Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Rozemarijnbrood zonder gist

Rozemarijnbrood zonder gist

Dit recept is van: Saakje

  1. Brood zonder gist
Item 1 of 1
Rozemarijnbrood zonder gist
info
Benodigdheden
Stappen

Versgebakken brood is absoluut onweerstaanbaar en niets kan tippen aan de geur en smaak ervan. Maar laten we eerlijk zijn, het kost vaak veel tijd en moeite om je eigen brood te bakken. Gelukkig is er een recept dat je moet proberen, want dit is echt een makkie! Zelfs als je geen ervaren bakker bent, kun je met dit recept met gemak een heerlijk brood op tafel toveren, en het beste van alles is dat het zonder gist is!

Met slechts een paar eenvoudige ingrediënten en eenvoudige stappen kun je genieten van de voldoening van zelfgebakken brood zonder de lastige technieken en tijdrovende processen die vaak gepaard gaan met het gebruik van gist. Dit gistvrije recept is speciaal ontworpen om beginners op weg te helpen en is perfect voor diegenen die graag willen experimenteren met het maken van hun eigen brood.

15 min.Bereidingstijd
30 min.Baktijd
Moeilijkheid
1Porties
BroodHartige recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bloem
    400 g
    Bloem
  • Dr. Oetker Backin bakpoeder
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Backin bakpoeder
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout
  • Rozemarijn
    1 takje(s)
    Rozemarijn
  • Olijfolie
    2 el (eetlepels)
    Olijfolie
  • Water
    225 ml
    Water

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
  • Bakplaat
    Bakplaat

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 210°C / hetelucht 200°C). Bekleed de bakplaat met bakpapier. Rits de rozemarijn (1 takje) en hak de kruiden fijn.

Eigeel

Het eigeel moeten echt goed worden opgeklopt en licht worden van kleur.

2. Brood zonder gister maken

Doe de bloem (400 g) met het bakpoeder (1 zakje), zout (snufje) en de rozemarijn in een beslagkom en voeg de olie (2 el) en de ongeveer de helft van het water (110 ml) toe. Mix het met de mixer met deeghaken rustig door.

Voeg de rest van het water (115 ml) erdoor en kneed verder. Als het geheel goed is gemengd, strooi je wat bloem op het aanrecht en kneed het deeg met de hand goed door. Neem hier even de tijd voor, op een gegeven moment merk je dat de structuur verandert en het een soepele bol wordt.

3. Brood vormen

Om het langwerpig brood te vormen, rol je het deeg uit tot een rechthoekige vorm. Leg het vervolgens op een bakplaat en maak met een scherp mes een paar sneden in de bovenkant van het deeg. Dit helpt het brood tijdens het bakken te rijzen en geeft het een mooi uiterlijk. Vervolgens kun je het brood lichtjes insmeren met olie om een knapperige korst te krijgen. Als je van wat extra smaak houdt, kun je er ook voor kiezen om wat grof zout over het brood te strooien.

Laat het brood vervolgens ongeveer 5 minuten rusten voordat je het in de oven plaatst. Dit geeft het deeg de kans om te ontspannen en zal bijdragen aan een betere textuur en rijzing van het brood.

4. Brood bakken

Bak het brood in een voorverwarmde oven op een hoge temperatuur van ongeveer 30 tot 35 minuten, totdat het mooi goudbruin en gaar is. Om te controleren of het brood klaar is, klop je op de onderkant. Als het hol klinkt, is het brood perfect gebakken.

Laat het brood vervolgens volledig afkoelen voordat je het gaat snijden. Op deze manier behoudt het brood zijn mooie vorm tijdens het aansnijden en blijft het langer vers. Geniet daarna van je zelfgebakken, gistvrije brood!

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.