Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Tarte tatin met sjalotjes en geitenkaas

Een heerlijke hartige taart met gekaramelliseerde sjalotjes en geitenkaas.

Bereiden

20 min

Baktijd

45 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

8 porties

Voorbereiden

Elektrisch 180°C / Hetelucht 180°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Bekleed de springvorm met bakpapier.

Omgekeerde taartbereiding

  1. Stap 3

    • 400 g sjalot

    Pel en snijd de sjalotten in de lengte doormidden.

  2. Stap 4

    • 20 g boter

    • 1 el schenkstroop

    • 1 el water

    • 1 pak Koopmans Omgekeerde Appeltaart

    Smelt de boter in een steelpan. Voeg de schenkstroop, het water en de inhoud van het zakje karamelsausmix toe en roer tot een gladde saus.

  3. Stap 5

    Verdeel de karamelsaus over de bodem van de springvorm en besprenkel met de rozemarijn. Verdeel vervolgens de sjalotten over de karamelsaus en zet opzij.

Maak een kruimeldeeg

  1. Stap 6

    • 75 g boter

    Klop ondertussen de resterende boter zacht. Voeg de bodemmix en 3 eetlepels water toe. Meng alles met een mixer met garden op de middelste stand kort door elkaar zodat er een kruimeldeeg ontstaat.

  2. Stap 7

    Verdeel het kruimeldeeg over de sjalotten in de springvorm en druk goed aan.

  3. Stap 8

    Plaats de springvorm in het midden van de oven en bak in 40 tot 45 minuten gaar en goudbruin.

  4. Stap 9

    • 100 g geitenkaas

    • 2 takjes rozemarijn

    • 50 g rucola

    Laat de hartige taart minimaal 30 minuten afkoelen, verwijder de springvorm, plaats een bord er bovenop, keer om en verwijder voorzichtig het bakpapier. Verkruimel de geitenkaas erover en verdeel tot slot de rucola (en de rozemarijn?) over de taart.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.