Een koud kunstje, deze vrolijke ijsgezichtjes met zelfgemaakt stracciatella ijs. Leuk en simpel om samen met de kids te maken. Daar vrolijk je ze pas echt mee op!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Breng de melk (250 ml), slagroom (250 ml) en vanille extract (2 tl) aan de kook in een pan. Haal de pan van het vuur en zet opzij om een beetje af te koelen.
Gebruik ondertussen een mixer om het eigeel (4 stuks), de suiker (80 g) en het zout (1 mespuntje) in een kom schuimig te kloppen. Roer het melk-roommengsel erdoor en roer het romig boven een heetwaterbad. Zet dan apart om af te koelen.
Voeg de chocolate chips (1 zakje) toe, vul het mengsel in een diepvriesbestendige bewaardoos en vries in. Dek het af met huishoudfolie. Roer het ijs de komende 2 uur om het half uur krachtig door. (haal ook het ijs goed van de zijkanten van de schaal. Laat het ijs na 2 uur nogmaals 2 uur in de vriezer om verder te bevriezen.
Bedek de bodem van het diepe bord met een laag aardbeiensaus (1 flesje). Laat het ijs even 10 minuten staan voor dat je bolletjes kunt maken. Maak 2 bolletjes ijs en leg deze in de dessertsaus.
Maak van het snoep (1 handje) gezichtjes. Maak van een banaantje een mond, de ufo een neus en van de smarties de ogen op de bolletjes ijs. Snijd een aardbei door de helft en leg deze als de haren boven de bolletjes ijs. Maak wangetjes met de spikkels van de Dr. Oetker Regenboogfantasie (1 strooibusje).