🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cake
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Moederdag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Regenboog
      • Seizoen bakken
        • Seizoen bakken
        • Lente
        • Zomer
        • Herfst
        • Winter
      • Geboorte
      • Verjaardag
      • Reisje door Europa
      • Brunch
      • Halloween
      • Sinterklaas
      • Kerst
      • Oud & Nieuw
      • Valentijn
      • Pasen
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Cake Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Moederdag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Regenboog
Seizoen bakken
Lente Zomer Herfst Winter
Geboorte Verjaardag Reisje door Europa Brunch Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw Valentijn Pasen
Baktips
Recepten
Boterkoek met gember en cognac

Boterkoek met gember en cognac

Dit recept is van: Britt

boterkoek gember en cognac
Boterkoek met gember en cognac
Info Benodigdheden Stappen

Wie houdt er niet van boterkoek? Super makkelijk te maken, helemaal als je een bakmix gebruikt. Met een kleine toevoeging maak je er echt iets speciaals van!

10 min. Bereidingstijd
22 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
10-12 Porties
Koekjes Gember Boterkoek Winter Vaderdag

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling! Wat vind je van dit recept?
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  •  
    2 el (eetlepels)
    Cognac
  •  
    180 g
    Stemgember
  • Boter (op kamertemperatuur)
    200 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Koopmans Boterkoek
    1 Pak
    Koopmans Boterkoek
  • Ei
    1
    Ei

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Kwastje
    Kwastje
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 175°C).

Vet de springvorm in met boter of met Bakspray (Dr. Oetker).

2. Boterkoek met gember maken

Snijd de stemgember (180 g) fijn en meng deze met de cognac (2 el).

Mix de boter (200 g) zacht en voeg dan de mix (1 pak Koopmans Boterkoek toe en 2/3 van het ei. Mix met deeghaken tot een samenhangend boterkoekdeeg.

Verdeel het boterkoek deeg in twee delen. Verdeel de helft van het boterkoekdeeg over de bakvorm.

Knijp de cognac uit de gember en verdeel de gember over de deegbodem. Meng wat van de gembercognac door het restje ei.

Verdeel het overgebleven boterkoekdeeg over de gember. Probeer alle gember te bedekken en druk de randen goed aan.

3. Boterkoek met gember bakken

Trek met een vork een patroontje en kwast tot slot af met het ei-cognac-gembermengsel.

Bak de boterkoek in 22 minuten goudbruin en laat de boterkoek goed afkoelen voor je er stukken van snijdt.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2022 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.