🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Spritsen met citroen

Spritsen met citroen

Dit recept is van: Annet

Citroen spritsen
Spritsen met citroen
Info Benodigdheden Stappen

De lekkerste sprits maak je zelf vanaf de basis, met citroenrasp en patentbloem. Hieronder lees je hoe eenvoudig dat is!

20 min. Bereidingstijd
20 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
20 koekjes Porties
Citroen Koekjes
3
27 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Citroen
    1 Stuk(s)
    Citroen
  • Boter (op kamertemperatuur)
    170 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Witte basterdsuiker
    80 g
    Witte basterdsuiker
  • Zout
    snufje(s)
    Zout
  • Koopmans Patentbloem Kristal
    200 g
    Koopmans Patentbloem Kristal
  • Dr. Oetker Backin bakpoeder
    0.5 tl (theelepels)
    Dr. Oetker Backin bakpoeder

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Potlood
    Potlood
  • Rasp
    Rasp
    Productdetails
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Spuitzak
    Spuitzak
    Bestel dit product online
  • Kartelmondje
    Kartelmondje

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 160°C).

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Teken met potlood banen van 5 centimeter breed op het bakpapier.

2. Spritsdeeg maken

Boen en rasp de schil van een biologische citroen. Doe de zachte boter (170 g), witte basterdsuiker (80 g), citroenrasp (van 1 citroen) en het zout (snufje) in een kom. Klop dit tot een romige massa. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Voeg de bloem (200 g Koopmans Patentbloem Kristal) en Backin bakpoeder (0.5 tl) in drie delen toe. Mix tot alle bloem is opgenomen.

Zorg voor een goede zachte boter (op kamertemperatuur) voor luchtige en krokante koekjes. Boter uit de koeling, of (deels) gesmolten boter, laat zich niet goed luchtig kloppen.

3. Citroenspritsen bakken

Doe het deeg in een spuitzak met kartelmond.

Spuit het koekjesdeeg al zigzaggend tussen de 5 cm brede banen op het bakpapier. Zorg voor voldoende ruimte tussen de banen. Het spritsendeeg vloeit anders tegen elkaar aan.

Bak de spritsen in het midden van de oven in 15 tot 20 minuten heel licht bruin.

Haal de spritsen uit de oven. Neem een mes en snijd de spritsen in stukken van ongeveer 3 centimeter breed. Laat de spritsen afkoelen.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.