📦 Let op: Door grote drukte bij PostNL kan je bestelling een dagje later aankomen.

Shop Recepten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Shop

Naar de shop Profiel Winkelwagen

Meer van bakken.nl

Recepten Bak & spaar shop
Brood Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes Kruidcake Kwarkcake Stroopwafelcake
Hartig
Borrelhapjes Bladerdeeg Hartige taart
Koekjes
No Bake
Kwarktaart MonChoutaart
Pannenkoeken
American Pancakes
Taart
Appeltaart Cheesecake Chocoladetaart Kwarktaart Lemon Meringue Mini taartjes MonChoutaart
Toetjes
Thema's
Valentijn Pasen Bakken met kinderen Rainbow Unicorn Kindertraktaties Moederdag Verjaardag Sinterklaas Oud & Nieuw Halloween Kerst
Tips & Tricks
Recepten
Frambozen macarons met Madame Loulou

Frambozen macarons met Madame Loulou

Dit recept is van: Annet

frambozen macarons
Frambozen macarons met Madame Loulou
Info Benodigdheden Stappen

Macarons… wie houdt er niet van? Met de glutenvrije macaronmix van Madame Loulou zijn deze gebakjes best makkelijk te maken. Volg de aanwijzingen in dit recept en bak heerlijke roze frambozen macarons. Liever een ander smaakje? Dan kan dat met deze bakmix ook!

30 min. Bereidingstijd
15 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
25-30 Porties
Macarons Frambozen Glutenvrij Koekjes Lente
Log in om je favoriete recepten te bewaren

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Frambozen
    100 g
    Frambozen
  • Gelatine (Dr. Oetker)
    2 blaadje(s)
    Gelatine (Dr. Oetker)
    Productdetails
    ${ error }
    € 0,95
  • Ei
    1 stuks
    Ei
  • Suiker (kristalsuiker)
    60 g
    Suiker (kristalsuiker)

 

  • Boter (ongezouten roomboter)
    150 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Dr. Oetker Kleurstoffen (rood)
    Dr. Oetker Kleurstoffen (rood)
  • Madame Loulou Macaronmix
    300 g
    Madame Loulou Macaronmix
    Productdetails
    ${ error }
    € 4,79
  •  
    70 g
    Eiwit

Keukenspullen

  •  
    Blender
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
    ${ error }
    € 49,00
  • Mengkom
    Mengkom
    Productdetails
    ${ error }
    € 11,99
  • Thermometer
    Thermometer
  • Pan
    Pan
  • Garde
    Garde
    Productdetails
    ${ error }
    € 4,09
  •  
    Huishoudfolie
  • Spatel
    Spatel
  • Spuitzak
    2 stuks
    Spuitzak
    Productdetails
    ${ error }
    € 4,75
  • Glad spuitmondje
    2 stuks
    Glad spuitmondje
    Productdetails
  • Bakplaat
    Bakplaat
    Productdetails
  •  
    Siliconenmat

Stappen

1. Maak een frambozenvulling

Breng de frambozen (100 g, mag uit de diepvries) met het water aan de kook. Kook de frambozen gaar en maak er in de blender - of met een staafmixer - een puree van.

Week de Dr. Oetker Gelatine (2 blaadjes) in een schaaltje met koud water en klop het ei (1 stuks) los in een mengkom.

Breng in een pan de frambozenpuree en de suiker (60 g) samen aan de kook. Haal het mengsel van de warmtebron.

Voeg al roerend een deel van het warme mengsel bij het losgeklopte ei. Roer dit voldoende en giet het eiermengsel terug in de pan van de frambozenpuree.

Verwarm het mengsel opnieuw. Let op: blijf voortdurend roeren! Wacht tot het mengsel indikt. Neem nu de pan van de warmtebron en voeg de roomboter (150 g) in blokjes toe. Voeg als laatste de gelatine met aanhangend vocht toe en roer deze door het mengsel. Laat de vulling opstijven en afkoelen, afgedekt met folie.

2. Macarons bereiden

Scheid twee eieren en weeg 70 gram eiwitten (ongeveer 2 gesplitste eieren) op kamertemperatuur af.

Doe de macaronmix (300 g) in een kom en voeg het eiwit (70 g) toe. Mix de ingrediënten met een mixer ongeveer 3 à 4 minuten goed door elkaar.

Eieren splitsen?

Zorg dat er bij het splitsen van de eieren absoluut geen eigeel bij het eiwit komt! Zet de eierdooier apart, deze heb je niet meer nodig.

Vetvrij materiaal

Zorg dat je mixer en je kom brandschoon zijn. Als er iets vet in de kom zit zal je eiwit niet stijf worden.

3. Macarons bakken

Neem een bakplaat bekleed met bakpapier of een siliconenmat. Gebruik je bakpapier? Teken hier dan rondjes op met diameter van 3 cm.

Spuit het beslag op de bakplaat of macaronmat en tik met de bakplaat een aantal keer op het aanrecht zodat de luchtbelletjes kunnen ontsnappen.

Laat de macarons een uur rusten op de bakplaat.

Verwarm de oven voor (elektrisch 140°C / hetelucht 130°C). Doe het beslag in een spuitzak met een glad spuitmondje.

Bak de macarons in 12 tot 13 minuten gaar. Laat de macarons daarna helemaal afkoelen op het bakpapier.

Haal de afgekoelde macarons van de bakmat af. Spuit vervolgens een beetje van de frambozenvulling op een macaron en druk de andere helft er tegenaan.

Eet smakelijk!

Siliconenmat

Bakpapier kan rimpelen, waardoor de macarons niet mooi rond worden. Gebruik dus liefst een siliconenmat.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

 

 

Voor 23:00 besteld? Dezelfde werkdag op de bus.

 

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

WhatsApp

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2021 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.