Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Boterkoek met gember en cognac

Boterkoek met gember en cognac

Dit recept is van: Britt

  1. boterkoek gember en cognac
Item 1 of 1
Boterkoek met gember en cognac
info
Benodigdheden
Stappen

Wie houdt er niet van boterkoek? Super makkelijk te maken, helemaal als je een bakmix gebruikt. Met een kleine toevoeging maak je er echt iets speciaals van!

10 min.Bereidingstijd
22 min.Baktijd
Moeilijkheid
10-12Porties
KoekjesGemberBoterkoekWinterVaderdag

Benodigdheden

Ingrediënten

  •  
    2 el (eetlepels)
    Cognac
  •  
    180 g
    Stemgember
  • Boter (op kamertemperatuur)
    200 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Koopmans Boterkoek
    1 Pak
    Koopmans Boterkoek
  • Ei
    1 null
    Ei

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Kwastje
    Kwastje
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 175°C).

Vet de springvorm in met boter of met Bakspray (Dr. Oetker).

2. Boterkoek met gember maken

Snijd de stemgember (180 g) fijn en meng deze met de cognac (2 el).

Mix de boter (200 g) zacht en voeg dan de mix (1 pak Koopmans Boterkoek toe en 2/3 van het ei. Mix met deeghaken tot een samenhangend boterkoekdeeg.

Verdeel het boterkoek deeg in twee delen. Verdeel de helft van het boterkoekdeeg over de bakvorm.

Knijp de cognac uit de gember en verdeel de gember over de deegbodem. Meng wat van de gembercognac door het restje ei.

Verdeel het overgebleven boterkoekdeeg over de gember. Probeer alle gember te bedekken en druk de randen goed aan.

3. Boterkoek met gember bakken

Trek met een vork een patroontje en kwast tot slot af met het ei-cognac-gembermengsel.

Bak de boterkoek in 22 minuten goudbruin en laat de boterkoek goed afkoelen voor je er stukken van snijdt.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.