Een heerlijke appeltaart met verschillende soorten vers geplukte appels en verse zoete aardbeien. Een heerlijke variatie op de Hollandse appeltaart, zonder veel extra moeite!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats het rooster iets onder in het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 165°C).
Vet de springvorm in met wat boter.
Roer de boter (220 g) zacht in een mengkom en voeg de mix van de Koopmans Appeltaart extra deeg (1 pak) en 2/3 van het losgeklopte ei (1 stuks) toe. Kneed het geheel met de mixer met deeghaken (of met de hand) tot een samenhangend deeg.
Verpak de deegbol in huishoudfolie en laat het appeltaartdeeg circa 30 minuten in de koelkast rusten.
Schil de appels (6-7 stuks, mix van Goudreinettes en Elstar), verwijder de klokhuizen en snijd in kleine blokjes van 1,5 centimeter. Was ook de aardbeien (250 g), verwijder het kroontje en snijd ook deze in blokjes.
Meng de appelblokjes met de stukjes aardbeien, de kaneel (2,5 tl) en de suiker (30 g).
Bekleed de springvorm met 2/3 van het deeg. Vul de vorm met het appel-aardbeienmengsel en druk dit goed aan.
Bestuif het aanrecht met wat bloem. Rol het overige deeg uit tot een lap met een dikte van circa 4 millimeter en snijd daar brede repen van. Leg de repen kruislings over het appel-aardbeienmengsel.
Bestrijk de repen en de rand van de taart met het resterende ei. Bak de appeltaart in circa 65 - 75 minuten gaar en goudbruin.
Laat de appeltaart minimaal 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.