Een heerlijke hartige taart met gekaramelliseerde sjalotjes en geitenkaas.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 180°C).
Bekleed de springvorm met bakpapier.
Pel en snijd de sjalotjes (400 g) in de lengte doormidden.
Smelt de boter (20 g) in een steelpan. Voeg de schenkstroop (1 el), het water (1 el) en de inhoud van het zakje karamelsausmix (1 pak Koopmans Omgekeerde Appeltaart) toe en roer tot een gladde saus.
Verdeel de karamelsaus over de bodem van de springvorm en besprenkel met de rozemarijn (2 takjes). Verdeel vervolgens de sjalotjes over de karamelsaus en zet opzij.
Klop ondertussen de resterende boter (75 g) zacht. Voeg de bodemmix en 3 eetlepels water toe. Meng alles met een mixer met garden op de middelste stand kort door elkaar zodat er een kruimeldeeg ontstaat.
Verdeel het kruimeldeeg over de sjalotjes in de springvorm en druk goed aan.
Plaats de springvorm in het midden van de oven en bak in 40 tot 45 minuten gaar en goudbruin.
Laat de hartige taart minimaal 30 minuten afkoelen, verwijder de springvorm, plaats een bord er bovenop, keer om en verwijder voorzichtig het bakpapier. Verkruimel de geitenkaas (100 g) erover en verdeel tot slot de rucola (50 g) over de taart.
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.