Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 180°C ).
Bekleed de springvorm met bakpapier.
Vang het vocht op terwijl je de ananasschijven (1 blik) laat uitlekken.
Smelt de boter (20 g) in een steelpan. Voeg de schenkstroop (2 el), 1 eetlepel van het uitleksap van de ananas en de inhoud van het zakje karamelsausmix (van 1 pak Koopmans Omgekeerde Appeltaart) toe en roer tot een gladde saus.
Verdeel de karamelsaus over de bodem van de springvorm, verdeel de schijven ananas erover en zet opzij.
Klop ondertussen de resterende boter (75 g) zacht. Voeg de bodemmix (van 1 pak Koopmans omgekeerde appeltaart), kokosrasp (50 g) en 3 eetlepels van het uitleksap van de ananas toe. Meng alles met een mixer met garden op de middelste stand kort door elkaar zodat er een kruimeldeeg ontstaat.
Verdeel het kruimeldeeg over de ananas in de springvorm en druk goed aan.
Plaats de springvorm in het midden van de oven en bak in 40 tot 45 minuten gaar en goudbruin.
Laat de ananastaart minimaal 30 minuten afkoelen. Verwijder pas dan de springvorm en plaats een bord er bovenop. Keer de taart om en verwijder voorzichtig het bakpapier.
Besprenkel eventueel nog met een handje (geroosterde) kokosrasp.
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.