Deze aardbeiengebakjes met banketbakkersroom hebben een knapperige bodem van amandelmeel-bloemdeeg, gevuld met romige banketbakkersroom en afgetopt met aardbeien, de perfecte mix van textuur en smaak. Ideaal voor bij de koffie, een high tea of gewoon als zomerse traktatie. En het mooiste? Ze zijn zó gemaakt. Waar wacht je nog op!?
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor op 175 graden (heteluchtoven), 195 graden (elektrisch) of stand 4 (gasoven).
Doe alle ingrediënten in een kom en maak een samenhangend deeg. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 3 mm. Laat het deeg minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
Steek rondjes uit het deeg en vorm deze voorzichtig om de vormpjes of in de cupcakevormpjes. Is het deeg door het bewerken weer zacht geworden? Zet de vormpjes dan nogmaals in de koelkast.
Doe 500 ml koude melk en de Mix voor Banketbakkersroom in een kom en meng het geheel met een garde of mixer op de middelste stand. Klop het geheel een minuut op de hoogste stand tot een glad mengsel. Laat de banketbakkersroom ca. 5 minuten opstijven in de koelkast.
Bak de taartjes in 18-22 minuten goudbruin.
Vul de taartjes met de banketbakkersroom en decoreer de taartjes met de aardbeien.