Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Omgekeerde perentaart

Geïnspireerd op de klassieke Franse 'tarte tatin’, maar dan met peren.

Bereiden

20 min

Baktijd

45 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 180°C / Hetelucht 180°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Bekleed de springvorm met bakpapier. Vet de bakvorm licht in zodat het bakpapier goed blijft plakken.

  3. Stap 3

    • 3-4 peren

    Schil de peren en snijd ze in partjes.

Omgekeerde taartbereiding

  1. Stap 4

    • 20 g boter

    • 2 el schenkstroop

    • 1 el water

    • 1 pak Koopmans Omgekeerde Appeltaart

    Smelt een kleine hoeveelheid boter in een steelpan. Neem de pan van het vuur, roer de boter door en voeg de schenkstroop, het water en de inhoud van het zakje karamelsausmix toe en roer tot een gladde saus.

  2. Stap 5

    Verdeel de karamelsaus over de bodem van de springvorm. Verdeel hierna de perenpartjes over de karamelsaus. Werk vanuit het midden en leg de partjes in een spiraalvorm.

Maak een kruimeldeeg

  1. Stap 6

    • 75 g boter

    • 3 el water

    Klop de resterende boter zacht. Voeg de omgekeerde appeltaartmix en het water toe. Meng alles met een mixer met garden op de middelste stand kort door elkaar zodat er een kruimeldeeg ontstaat.

  2. Stap 7

    Verdeel het kruimeldeeg over de peren in de springvorm en druk goed aan. Vergeet ook de randjes niet.

  3. Stap 8

    Plaats de springvorm in het midden van de oven en bak in 40 tot 45 minuten gaar en goudbruin.

  4. Stap 9

    Laat de omgekeerde perentaart minimaal 30 minuten afkoelen en verwijder dan de springvorm. Plaats een bord er bovenop, keer om en verwijder voorzichtig het bakpapier.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.