Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Appeltaart met aardbeien

Een heerlijke appeltaart met verschillende soorten vers geplukte appelen en verse zonnige aardbeien. Gewoon een heerlijke Hollandse variatie van appels van het seizoen en zonder veel extra moeite!

Bereiden

45 min

Baktijd

75 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

10 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 180°C / Hetelucht 165°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster iets onder in het midden van de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Vet de springvorm in met wat boter.

Appeltaartdeeg maken

  1. Stap 3

    • 220 g boter

    • 1 pak Koopmans Appeltaart extra deeg

    • 1 ei (losgeklopt)

    Roer de boter zacht in een beslagkom en voeg de mix en 2/3 van het losgeklopte ei toe. Kneed het geheel met de mixer met deeghaken (of met de hand) tot een samenhangend deeg.

  2. Stap 4

    Verpak de deegbol in huishoudfolie en laat het appeltaartdeeg circa 30 minuten in de koelkast rusten.

De appel-aardbeienvulling maken

  1. Stap 5

    • 6-7 appels (mix van grote Goudreinettes en Elstar)

    • 250 g aardbeien

    Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in kleine blokjes van 1,5 centimeter. Was ook de aardbeien, verwijder het kroontje en snijd ook deze in blokjes.

  2. Stap 6

    • 2-3 tl kaneel

    • 30 g suiker

    Meng de appelblokjes met de stukjes aardbeien, de kaneel en de suiker.

Appeltaart met aardbei bakken

  1. Stap 7

    Bekleed de springvorm met 2/3 van het deeg. Vul de vorm met het appel-aardbeienmengsel en druk dit goed aan.

  2. Stap 8

    Bestuif het aanrecht met wat bloem. Rol het overige deeg uit tot een lap met een dikte van circa 4 millimeter en snijd daar brede repen van. Leg de repen kruislings over het appel-aardbeienmengsel.

  3. Stap 9

    Bestrijk de repen en de rand van de taart met het resterende ei. Bak de appeltaart in circa 65 - 75 minuten gaar en goudbruin.

  4. Stap 10

    Laat de appeltaart minimaal 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.