🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Unicorn tulband van boerencake

Unicorn tulband van boerencake

Dit recept is van: Annet

unicorn boerencake mix koopmans
Unicorn tulband van boerencake
Info Benodigdheden Stappen

Hou je van cake en wil je er eens iets spectaculairs mee maken? En wil je zo'n hele gave unicorntaart maken? Dan is dit recept speciaal voor jou!

25 min. Bereidingstijd
55 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12 Porties
Unicorn Cake Decoreren Tulband Thema recepten
4
3 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Witte basterdsuiker
    300 g
    Witte basterdsuiker
  • Margarine
    350 g
    Margarine
  • Vanillestokje
    1
    Vanillestokje
  • Ei
    7
    Ei
  • Koopmans Boerencake
    1 Pak
    Koopmans Boerencake
  • Dr. Oetker Rolfondant Wit
    1 Pak
    Dr. Oetker Rolfondant Wit
  • Amandel aroma (Dr. Oetker)
    2.5 Druppel(s)
    Amandel aroma (Dr. Oetker)

 

  • Eetbare glanspoeder (goud)
    1.5 tl (theelepels)
    Eetbare glanspoeder (goud)
  • Boter (ongezouten roomboter)
    100 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Dr. Oetker Botercrème
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Botercrème
    Bestel dit product online
  • Melk
    125 ml
    Melk
  • Dr. Oetker Kleurstoffen
    Dr. Oetker Kleurstoffen
  • Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel
    Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel

Keukenspullen

  • Tulbandvorm
    Tulbandvorm
    Productdetails
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Kwastje
    Kwastje
    Bestel dit product online
  • Spuitzak (met stervormig mondje)
    Spuitzak (met stervormig mondje)
  • Satéprikker
    4
    Satéprikker

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Vet de tulbandvorm zorgvuldig in met boter of bakspray. Plaat het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 150°C ).

Klop met de mixer de margarine, smeerbaar uit kuipje (350 g), wit en romig. Voeg de merg van het vanillestokje en de witte basterdsuiker (300 g) toe. Mix tot de suiker volledig is opgenomen.

Voeg de eieren (7 stuks) een voor een toe. Voeg als laatste het zakje mix voor boerencake toe. Stop met mixen wanneer de boerencakemix goed is opgenomen en een gladde massa ontstaat. Stort het beslag in de tulbandvorm.

Extra luchtig

Door de extra eieren wordt de cake extreem luchtig. Wacht met het toevoegen van een nieuw ei totdat het vorige ei volledig is opgenomen.

2. Tulband bakken

Bak de tulband in 50-60 minuten, in het midden van de oven, gaar en bruin. Laat de tulband 10 minuten afkoelen. Haal het dan uit de vorm en leg de tulband op een rooster.

3. Hoorntjes en oortjes maken

Kneed de fondant soepel. Rol van een deel van de fondant een slang. Zorg dat deze van breed naar smal loopt. Rol de slang om de satéprikker. Strijk met een penseel een beetje water tussen de naadjes om de hoorn in model te houden. Vorm de oren en prik ze op de satéprikkers. Laat de fondant-hoorn en -oren een half uur uitharden in de koelkast.

Neem een theelepel eetbare goudpoeder. Doe dit in een schaaltje en roer er voorzichtig 1 of 2 druppels Amandelaroma doorheen. Bestrijk de hoorn en oortjes met een kwastje met het goud. Laat dit minimaal een half uur drogen.

4. Botercrème maken

Klop de boter (100 g) met de mixer op de laagste stand in 1 minuut glad en romig. Voeg de melk (125 ml) en de mix voor botercrème (1 zakje) toe en mix het geheel op de middelste stand tot een luchtige botercrème.

Verdeel de botercrème over drie kommen. Breng deze met de kleurstoffen op de juiste kleur zodat er zachte pasteltinten ontstaan.

5. Unicorntulband decoreren

Neem de spuitzak met het spuitmondje. Doe de 3 kleuren botercrème in de spuitzak. Doe dit door de spuitzak denkbeeldig, in de lengte, te verdelen in 3 delen. Zo komen alle kleuren tegelijk uit het spuitmondje en ontstaat er een regenboogeffect.

Neem de spuitzak en versier de tulband. Houd rekening waar de oren en de hoorn komen. Breng met een choco-decoratiestift de ogen aan.

Plaatst tot slot de hoorn en de oren en wow: daar is je unicorn!

Meer unicorn recepten

Unicorn taart
Moeilijker
3
45 min.
Unicorn cupcakes
Moeilijk
4
40 min.
Unicorn tulband van boerencake
Moeilijk
4
25 min.
Unicorn regenboogkwarktaart
Makkelijk
4
60 min.
Magische unicorn koekschotsen
Makkelijk
3
40 min.
Unicorn ijsjes
Makkelijk
5
5 min.
 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.