Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Blauwe macarons

Blauwe macarons

Dit recept is van: Annet

  1. Blauwe macarons
Item 1 of 1
Blauwe macarons
info
Benodigdheden
Stappen

Prachtig blauwe macarons waar je vrolijk van wordt. Lees hier hoe je deze blauwe macarons helemaal zelf maakt!

40 min.Bereidingstijd
17 min.Baktijd
Moeilijkheid
20 koekjesPorties
MacaronsVanilleBotercrèmeDecorerenKoekjes

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Poedersuiker
    210 g
    Poedersuiker
  • Amandelmeel
    95 g
    Amandelmeel
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout
  • Eiwit
    3 null
    Eiwit
  • Suiker (kristalsuiker)
    50 g
    Suiker (kristalsuiker)

 

  • Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
    1.5 tl (theelepels)
    Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
  • Boter (op kamertemperatuur)
    100 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Melk
    125 ml
    Melk
  • Dr. Oetker Botercrème
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Botercrème
    Bestel dit product online
  • Blauw kleurpoeder
    Blauw kleurpoeder

Keukenspullen

  • Keukenmachine
    Keukenmachine
  • Zeefje
    Zeefje
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Spuitzak
    Spuitzak
    Bestel dit product online
  • Glad spuitmondje
    Glad spuitmondje
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Maal in een keukenmachine de poedersuiker (210 g) samen met het amandelmeel (95 g) en wat zout (0,5 tl) heel fijn.

Zeef vervolgens het mengsel, zodat er geen klontjes meer inzitten.

2. Eiwitbeslag maken

Klop in een vetvrije kom de eiwitten (van 3 eieren) samen met het resterende zout (0,5 tl) tot er witte pieken ontstaan. Voeg dan beetje bij beetje het kristalsuiker (50 g) toe en blijf mixen totdat er stevige witte pieken ontstaan. Het eiwit is stevig als de kom ondersteboven gehouden kan worden en het er niet uitvalt. Voeg het Dr. Oetker Vanille Aroma (0,5 tl) toe en klop nog kort door. Meng voorzichtig het blauwe kleurpoeder door het vanille eiwitmengsel, totdat dit een mooie egaal blauwe kleur heeft. Hoe meer kleurpoeder, hoe blauwer de macarons. Voeg het poedersuiker-amandelmeelmengsel in 3 delen toe aan de eiwitten en meng met behulp van een spatel voorzichtig met elkaar. Zorg dat het goed met elkaar gemengd is, maar zorg ook dat het niet te lang gemengd wordt. Het beslag is goed wanneer er achtjes van gemaakt kunnen worden.

3. Bak je macarons

Schep het blauwe beslag voorzichtig in een spuitzak met een rond spuitmondje. Spuit vervolgens 20 rondjes van 3 cm op een bakplaat met bakpapier. Zorg dat er minimaal 2 cm ruimte tussen de macarons zit. Herhaal dit nog een keer zodat je in totaal 40 macarons hebt. Dit maken straks in totaal 20 gevulde macarons.

Pak vervolgens de bakplaat op en tik deze tegen het aanrecht zodat er geen luchtbelletjes meer in de macarons zitten.

Laat de macarons 30-60 minuten rusten op kamertemperatuur. De bovenkant van de macarons is nu droog.

Verwarm in de tussentijd de oven voor (elektrisch 150°C / hetelucht 150°C).

Bak de macarons 17 minuten in de voorverwarmde oven. De macarons rijzen en plakken niet meer aan het bakpapier wanneer ze gaar zijn.

Haal de macarons uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

4. Maak een luchtige botercrème

Maak ondertussen de botercrème door de boter (100 g) met een mixer met garden op de laagste stand in 1 minuut zacht te kloppen.

Voeg de melk (125 g), de Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème (1 zakje) en het vanille-aroma (1 tl) toe en mix het geheel in 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème. Schep vervolgens in een spuitzak met rond spuitmondje.

Spuit een klein toefje botercrème in het midden van een macaron en duw een macaron erbovenop zodat de vulling precies tot aan de randen komt. Herhaal deze stap met de overige macarons.

Meer macarons recepten

  1. Macarons
    Moeilijker
    4
    80 min.
  2. Frambozen macarons
    Erg moeilijk
    4
    30 min.
  3. Chocolade macarons met frambozencrème
    Erg moeilijk
    4
    30 min.
  4. Blauwe macarons
    Moeilijker
    2
    40 min.
  5. Frambozen macarons met Madame Loulou
    Erg moeilijk
    0
    30 min.
Item 1 of 5

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.