Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Tarte tatin met sjalotjes en geitenkaas

Tarte tatin met sjalotjes en geitenkaas

Dit recept is van: Koopmans

  1. Omgekeerde taart met sjalotjes en geitenkaas
Item 1 of 1
Tarte tatin met sjalotjes en geitenkaas
info
Benodigdheden
Stappen

Een heerlijke hartige taart met gekaramelliseerde sjalotjes en geitenkaas.

20 min.Bereidingstijd
45 min.Baktijd
Moeilijkheid
8Porties
KaasHartige taartSjalotjes

Benodigdheden

Ingrediënten

  •  
    400 g
    Sjalotje
  • Boter (ongezouten roomboter)
    95 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Schenkstroop
    1 el (eetlepels)
    Schenkstroop
  • Water
    1 el (eetlepels)
    Water

 

  • Koopmans Omgekeerde Appeltaart
    1 pak(ken)
    Koopmans Omgekeerde Appeltaart
  • Geitenkaas
    100 g
    Geitenkaas
  • Rozemarijn
    2 takje(s)
    Rozemarijn
  •  
    50 g
    Rucola

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Steelpan
    Steelpan
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Bakpapier
    Bakpapier

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 180°C).

Bekleed de springvorm met bakpapier.

2. Omgekeerde taartbereiding

Pel en snijd de sjalotjes (400 g) in de lengte doormidden.

Smelt de boter (20 g) in een steelpan. Voeg de schenkstroop (1 el), het water (1 el) en de inhoud van het zakje karamelsausmix (1 pak Koopmans Omgekeerde Appeltaart) toe en roer tot een gladde saus.

Verdeel de karamelsaus over de bodem van de springvorm en besprenkel met de rozemarijn (2 takjes). Verdeel vervolgens de sjalotjes over de karamelsaus en zet opzij.

3. Maak een kruimeldeeg

Klop ondertussen de resterende boter (75 g) zacht. Voeg de bodemmix en 3 eetlepels water toe. Meng alles met een mixer met garden op de middelste stand kort door elkaar zodat er een kruimeldeeg ontstaat.

Verdeel het kruimeldeeg over de sjalotjes in de springvorm en druk goed aan.

Plaats de springvorm in het midden van de oven en bak in 40 tot 45 minuten gaar en goudbruin.

Laat de hartige taart minimaal 30 minuten afkoelen, verwijder de springvorm, plaats een bord er bovenop, keer om en verwijder voorzichtig het bakpapier. Verkruimel de geitenkaas (100 g) erover en verdeel tot slot de rucola (50 g) over de taart.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Meer omgekeerde taarten

  1. Tarte tatin met ananas en kokos
    Moeilijk
    3
    15 min.
  2. Tarte tatin met sjalotjes en geitenkaas
    Moeilijk
    3
    20 min.
  3. Omgekeerde perentaart
    Gemiddeld
    3
    20 min.
  4. Tarte tatin appel
    Gemiddeld
    3
    25 min.
  5. Omgekeerde bananentaart
    Makkelijk
    2
    25 min.
Item 1 of 5

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.