Britt

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Boterkoek met gember en cognac

Wie houdt er niet van boterkoek? Super makkelijk te maken, helemaal als je een bakmix gebruikt. Met een kleine toevoeging, maak je er echt iets speciaals van!

Bereiden

10 min

Baktijd

22 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

10-12 stuks

Voorbereiden

Elektrisch 180°C / Hetelucht 175°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Vet de springvorm in met boter of met Bakspray (Dr. Oetker).

Boterkoek met gember maken

  1. Stap 3

    • 2 el cognac

    • 180 g gember (fijngesneden)

    Meng de fijngesneden stemgember met de cognac.

  2. Stap 4

    • 200 g boter (kamertemperatuur)

    • 1 pak Koopmans Boterkoek

    • 1 ei

    Mix de boter zacht en voeg dan de mix toe en 2/3 van het ei. Mix met het met deeghaken tot een samenhangend boterkoekdeeg.

  3. Stap 5

    Verdeel het boterkoek deeg in twee delen. Verdeel de helft van het boterkoekdeeg over de bakvorm.

  4. Stap 6

    Knijp de cognac uit de gember en verdeel de gember over de deegbodem. Meng wat van de gembercognac door het restje ei.

  5. Stap 7

    Verdeel het overgebleven boterkoek deeg over de gember. Probeer alle gember te bedekken en druk de randen goed aan.

Boterkoek met gember bakken

  1. Stap 8

    Trek met een vork een patroontje en kwast tot slot af met het ei-cognac-gember mengsel.

  2. Stap 9

    Bak de boterkoek in 22 minuten goudbruin en laat de boterkoek goed afkoelen voor je er stukken van snijdt.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.