Annet

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Spritsen met citroen

De lekkerste sprits maak je zelf vanaf de basis met citroenrasp en patentbloem. Hier lees je hoe eenvoudig.

Bereiden

20 min

Baktijd

20 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

20 koekjes

Voorbereiden

Elektrisch 170°C / Hetelucht 160°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Bekleed een bakplaat met bakpapier. Teken met potlood banen van 5 centimeter breed op het bakpapier.

Spritsdeeg maken

  1. Stap 3

    • 1 citroen (bio)

    Boen en rasp de schil van een biologische citroen.

  2. Stap 4

    • 170 g roomboter (zacht op kamertemperatuur)

    • 80 g witte basterdsuiker

    • Snufje zout

    Doe de zachte boter, witte basterdsuiker, rasp van een citroen en het zout in een kom. Klopt dit tot een romige massa. Dit duurt ongeveer 10 minuten.

    Zachte boter

    Zorg voor een goede zachte boter (op kamertemperatuur) voor luchtige en krokante koekjes. Boter uit de koeling of (deels) gesmolten boter laat zich niet goed luchtig kloppen.

  3. Stap 5

    • 200 g Koopmans Patentbloem Kristal

    • ½ tl Dr. Oetker Backin

    Voeg de bloem en bakpoeder in drie delen toe. Mix tot alle bloem is opgenomen.

Citroenspritsen bakken

  1. Stap 6

    Doe het deeg in een spuitzak met kartelmond. Neem de bakplaat. Spuit het koekjesdeeg al zigzaggend tussen de 5 cm banen op het bakpapier. Zorg voor voldoende ruimte tussen de banen. Het spritsendeeg vloeit anders tegen elkaar aan.

  2. Stap 7

    Bak de spritsen in het midden van de oven in 15 tot 20 minuten heel licht bruin.

  3. Stap 8

    Haal de spritsen uit de oven. Neem een mes en snijd de spritsen in stukken van ongeveer 3 centimeter breed. Laat de spritsen afkoelen.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.