Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Unicorn ijsjes

Niet bakken, wel lekker smullen. Versier je ijsjes met strooisel en een beetje chocolade.

Bereiden

5 min

Opstijftijd

240 min

Niveau

Eenvoudig

6 stuks

Voorbereiden

  1. Stap 1

    • 1 zakje Dr. Oetker Basismix voor IJs Bourbon-Vanille

    • 250 ml melk (volle melk voor extra romig ijs)

    Doe de melk in een mengkom. Voeg de ijsmix en een keer toe en mix kort met de mixer op de laagste stand. Mix zodra het goed gemengd is gedurende 3 minuten op de hoogste stand luchtig en romig. Schep het opgeklopte roomijs in de diepvriesdoos, dek af en leg het tenminste 4 uur in de vriezer.

    Volle melk

    Voor lekker romig ijs, gebruik je het beste volle melk.

  2. Stap 2

    • 1 zakje Dr. Oetker Glazuur Choco

    Leg het zakje Chocoglazuur tien minuten in een kommetje met heet water.

  3. Stap 3

    • 6 ijshoorntjes

    • 1 flesje Dr. Oetker Unicorn Mix

    Doe het glazuur in een schaaltje en dip de bovenkant van de ijshoorntjes in de gesmolten chocoglazuur. Strooi eventueel een beetje unicorn strooisel over de zachte glazuur. Laat de glazuur hard worden (eventueel in de koelkast).

  4. Stap 4

    Schep een bolletje ijs in de hoorntjes en bestrooi de ijsjes met de unicorn strooisel.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.