Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Blauwe macarons

Prachtig blauwe macarons waar je vrolijk van wordt.

Bereiden

40 min

Baktijd

17 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

20 koekjes

Voorbereiden

  1. Stap 1

    • 210 g poedersuiker

    • 95 g amandelmeel

    • 0.5 tl zout

    Maal in een keukenmachine de poedersuiker samen met het amandelmeel en een halve theelepel zout heel fijn.

  2. Stap 2

    Zeef het mengsel vervolgens zodat er geen klontjes meer inzitten.

Eiwit beslag maken

  1. Stap 3

    • 3 eiwitten

    • 0.5 tl zout

    Klop in een vetvrije kom de eiwitten samen met het resterende zout tot er witte pieken ontstaan.

  2. Stap 4

    • 50 g kristalsuiker

    Voeg dan beetje bij beetje het kristalsuiker toe en blijf mixen totdat er stevige witte pieken ontstaan. Het eiwit is stevig als de kom ondersteboven gehouden kan worden en het er niet uitvalt.

  3. Stap 5

    • 0.5 tl Dr. Oetker Vanille Aroma

    • 1 tube Dr. Oetker Kleurstoffen (ca. 6 blauwe druppels)

    Voeg het vanillearoma toe en klop nog kort door. Meng voorzichtig de blauwe kleurstof druppel voor druppel door het vanille eiwitmengsel, totdat dit een mooie egaal blauwe kleur heeft.

  4. Stap 6

    Voeg het poedersuiker-amandelmeel mengsel in 3 delen toe aan de eiwitten en meng met behulp van een spatel voorzichtig met elkaar. Zorg dat het goed met elkaar gemengd is maar zorg ook dat het niet te lang gemengd wordt. Het beslag is goed wanneer er achtjes van gemaakt kunnen worden.

Bak je macarons

Elektrisch 150°C / Hetelucht 150°C

  1. Stap 7

    Schep het blauwe beslag voorzichtig in een spuitzak met een rond spuitmondje.

  2. Stap 8

    Spuit vervolgens 20 rondjes van 3 cm op een bakplaat met bakpapier. Zorg dat er minimaal 2 cm ruimte tussen de macarons zit. Herhaal dit nog een keer zodat je in totaal 40 macarons hebt. Dit maken straks in totaal 20 gevulde macarons. Pak vervolgens de bakplaat op en tik deze tegen het aanrecht zodat er geen luchtbelletjes meer in de macarons zitten.

  3. Stap 9

    Laat de macarons 30-60 minuten rusten op kamertemperatuur. De bovenkant van de macarons is nu droog. Verwarm in de tussentijd de oven voor.

  4. Stap 10

    Bak de macarons 17 minuten in de voorverwarmde oven. De macarons rijzen en plakken niet meer aan het bakpapier wanneer ze gaar zijn. Haal de macarons uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

Maak een luchtige botercreme

  1. Stap 11

    • 100 g roomboter (kamertemperatuur)

    Maak ondertussen de botercrème door de boter met een mixer met garden op de laagste stand in 1 minuut zacht te kloppen.

  2. Stap 12

    • 125 ml melk

    • 1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème

    • 1 tl Dr. Oetker Vanille Aroma

    Voeg de melk, de mix voor de botercrème en het vanillesmaak aroma toe en mix het geheel in 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème. Schep vervolgens in een spuitzak met rond spuitmondje.

  3. Stap 13

    Spuit een klein toefje botercrème in het midden van een macaron en duw een macaron erbovenop zodat de vulling precies tot aan de randen komt. Herhaal deze stap met de overige macarons.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.