Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Griesmeelcake

Griesmeelcake

Dit recept is van: Saakje

  1. griesmeelcake
Item 1 of 1
Griesmeelcake
info
Benodigdheden
Stappen

Echt verrassend lekker en smeuïg is deze griesmeelcake. Je hebt vast nog een pak staan, waar je nog steeds een pudding van zou maken. Zonder al te veel gereedschap maak je deze griesmeelcake. Even de boter smelten en dan is het vooral een kwestie van roeren. Als de cake in de oven staat, maak je nog een siroop die je direct na het bakken over de cake giet, zodat deze lekker kan intrekken.

10 min.Bereidingstijd
60 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
CustardVanilleThema receptenCake

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Appelmoes
    200 g
    Appelmoes
  • Dr. Oetker Backin bakpoeder
    1.5 tl (theelepels)
    Dr. Oetker Backin bakpoeder
  • Boter (ongezouten roomboter)
    125 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  •  
    200 g
    Griesmeel
  • Ei
    3 Stuk(s)
    Ei

 

  • Suiker (fijne)
    150 g
    Suiker (fijne)
  • Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
    1 tl (theelepels)
    Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
  • Honing
    1 el (eetlepels)
    Honing
  •  
    1 Stuk(s)
    Kaneelstokje
  • Water
    50 g
    Water

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Steelpan
    Steelpan
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  •  
    Satéprikker

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 160°C). Smelt ondertussen de boter (125 g) in een steelpan, zet het vuur uit en laat de boter iets afkoelen.

Zet een springvorm, of andere ronde vorm klaar en leg er een stuk bakpapier in, dan loopt straks de siroop er niet uit.

2. Griesmeelcake bakken

Meng in een beslagkom de griesmeel (200 g), eieren (3 stuks), suiker (100 g), Dr. Oetker Backin bakpoeder (1.5 tl), appelmoes (200 g) en Dr. Oetker Vanille Aroma (1 tl). Dit kan met de mixer, maar ook prima met de hand. Mix als laatste de gesmolten boter erdoor.

Giet het beslag in de vorm en bak de cake ongeveer 30 minuten in het midden van de oven. Test met een sateprikker of ‘ie gaar is. Als de cake een kwartier in de oven staat, kun je met de siroop beginnen. Verwarm in een steelpan het water (50 g) met de suiker (50 g), honing (1 el) en het kaneelstokje (1 stuk). Laat het even 5-10 minuten doorkoken, zodat alle suiker is opgelost. Haal met behulp van een vork het kaneelstokje eruit. Giet de siroop direct over de cake zodra deze uit de oven komt. Laat de cake iets afkoelen voordat je ‘m serveert of eet de griesmeelcake koud.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.