Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 175°C).
Vet de springvorm in met boter of met Bakspray (Dr. Oetker).
Snijd de stemgember (180 g) fijn en meng deze met de cognac (2 el).
Mix de boter (200 g) zacht en voeg dan de mix (1 pak Koopmans Boterkoek toe en 2/3 van het ei. Mix met deeghaken tot een samenhangend boterkoekdeeg.
Verdeel het boterkoek deeg in twee delen. Verdeel de helft van het boterkoekdeeg over de bakvorm.
Knijp de cognac uit de gember en verdeel de gember over de deegbodem. Meng wat van de gembercognac door het restje ei.
Verdeel het overgebleven boterkoekdeeg over de gember. Probeer alle gember te bedekken en druk de randen goed aan.
Trek met een vork een patroontje en kwast tot slot af met het ei-cognac-gembermengsel.
Bak de boterkoek in 22 minuten goudbruin en laat de boterkoek goed afkoelen voor je er stukken van snijdt.