Echt verrassend lekker en smeuïg is deze griesmeelcake. Je hebt vast nog een pak staan, waar je nog steeds een pudding van zou maken. Zonder al te veel gereedschap maak je deze griesmeelcake. Even de boter smelten en dan is het vooral een kwestie van roeren. Als de cake in de oven staat, maak je nog een siroop die je direct na het bakken over de cake giet, zodat deze lekker kan intrekken.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 160°C). Smelt ondertussen de boter (125 g) in een steelpan, zet het vuur uit en laat de boter iets afkoelen.
Zet een springvorm, of andere ronde vorm klaar en leg er een stuk bakpapier in, dan loopt straks de siroop er niet uit.
Meng in een beslagkom de griesmeel (200 g), eieren (3 stuks), suiker (100 g), Dr. Oetker Backin bakpoeder (1.5 tl), appelmoes (200 g) en Dr. Oetker Vanille Aroma (1 tl). Dit kan met de mixer, maar ook prima met de hand. Mix als laatste de gesmolten boter erdoor.
Giet het beslag in de vorm en bak de cake ongeveer 30 minuten in het midden van de oven. Test met een sateprikker of ‘ie gaar is. Als de cake een kwartier in de oven staat, kun je met de siroop beginnen. Verwarm in een steelpan het water (50 g) met de suiker (50 g), honing (1 el) en het kaneelstokje (1 stuk). Laat het even 5-10 minuten doorkoken, zodat alle suiker is opgelost. Haal met behulp van een vork het kaneelstokje eruit. Giet de siroop direct over de cake zodra deze uit de oven komt. Laat de cake iets afkoelen voordat je ‘m serveert of eet de griesmeelcake koud.