🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cake
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Moederdag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Regenboog
      • Seizoen bakken
        • Seizoen bakken
        • Lente
        • Zomer
        • Herfst
        • Winter
      • Geboorte
      • Verjaardag
      • Reisje door Europa
      • Brunch
      • Halloween
      • Sinterklaas
      • Kerst
      • Oud & Nieuw
      • Valentijn
      • Pasen
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Cake Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Moederdag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Regenboog
Seizoen bakken
Lente Zomer Herfst Winter
Geboorte Verjaardag Reisje door Europa Brunch Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw Valentijn Pasen
Baktips
Recepten
Griesmeelcake

Griesmeelcake

Dit recept is van: Saakje

griesmeelcake
Griesmeelcake
Info Benodigdheden Stappen

Echt verrassend lekker en smeuïg is deze griesmeelcake. Je hebt vast nog een pak staan, waar je nog steeds een pudding van zou maken. Zonder al te veel gereedschap maak je deze griesmeelcake. Even de boter smelten en dan is het vooral een kwestie van roeren. Als de cake in de oven staat, maak je nog een siroop die je direct na het bakken over de cake giet, zodat deze lekker kan intrekken.

10 min. Bereidingstijd
60 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12 Porties
Custard Verjaardag Vanille Thema recepten Cake

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling! Wat vind je van dit recept?
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Appelmoes
    200 g
    Appelmoes
  • Dr. Oetker Backin bakpoeder
    1.5 tl (theelepels)
    Dr. Oetker Backin bakpoeder
  • Boter (ongezouten roomboter)
    125 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  •  
    200 g
    Griesmeel
  • Ei
    3 stuk(s)
    Ei

 

  • Suiker (fijne)
    150 g
    Suiker (fijne)
  • Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
    1 tl (theelepels)
    Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
  • Honing
    1 el (eetlepels)
    Honing
  •  
    1 stuk(s)
    Kaneelstokje
  • Water
    50 g
    Water

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Steelpan
    Steelpan
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  •  
    Satéprikker

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 160°C). Smelt ondertussen de boter (125 g) in een steelpan, zet het vuur uit en laat de boter iets afkoelen.

Zet een springvorm, of andere ronde vorm klaar en leg er een stuk bakpapier in, dan loopt straks de siroop er niet uit.

2. Griesmeelcake bakken

Meng in een beslagkom de griesmeel (200 g), eieren (3 stuks), suiker (100 g), Dr. Oetker Backin bakpoeder (1.5 tl), appelmoes (200 g) en Dr. Oetker Vanille Aroma (1 tl). Dit kan met de mixer, maar ook prima met de hand. Mix als laatste de gesmolten boter erdoor.

Giet het beslag in de vorm en bak de cake ongeveer 30 minuten in het midden van de oven. Test met een sateprikker of ‘ie gaar is. Als de cake een kwartier in de oven staat, kun je met de siroop beginnen. Verwarm in een steelpan het water (50 g) met de suiker (50 g), honing (1 el) en het kaneelstokje (1 stuk). Laat het even 5-10 minuten doorkoken, zodat alle suiker is opgelost. Haal met behulp van een vork het kaneelstokje eruit. Giet de siroop direct over de cake zodra deze uit de oven komt. Laat de cake iets afkoelen voordat je ‘m serveert of eet de griesmeelcake koud.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2022 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.