Geef een kleine twist aan jouw carrot cake en je hebt een verrassend lekkere variatie. Schil een appel in partjes en leg ze op de carrot cake. De topping doe je niet op de carrot cake, maar er tussen, wat zorgt voor een leuk effect!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 150°C / hetelucht 140°C).
Bekleed de bodem van de vorm met een stuk bakpapier en vet de rand in.
Je kunt de carrot cake ook bakken in een ronde springvorm van 18 cm.
Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel (175 g), de kruiden (1,5 tl kaneel en 1 tl koekkruiden) en zout (snufje). Zet deze apart.
Schil de appel (1 stuks) en snijd de appel in plakjes.
Mix in een andere beslagkom de eieren (2 stuks) met de basterdsuiker (100 g). Voeg de zonnebloemolie (75 ml) toe, mix dit kort. Dan mogen de geraspte wortels (75 g) erbij. Gebruik je kant-en-klare wortels, voeg dan 1 eetlepel water toe.
Voeg dan het bloemmengsel toe en mix dit in ongeveer een ½ minuut tot een glad carrot cake beslag. Je blijft de wortelrasp natuurlijk wel zien.
Verdeel de appelpartjes over het carrot cake beslag.
Doe het carrot cake beslag in de springvorm en bak de carrot cake op een rooster, net onder het midden van de oven in ongeveer 55-60 minuten gaar.
Haal de carrot cake uit de oven en laat hem in de bakvorm helemaal afkoelen. Dat duurt ongeveer een half uur.
Prik met een satéprikker in het midden van de cake, als deze er droog en schoon uitkomt, is de cake gaar.
Doe de MonChou (100 g) in een kom en mix deze met een mixer mooi glad. Voeg de poedersuiker (10 g) en het vanille-aroma (0,5 tl) toe en mix het weer goed door. Spatel tenslotte het citroensap (1 el) erdoor.
Snijd de carrot cake horizontaal doormidden met een broodmes.
Bestrijk de onderkant met de roomkaas topping en leg de bovenkant er boven op.