Als je op zoek bent naar een taart die je smaakpapillen doet dansen en je hart doet zingen, dan is de sticky toffee taart precies wat je nodig hebt! Met zijn verrukkelijke smaken en zoete textuur is deze taart een absolute traktatie voor de zintuigen. Het geheim van de heerlijke smaak van sticky toffee cake is de sticky toffee smaak. Deze wordt gecreëerd door boter, bruine suiker, slagroom en gehakte dadels geeft de cake zijn kenmerkende kleverige textuur en smaak. Sticky toffee cake is een van die desserts waar je instant blij van wordt. Dus waar wacht je nog op? Neem een vork en graaf jezelf in deze stapeltaart vol met smaakexplosies!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 160°C).
Doe de dadels (220 g) met het gekookte water (225 g) in een kom, laat deze zacht worden. Haal de dadels uit het water en pureer de dadels met een staafmixer.
Doe boter (50 g), lichtbruine suiker (125 g) en de vanillepasta (1 tl) en klop deze licht en romig. Voeg de roomkaas (70 g), de gepureerde dadels en het ei (2 stuks) toe en mix deze door de massa. Spatel de bloem (175 g) en het bakpoeder (1,5 tl) door de massa. Hak de pecannoten (100 g) grof en spatel deze door de massa (houd een handje noten achter voor decoratie).
Bak de taart gaar in 35 minuten. Prik met een satéprikker in het midden van de taart. Is de prikker droog, dan is de taart gaar.
Doe de suiker (100 g) met het water (20 ml) in de pan en karamelliseer de suiker.
Verwarm ondertussen de ongeklopte slagroom (150 g). Voeg deze slagroom, boter (50 g) en zout (5 g) toe en zorg dat het een mooi geheel wordt. Verwarm eentueel nog even door als de suiker niet opgelost is. Roer als laatste de grof gehakte witte chocolade (150 g) toe en roer deze goed door de karamel.
Laat de massa afkoelen.
Doe de karamel in een spuitzak. Snijdt de taart horizontaal door de midden en spuit de helft van de karamelvulling op het onderste deel van de taart.
Plaats de twee helft op de onderste helft. Spuit de tweede helft van de karamelvulling op de bovenkant van de taart. Gebruik een spuitzak en twee verschillende spuitmondjes door de spuitmondjes te wisselen.
Decoreer de taart met enkele pecannoten en eventueel met wat grof zeezout. Plaats in de koeling.
Haal de taart een half uur, voor serveren, uit de koeling om op temperatuur te komen.