📦 Let op: Door grote drukte bij PostNL kan je bestelling een dagje later aankomen.
Macarons… wie houdt er niet van? Met de glutenvrije macaronmix van Madame Loulou zijn deze gebakjes best makkelijk te maken. Volg de aanwijzingen in dit recept en bak heerlijke roze frambozen macarons. Liever een ander smaakje? Dan kan dat met deze bakmix ook!
Breng de frambozen (100 g, mag uit de diepvries) met het water aan de kook. Kook de frambozen gaar en maak er in de blender - of met een staafmixer - een puree van.
Week de Dr. Oetker Gelatine (2 blaadjes) in een schaaltje met koud water en klop het ei (1 stuks) los in een mengkom.
Breng in een pan de frambozenpuree en de suiker (60 g) samen aan de kook. Haal het mengsel van de warmtebron.
Voeg al roerend een deel van het warme mengsel bij het losgeklopte ei. Roer dit voldoende en giet het eiermengsel terug in de pan van de frambozenpuree.
Verwarm het mengsel opnieuw. Let op: blijf voortdurend roeren! Wacht tot het mengsel indikt. Neem nu de pan van de warmtebron en voeg de roomboter (150 g) in blokjes toe. Voeg als laatste de gelatine met aanhangend vocht toe en roer deze door het mengsel. Laat de vulling opstijven en afkoelen, afgedekt met folie.
Scheid twee eieren en weeg 70 gram eiwitten (ongeveer 2 gesplitste eieren) op kamertemperatuur af.
Doe de macaronmix (300 g) in een kom en voeg het eiwit (70 g) toe. Mix de ingrediënten met een mixer ongeveer 3 à 4 minuten goed door elkaar.
Zorg dat er bij het splitsen van de eieren absoluut geen eigeel bij het eiwit komt! Zet de eierdooier apart, deze heb je niet meer nodig.
Zorg dat je mixer en je kom brandschoon zijn. Als er iets vet in de kom zit zal je eiwit niet stijf worden.
Neem een bakplaat bekleed met bakpapier of een siliconenmat. Gebruik je bakpapier? Teken hier dan rondjes op met diameter van 3 cm.
Spuit het beslag op de bakplaat of macaronmat en tik met de bakplaat een aantal keer op het aanrecht zodat de luchtbelletjes kunnen ontsnappen.
Laat de macarons een uur rusten op de bakplaat.
Verwarm de oven voor (elektrisch 140°C / hetelucht 130°C). Doe het beslag in een spuitzak met een glad spuitmondje.
Bak de macarons in 12 tot 13 minuten gaar. Laat de macarons daarna helemaal afkoelen op het bakpapier.
Haal de afgekoelde macarons van de bakmat af. Spuit vervolgens een beetje van de frambozenvulling op een macaron en druk de andere helft er tegenaan.
Eet smakelijk!
Bakpapier kan rimpelen, waardoor de macarons niet mooi rond worden. Gebruik dus liefst een siliconenmat.