Niet bakken, wel lekker smullen. Versier je ijsjes met strooisel en een beetje chocolade.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Breng de melk (250 ml), slagroom (250 ml) en vanille extract (2 tl) aan de kook in een pan. Haal de pan van het vuur en zet opzij om een beetje af te koelen.
Gebruik ondertussen een mixer om het eigeel (4 stuks), de suiker (80 g) en het zout (1 mespuntje) in een kom schuimig te kloppen. Roer het melk-roommengsel erdoor en roer het romig boven een heetwaterbad. Zet dan apart om af te koelen.
Vul het mengsel in een diepvriesbestendige bewaardoos en vries in. Dek het af met huishoudfolie. Roer het ijs de komende 2 uur om het half uur krachtig door. (haal ook het ijs goed van de zijkanten van de schaal. Laat het ijs na 2 uur nogmaals 2 uur in de vriezer om verder te bevriezen.
Leg het Dr. Oetker Glazuur Choco Chocoglazuur (1 zakje) tien minuten in een kommetje met heet water. Doe het glazuur in een schaaltje en dip de bovenkant van de ijshoorntjes (6 stuks) in de gesmolten chocoglazuur. Strooi eventueel een beetje Dr. Oetker Unicorn Mix (1 flesje) over de zachte glazuur. Laat het glazuur hard worden (eventueel in de koelkast). Schep een bolletje ijs in de hoorntjes en bestrooi de ijsjes met de unicorn strooisel.
Gebruik volle melk voor extra romig ijs.
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.