Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Spritsen met citroen

Spritsen met citroen

Dit recept is van: Annet

  1. Citroen spritsen
Item 1 of 1
Spritsen met citroen
info
Benodigdheden
Stappen

De lekkerste sprits maak je zelf vanaf de basis, met citroenrasp en patentbloem. Hieronder lees je hoe eenvoudig dat is!

20 min.Bereidingstijd
20 min.Baktijd
Moeilijkheid
20 koekjesPorties
CitroenKoekjes

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Citroen
    1 Stuk(s)
    Citroen
  • Boter (op kamertemperatuur)
    170 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Witte basterdsuiker
    80 g
    Witte basterdsuiker
  • Zout
    null snufje(s)
    Zout
  • Koopmans Patentbloem Kristal
    200 g
    Koopmans Patentbloem Kristal
  • Dr. Oetker Backin bakpoeder
    0.5 tl (theelepels)
    Dr. Oetker Backin bakpoeder

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Potlood
    Potlood
  • Rasp
    Rasp
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Spuitzak
    Spuitzak
    Bestel dit product online
  • Kartelmondje
    Kartelmondje

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 160°C).

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Teken met potlood banen van 5 centimeter breed op het bakpapier.

2. Spritsdeeg maken

Boen en rasp de schil van een biologische citroen. Doe de zachte boter (170 g), witte basterdsuiker (80 g), citroenrasp (van 1 citroen) en het zout (snufje) in een kom. Klop dit tot een romige massa. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Voeg de bloem (200 g Koopmans Patentbloem Kristal) en Backin bakpoeder (0.5 tl) in drie delen toe. Mix tot alle bloem is opgenomen.

Zorg voor een goede zachte boter (op kamertemperatuur) voor luchtige en krokante koekjes. Boter uit de koeling, of (deels) gesmolten boter, laat zich niet goed luchtig kloppen.

3. Citroenspritsen bakken

Doe het deeg in een spuitzak met kartelmond.

Spuit het koekjesdeeg al zigzaggend tussen de 5 cm brede banen op het bakpapier. Zorg voor voldoende ruimte tussen de banen. Het spritsendeeg vloeit anders tegen elkaar aan.

Bak de spritsen in het midden van de oven in 15 tot 20 minuten heel licht bruin.

Haal de spritsen uit de oven. Neem een mes en snijd de spritsen in stukken van ongeveer 3 centimeter breed. Laat de spritsen afkoelen.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.