🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Blauwe macarons

Blauwe macarons

Dit recept is van: Annet

Blauwe macarons
Blauwe macarons
Info Benodigdheden Stappen

Prachtig blauwe macarons waar je vrolijk van wordt. Lees hier hoe je deze blauwe macarons helemaal zelf maakt!

40 min. Bereidingstijd
17 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
20 koekjes Porties
Macarons: de ultieme Franse klassieker Vanille Botercrème Decoreren Koekjes
3
27 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Poedersuiker
    210 g
    Poedersuiker
  • Amandelmeel
    95 g
    Amandelmeel
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout
  • Eiwit
    3
    Eiwit
  • Suiker (kristalsuiker)
    50 g
    Suiker (kristalsuiker)

 

  • Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
    1.5 tl (theelepels)
    Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
  • Boter (op kamertemperatuur)
    100 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Melk
    125 ml
    Melk
  • Dr. Oetker Botercrème
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Botercrème
    Bestel dit product online
  • Blauw kleurpoeder
    Blauw kleurpoeder

Keukenspullen

  • Keukenmachine
    Keukenmachine
    Productdetails
  • Zeefje
    Zeefje
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Spuitzak
    Spuitzak
    Bestel dit product online
  • Glad spuitmondje
    Glad spuitmondje
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Maal in een keukenmachine de poedersuiker (210 g) samen met het amandelmeel (95 g) en wat zout (0,5 tl) heel fijn.

Zeef vervolgens het mengsel, zodat er geen klontjes meer inzitten.

2. Eiwitbeslag maken

Klop in een vetvrije kom de eiwitten (van 3 eieren) samen met het resterende zout (0,5 tl) tot er witte pieken ontstaan. Voeg dan beetje bij beetje het kristalsuiker (50 g) toe en blijf mixen totdat er stevige witte pieken ontstaan. Het eiwit is stevig als de kom ondersteboven gehouden kan worden en het er niet uitvalt. Voeg het Dr. Oetker Vanille Aroma (0,5 tl) toe en klop nog kort door. Meng voorzichtig het blauwe kleurpoeder door het vanille eiwitmengsel, totdat dit een mooie egaal blauwe kleur heeft. Hoe meer kleurpoeder, hoe blauwer de macarons. Voeg het poedersuiker-amandelmeelmengsel in 3 delen toe aan de eiwitten en meng met behulp van een spatel voorzichtig met elkaar. Zorg dat het goed met elkaar gemengd is, maar zorg ook dat het niet te lang gemengd wordt. Het beslag is goed wanneer er achtjes van gemaakt kunnen worden.

3. Bak je macarons

Schep het blauwe beslag voorzichtig in een spuitzak met een rond spuitmondje. Spuit vervolgens 20 rondjes van 3 cm op een bakplaat met bakpapier. Zorg dat er minimaal 2 cm ruimte tussen de macarons zit. Herhaal dit nog een keer zodat je in totaal 40 macarons hebt. Dit maken straks in totaal 20 gevulde macarons.

Pak vervolgens de bakplaat op en tik deze tegen het aanrecht zodat er geen luchtbelletjes meer in de macarons zitten.

Laat de macarons 30-60 minuten rusten op kamertemperatuur. De bovenkant van de macarons is nu droog.

Verwarm in de tussentijd de oven voor (elektrisch 150°C / hetelucht 150°C).

Bak de macarons 17 minuten in de voorverwarmde oven. De macarons rijzen en plakken niet meer aan het bakpapier wanneer ze gaar zijn.

Haal de macarons uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

4. Maak een luchtige botercrème

Maak ondertussen de botercrème door de boter (100 g) met een mixer met garden op de laagste stand in 1 minuut zacht te kloppen.

Voeg de melk (125 g), de Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème (1 zakje) en het vanille-aroma (1 tl) toe en mix het geheel in 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème. Schep vervolgens in een spuitzak met rond spuitmondje.

Spuit een klein toefje botercrème in het midden van een macaron en duw een macaron erbovenop zodat de vulling precies tot aan de randen komt. Herhaal deze stap met de overige macarons.

Meer macarons recepten

Macarons
Moeilijker
4
80 min.
Frambozen macarons
Erg moeilijk
4
30 min.
Chocolade macarons met frambozencrème
Erg moeilijk
4
30 min.
Blauwe macarons
Moeilijker
3
40 min.
Frambozen macarons met Madame Loulou
Erg moeilijk
-
30 min.
 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.