oetker Vanille Aroma

    Doe de Mon Chou in een kom en mix deze met een mixer mooi glad. Voeg de poedersuiker en de vanille aroma toe en mix het weer goed door. Spatel tenslotte het citroensap erdoor.

  2. Stap 12

    Snijd de carrot cake horizontaal doormidden met een broodmes.

  3. Stap 13

    Bestrijk de onderkant met de roomkaas topping en leg de bovenkant er boven op.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.