📦 Let op: Door grote drukte bij PostNL kan je bestelling een dagje later aankomen.

Shop Recepten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Shop

Naar de shop Profiel Winkelwagen

Meer van bakken.nl

Recepten Bak & spaar shop
Brood Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes Kruidcake Kwarkcake Stroopwafelcake
Hartig
Borrelhapjes Bladerdeeg Hartige taart
Koekjes
No Bake
Kwarktaart MonChoutaart
Pannenkoeken
American Pancakes
Taart
Appeltaart Cheesecake Chocoladetaart Kwarktaart Lemon Meringue Mini taartjes MonChoutaart
Toetjes
Thema's
Valentijn Pasen Bakken met kinderen Rainbow Unicorn Kindertraktaties Moederdag Verjaardag Sinterklaas Oud & Nieuw Halloween Kerst
Tips & Tricks
Recepten
Rozemarijnbrood zonder gist

Rozemarijnbrood zonder gist

Dit recept is van: Saakje

rozemarijnbrood
Rozemarijnbrood zonder gist
Info Benodigdheden Stappen

Versgebakken brood is natuurlijk het allerlekkerst, maar of je nu elke dag zin hebt om je eigen brood te bakken? Probeer het eens met dit recept, want dit is echt een makkie!

15 min. Bereidingstijd
30 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
1 Porties
Custard Verjaardag Vanille Thema's Brood
Log in om je favoriete recepten te bewaren

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bloem
    400 g
    Bloem
    Productdetails
    ${ error }
    € 8,74
  • Dr. Oetker Backin bakpoeder
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Backin bakpoeder
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout
  •  
    1 Takje(s)
    Rozemarijn
  • Olijfolie
    2 el (eetlepels)
    Olijfolie
  • Water
    225 ml
    Water

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Productdetails
    ${ error }
    € 13,29
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
    Productdetails
    ${ error }
    € 49,00
  • Bakplaat
    Bakplaat
    Productdetails

Stappen

1. Brood bakken

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 210°C / hetelucht 200°C). Bekleed de bakplaat met bakpapier. Rits de rozemarijn (1 takje) en hak de kruiden fijn.

Doe de bloem (400 g) met het bakpoeder (1 zakje), zout (snufje) en de rozemarijn in een beslagkom en voeg de olie (2 el) en de ongeveer de helft van het water (110 ml) toe. Mix het met de mixer met deeghaken rustig door.

Voeg de rest van het water (115 ml) erdoor en kneed verder. Als het geheel goed is gemengd, strooi je wat bloem op het aanrecht en kneed het deeg met de hand goed door. Neem hier even de tijd voor, op een gegeven moment merk je dat de structuur verandert en het een soepele bol wordt.

Vorm er een langwerpig brood van. Leg het op de bakplaat en snijd het deeg in de bovenkant met een scherp een paar keer in. Smeer het in met olie en bestrooi het eventueel met wat grof zout.

Laat het 5 minuten rusten en bak het dan in een hete oven in ongeveer 30 tot 35 minuten gaar. Klop op de onderkant van het brood. Klinkt het hol, dan is het klaar!

Laat het brood afkoelen voordat je gaat snijden, dan blijft de vorm tijdens het aansnijden het mooist.

Eigeel

Het eigeel moeten echt goed worden opgeklopt en licht worden van kleur.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

 

 

Voor 23:00 besteld? Dezelfde werkdag op de bus.

 

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

WhatsApp

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2021 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.