Aardbeiengebakjes met banketbakkersroom zijn fris, romig en precies goed voor bij de koffie. De combinatie van zoete aardbeien en zachte room smaakt altijd naar meer. De krokante amandelbodem geeft elke hap een fijne bite en laat de aardbeien mooi uitkomen.
Je maakt eerst banketbakkersroom. Dat gaat snel en zorgt voor die volle vanillesmaak waar aardbeien gebak zo lekker mee matcht. Bak de bodempjes, laat kort afkoelen en vul de taartjes met de banketbakkersroom. Daarna komen de aardbeien erop en ben je klaar om te serveren.
Serveer de aardbeiengebakjes meteen zodat de bodems lekker knapperig blijven. Bestuif licht met poedersuiker of geef er een klein toefje slagroom bij. Lekker met een kopje koffie of thee of een lekkere frisse mocktail in het zonnetje!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor op 175 graden (heteluchtoven), 195 graden (elektrisch) of stand 4 (gasoven).
Doe alle ingrediënten in een kom en maak een samenhangend deeg. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 3 mm. Laat het deeg minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
Steek rondjes uit het deeg en vorm deze voorzichtig om de vormpjes of in de cupcakevormpjes. Is het deeg door het bewerken weer zacht geworden? Zet de vormpjes dan nogmaals in de koelkast.
Doe 500 ml koude melk en de Mix voor Banketbakkersroom in een kom en meng het geheel met een garde of mixer op de middelste stand. Klop het geheel een minuut op de hoogste stand tot een glad mengsel. Laat de banketbakkersroom ca. 5 minuten opstijven in de koelkast.
Bak de taartjes in 18-22 minuten goudbruin.
Vul de taartjes met de banketbakkersroom en decoreer de taartjes met de aardbeien.