Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Tarte tatin met ananas en kokos

Een tropische variant van de tarte tatin. De ananasschijfjes maken dit een plaatje om te zien en een verwennerij om te eten.

Bereiden

15 min

Baktijd

45 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

10 porties

Voorbereiden

Elektrisch 180°C / Hetelucht 180°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Bekleed de springvorm met bakpapier.

  3. Stap 3

    • 1 blik ananas (schijven op sap)

    Vang het vocht op terwijl je de ananasschijven laat uitlekken.

Omgekeerde taartbereiding

  1. Stap 4

    • 1 pak Koopmans Omgekeerde Appeltaart

    • 20 g boter

    • 2 el schenkstroop

    Smelt de boter in een steelpan. Voeg de schenkstroop, 1 eetlepel van het uitleksap van de ananas en de inhoud van het zakje karamelsausmix toe en roer tot een gladde saus.

  2. Stap 5

    Verdeel de karamelsaus over de bodem van de springvorm, verdeel de schijven ananas erover en zet opzij.

Maak een kruimeldeeg

  1. Stap 6

    • 75 g boter

    • 50 g kokosrasp

    Klop ondertussen de resterende boter zacht. Voeg de bodemmix voor omgekeerde appeltaart, kokosrasp en 3 eetlepels van het uitleksap van de ananas toe. Meng alles met een mixer met garden op de middelste stand kort door elkaar zodat er een kruimeldeeg ontstaat.

  2. Stap 7

    Verdeel het kruimeldeeg over de ananas in de springvorm en druk goed aan.

  3. Stap 8

    Plaats de springvorm in het midden van de oven en bak in 40 tot 45 minuten gaar en goudbruin.

  4. Stap 9

    • Handje kokosrasp (geroosterd)

    Laat de ananastaart minimaal 30 minuten afkoelen. Verwijder pas dan de springvorm en plaats een bord er bovenop. Keer de taart om en verwijder voorzichtig het bakpapier. Besprenkel eventueel nog met wat (geroosterde) kokosrasp.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.