Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Unicorn taart

Unicorn taart

Dit recept is van: Bakken.nl team

  1. Unicorn taart maken
Item 1 of 1
Unicorn taart
info
Benodigdheden
Stappen

We love unicorns! Ga jij de bakuitdaging aan en bak je ook zo'n super gave unicorntaart?

45 min.Bereidingstijd
35 min.Baktijd
Moeilijkheid
10-12Porties
BiscuittaartTaartVerjaardagUnicornThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
    1 Pak
    Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
  • Ei
    5 Stuk(s)
    Ei
  • Water
    50 ml
    Water
  • Dr. Oetker Regenboogfantasie
    1 busje
    Dr. Oetker Regenboogfantasie
  • Boter (ongezouten roomboter)
    300 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Kleurstoffen (bijv. Dr. Oetker of Wilton)
    1 Pak
    Kleurstoffen (bijv. Dr. Oetker of Wilton)
  • Melk
    375 ml
    Melk

 

  • Botercrème mix
    3 Zakje(s)
    Botercrème mix
  • Rolfondant wit
    1 Pak
    Rolfondant wit
  • Poedersuiker
    1 handje(s)
    Poedersuiker
  • Amandel aroma (Dr. Oetker)
    3 tl (theelepels)
    Amandel aroma (Dr. Oetker)
  • Gouden glitters (bijv. Rainbow Dust)
    5 g
    Gouden glitters (bijv. Rainbow Dust)
    Bestel dit product online
  • Decoratiestiften (bijv. Dr. Oetker)
    1 tube
    Decoratiestiften (bijv. Dr. Oetker)

Keukenspullen

  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Springvorm Ø18 cm
    Springvorm Ø18 cm
    Bestel dit product online
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Kommetje
    5 Stuk(s)
    Kommetje
  • Spuitzak
    5 Stuk(s)
    Spuitzak
    Bestel dit product online
  • Spuitmondjes gevarieerd
    5 Stuk(s)
    Spuitmondjes gevarieerd
    Bestel dit product online
  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online
  • Satéprikker
    Satéprikker
  • Kwastje
    Kwastje
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

    Item 1 of 1

    1. Voorbereiden

    Plaats het rooster iets onder het midden en verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 170°C). Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met wat boter of bakspray.

      Item 1 of 1

      2. Biscuittaart maken

      Doe de Dr. Oetker Biscuitmix (1 pak) met de eieren (5 stuks) en het water (50 ml) in een beslagkom. Mix het geheel met de mixer op de laagste stand tot een gladde massa. Mix het vervolgens op de hoogste stand in 5 minuten tot een luchtig beslag.

      Spatel de decoratiehagel en -spikkels (1 bus) door het beslag. Verdeel het beslag over de springvorm.

      Bak de taart in 30 tot 40 minuten gaar in de oven. Laat de taart hierna afkoelen op een rooster en verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm. Leg de cake ondersteboven op het rooster en verwijder voorzichtig de bodem. Laat de taart verder afkoelen.

        Item 1 of 1

        3. Taart vullen

        Klop voor de vulling de boter (100 g) met de mixer op de laagste stand in 1 minuut glad en romig. Voeg de melk (125 ml) en de botercrèmemix toe en en mix het geheel op de middelste stand tot een luchtige botercrème.

        Snijd de afgekoelde taart in 3 gelijke delen. Vul de taart laag voor laag royaal met de botercrème. Gebruik de overige botercrème om de zijkant en de bovenkant van de taart van een dikke laag te voorzien. Smeer glad af met behulp van een (palet)mes

        Laat de taart minimaal 20 minuten opstijven in de koelkast.

        1. Unicorntaart-kleurstoffen>
        2. Unicorntaart-kleurstoffen2>
        3. Unicorntaart-kleurstoffen3>
        4. Unicorntaart-rolfondantuitrollen>
        5. Unicorntaart-rolfondant-orenmaken>
        6. Unicorntaart-rolfondant-hoornmaken>
        7. Unicorntaart-rolfondant-hoornmaken2>
        Item 1 of 7

        4. Decoratie voorbereiden

        Bereid in de tussentijd de botercrème voor de decoratie. Klop opnieuw eerst de boter (200 g) in 1 minuut glad, voeg dan de mix (2 zakjes) en de melk (250 ml) toe en mix op de hoogste stand in 1 minuut tot een luchtig geheel. Verdeel de botercrème over 5 kommetjes.

        Kleur de botercrème met de kleurstoffen in de volgende vijf kleuren: lichtroze, roze, paars, lila en pastelgroen.

        Geef iedere spuitzak waar mogelijk een ander spuitmondje. Verdeel de gekleurde botercrèmes over de vijf spuitzakken. Vul een paar spuitzakken met twee kleuren zodat een 'rainbow effect' ontstaat. Leg de spuitzakken in de koeling zodat de botercrème kan opstijven.

        Strooi ondertussen wat poedersuiker (1 handje) over een vel bakpapier. Rol de fondant hierop uit. Snijd twee kleine en twee grote oren uit het fondant. Gebruik een druppel water om ieder klein oor op een groot oor te plakken.

        Maak van de resterende fondant 1 lange rol die van dun naar dik uitloopt. Kwast de bovenste helft van de satéprikker in met water en wikkel hier de plak rolfondant omheen. Begin met het dunne deel en eindig met het dikke deel zodat de vorm van een hoorn ontstaat. Laat het onderste deel van de prikker vrij. Leg de oren en de hoorn 20 minuten in de koelkast om op te stijven.

        1. Unicorntaart-rolfondant-versieren>
        2. Unicorntaart-rolfondant-goud>
        3. Unicorntaart-rolfondant-bovenkanttaart>
        4. Unicorntaart-rolfondant-ogen>
        5. Unicorntaart-rolfondant-hoornontop>
        Item 1 of 5

        5. Unicorntaart versieren

        Decoreer de bovenkant en de zijkant van de taart met gekleurde botercrème-rozetten door draaiende en sierlijke bewegingen te maken met de spuitzakken. Afhankelijk van het soort spuitmondje (rond, stervormig, frans) maak je kleinere en grotere rozetten. Varieer met de kleuren en vorm van de rozetten.

        Meng wat eetbare goudglitter met het amandelaroma (3 tl) en maak hiermee met behulp van een kwast de oren en de hoorn goudkleurig.

        Steek de hoorn en de oren in de bovenkant van de unicorntaart. Teken tot slot met behulp van de decoratiestiften oogjes met wimpers op de taart.

        Over dit recept

        Bakken.nl team

        Dit recept is van Bakken.nl team

        De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

        Meer unicorn recepten

        1. Unicorn taart
          Moeilijker
          3
          45 min.
        2. Unicorn cupcakes
          Moeilijk
          4
          40 min.
        3. Unicorn tulband van boerencake
          Moeilijk
          4
          25 min.
        4. Unicorn regenboogkwarktaart
          Makkelijk
          4
          60 min.
        5. Magische unicorn koekschotsen
          Makkelijk
          3
          40 min.
        6. Unicorn ijsjes
          Makkelijk
          5
          5 min.
        Item 1 of 6

        Bakken.nl

        Over ons

        Algemene voorwaarden

        Privacybeleid

        Cookiebeleid

        Compliance

        Nieuwsbrief

        Klantenservice

        Contact

        Veelgestelde vragen

        Sociale media

        Instagram

        Facebook

        Pinterest

        © 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.