Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 160°C).
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Teken met potlood banen van 5 centimeter breed op het bakpapier.
Boen en rasp de schil van een biologische citroen. Doe de zachte boter (170 g), witte basterdsuiker (80 g), citroenrasp (van 1 citroen) en het zout (snufje) in een kom. Klop dit tot een romige massa. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Voeg de bloem (200 g Koopmans Patentbloem Kristal) en Backin bakpoeder (0.5 tl) in drie delen toe. Mix tot alle bloem is opgenomen.
Zorg voor een goede zachte boter (op kamertemperatuur) voor luchtige en krokante koekjes. Boter uit de koeling, of (deels) gesmolten boter, laat zich niet goed luchtig kloppen.
Doe het deeg in een spuitzak met kartelmond.
Spuit het koekjesdeeg al zigzaggend tussen de 5 cm brede banen op het bakpapier. Zorg voor voldoende ruimte tussen de banen. Het spritsendeeg vloeit anders tegen elkaar aan.
Bak de spritsen in het midden van de oven in 15 tot 20 minuten heel licht bruin.
Haal de spritsen uit de oven. Neem een mes en snijd de spritsen in stukken van ongeveer 3 centimeter breed. Laat de spritsen afkoelen.