🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Custardcake

Custardcake

Dit recept is van: Saakje

custardcake
Custardcake
Info Benodigdheden Stappen

Heb je net te weinig zelfrijzend bakmeel in huis, maar wel nog een pak custard staan? Je kunt de helft van het zelfrijzend bakmeel vervangen door custard, hoe handig is dat? En wist je dat je de custard ook kan vervangen door maïzena?! Hij wordt dan natuurlijk niet zo mooi geel, maar wel lekker! En heb je wel bloem in huis, maar geen zelfrijzend bakmeel? Voeg dan bakpoeder toe aan je bloem en je cake rijst net zo mooi.

10 min. Bereidingstijd
60 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12 Porties
Custard Verjaardag Vanille Thema recepten Cake
4
51 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    200 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Suiker (kristalsuiker)
    200 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Ei
    4
    Ei
  • Dr. Oetker Backin bakpoeder
    1 tl (theelepels)
    Dr. Oetker Backin bakpoeder
  • Bloem
    100 g
    Bloem
  • Custard (bijv. Koopmans)
    100 g
    Custard (bijv. Koopmans)

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Cakevorm 30 cm
    Cakevorm 30 cm
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Hoe maak ik een custard cake?

Vet een cakevorm in met boter of gebruik een bakspray. Ik vind het handig om een stuk bakpapier aan de lange kant er in te leggen, dan til je de cake er straks makkelijk uit. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 150°C).

Klop de boter (200 g) en suiker (200 g) met de mixer zacht en romig in een beslagkom.

Voeg dan een ei toe en mix net zolang tot deze helemaal is opgenomen in het beslag. Doe dit ook met de 3 overgebleven eieren. De eigelenmoeten echt goed worden opgeklopt en licht worden van kleur. Mix dan rustig de custard (100 g) en de bloem (100 g) met bakpoeder (1 tl) erdoor, maar mix niet te lang. Vervang eventueel de bloem en de bakpoeder door 100 gram zelfrijzend bakmeel. Zodra het goed gemengd is, is het goed.

Giet het beslag in de vorm en bak de cake ongeveer 60 minuten net onder het midden van de oven. Check na 50 minuten even of de cake niet te snel gaat. Anders kun je deze afdekken met een stuk bakpapier.

Zet de cake in de cakevorm op een rooster en laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm. Til de cake met behulp van het bakpapier uit de vorm en laat de cake een uur op een rooster verder afkoelen.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.