We love unicorns! Ga jij de bakuitdaging aan en bak je ook zo'n super gave unicorn taart?
45 min
35 min
Uitdagend
10-12 taartpunten
Plaats het rooster iets onder het midden en verwarm de oven voor. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met wat boter of bakspray.
1 pak Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
5 eieren
50 ml water
Doe de taartmix met de eieren en het water in een beslagkom. Mix het geheel met de mixer op de laagste stand tot een gladde massa. Mix het vervolgens op de hoogste stand in 5 minuten tot een luchtig beslag.
Dr. Oetker Regenboogfantasie (hagel en spikkels)
Spatel de decoratiehagel en de decoratiespikkels door het beslag. Verdeel het beslag over de springvorm.
Bak de taart in 30 tot 40 minuten gaar in de oven. Laat de taart hierna afkoelen op een rooster en verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm. Leg de cake ondersteboven op het rooster en verwijder voorzichtig de bodem. Laat de taart verder afkoelen.
100 g boter
1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
125 ml melk
Klop voor de vulling de boter met de mixer op de laagste stand in 1 minuut glad en romig. Voor de melk en de botercrèmemix toe en en mix het geheel op de middelste stand tot een luchtige botercrème.
Snijd de afgekoelde taart in 3 gelijke delen. Vul de taart laag voor laag royaal met de botercrème. Gebruik de overige botercrème om de zijkant en de bovenkant van de taart van een dikke laag te voorzien.
Laat de taart minimaal 20 minuten opstijven in de koelkast.
200 g boter
2 zakjes Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
250 ml melk
Bereid in de tussentijd de botercrème voor de decoratie. Klop opnieuw eerst de boter in 1 minuut glad, voeg dan de mix en de melk toe en mix op de hoogste stand in 1 minuut tot een luchtig geheel. Verdeel de botercrème over 5 kommetjes.
1 pak Dr. Oetker Kleurstoffen
Kleur met Dr. Oetker Kleurstoffen de botercrème in de volgende vijf kleuren: lichtroze, roze, paars, lila en pastelgroen.
Geef iedere spuitzak waar mogelijk van een ander spuitmondje. Verdeel de gekleurde botercrèmes over de vijf spuitzakken. Vul een paar spuitzakken met twee kleuren zodat een rainboweffect ontstaat. Leg de spuitzakken in de koeling zodat de botercrème kan opstijven.
1 pak Dr. Oetker Rolfondant wit
1 handje (poedersuiker)
Strooi ondertussen wat poedersuiker over een vel bakpapier. Rol de fondant hierop uit. Snijd twee kleine en twee grote oren uit het fondant. Gebruik een druppel water om ieder klein oor op een groot oor te plakken.
Maak van de resterende fondant 1 lange rol die van dun naar dik uitloopt. Kwast de bovenste helft van de houten prikker in met water en wikkel hier de plak rolfandant omheen. Begin met het dunne deel en eindig met het dikke deel zodat de vorm van een hoorn ontstaat. Laat het onderste deel van de prikker vrij. Leg de oren en de hoorn 20 minuten in de koelkast om op te stijven.
Decoreer de bovenkant en de zijkant van de taart met gekleurde botercrème rozetten door draaiende en sierlijke bewegingen te maken met de spuitzakken. Afhankelijk van het soor spuitmondje (rond, stervormig, frans) maak je kleinere en grotere rozetten. Varieer met de kleuren en vorm van de rozetten.
3 tl Dr. Oetker Amandel Aroma
1 handje eetbare goudglitter (ca. 5 g)
Meng de eetbare goudglitter met het amandelaroma en maak hiermee met behulp van een kwast de oren en de hoorn goudkleurig.
1 tube Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel (puur)
Steek de hoorn en de oren in de bovenkant van de Unicorn taart. Teken tot slot met behulp van de decoratiestift oogjes met wimpers op de taart.