Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Custardcake

Custardcake

Dit recept is van: Saakje

  1. custardcake
Item 1 of 1
Custardcake
info
Benodigdheden
Stappen

Heb je net te weinig zelfrijzend bakmeel in huis, maar wel nog een pak custard staan? Je kunt de helft van het zelfrijzend bakmeel vervangen door custard, hoe handig is dat? En wist je dat je de custard ook kan vervangen door maïzena?! Hij wordt dan natuurlijk niet zo mooi geel, maar wel lekker! En heb je wel bloem in huis, maar geen zelfrijzend bakmeel? Voeg dan bakpoeder toe aan je bloem en je cake rijst net zo mooi.

10 min.Bereidingstijd
60 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
CustardVerjaardagVanilleThema receptenCake

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    200 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Suiker (kristalsuiker)
    200 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Ei
    4 null
    Ei
  • Dr. Oetker Backin bakpoeder
    1 tl (theelepels)
    Dr. Oetker Backin bakpoeder
  • Bloem
    100 g
    Bloem
  • Custard (bijv. Koopmans)
    100 g
    Custard (bijv. Koopmans)

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Cakevorm 30 cm
    Cakevorm 30 cm
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Hoe maak ik een custard cake?

Vet een cakevorm in met boter of gebruik een bakspray. Ik vind het handig om een stuk bakpapier aan de lange kant er in te leggen, dan til je de cake er straks makkelijk uit. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 150°C).

Klop de boter (200 g) en suiker (200 g) met de mixer zacht en romig in een beslagkom.

Voeg dan een ei toe en mix net zolang tot deze helemaal is opgenomen in het beslag. Doe dit ook met de 3 overgebleven eieren. De eigelenmoeten echt goed worden opgeklopt en licht worden van kleur. Mix dan rustig de custard (100 g) en de bloem (100 g) met bakpoeder (1 tl) erdoor, maar mix niet te lang. Vervang eventueel de bloem en de bakpoeder door 100 gram zelfrijzend bakmeel. Zodra het goed gemengd is, is het goed.

Giet het beslag in de vorm en bak de cake ongeveer 60 minuten net onder het midden van de oven. Check na 50 minuten even of de cake niet te snel gaat. Anders kun je deze afdekken met een stuk bakpapier.

Zet de cake in de cakevorm op een rooster en laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm. Til de cake met behulp van het bakpapier uit de vorm en laat de cake een uur op een rooster verder afkoelen.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.