🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Sticky toffee cake

Sticky toffee cake

Dit recept is van: Annet

Sticky toffee cake
Sticky toffee cake
Info Benodigdheden Stappen

Als je op zoek bent naar een taart die je smaakpapillen doet dansen en je hart doet zingen, dan is de sticky toffee taart precies wat je nodig hebt! Met zijn verrukkelijke smaken en zoete textuur is deze taart een absolute traktatie voor de zintuigen. Het geheim van de heerlijke smaak van sticky toffee cake is de sticky toffee smaak. Deze wordt gecreëerd door boter, bruine suiker, slagroom en gehakte dadels geeft de cake zijn kenmerkende kleverige textuur en smaak. Sticky toffee cake is een van die desserts waar je instant blij van wordt. Dus waar wacht je nog op? Neem een vork en graaf jezelf in deze stapeltaart vol met smaakexplosies!

35 min. Bereidingstijd
35 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
8-10 Porties
High tea Zoete recepten Taart Karamel
0
Nog geen beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dadel (zonder pit)
    200 g (gram)
    Dadel (zonder pit)
  • Water (kokend)
    225 g (gram)
    Water (kokend)
  • Lichtbruine basterdsuiker
    125 g (gram)
    Lichtbruine basterdsuiker
  • Boter of margarine (op kamertemperatuur)
    100 g (gram)
    Boter of margarine (op kamertemperatuur)
  • Vanillepasta (bijv. Dr. Oetker)
    1 tl (theelepels)
    Vanillepasta (bijv. Dr. Oetker)
  • Ei (kamertemperatuur)
    2 Stuk(s)
    Ei (kamertemperatuur)
  • Roomkaas
    70 g (gram)
    Roomkaas
  • Dr. Oetker Backin bakpoeder
    1.5 tl (theelepels)
    Dr. Oetker Backin bakpoeder

 

  • Bloem
    175 g (gram)
    Bloem
  • Pecannoten
    100 g (gram)
    Pecannoten
  • Suiker (kristalsuiker)
    100 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Water
    20 ml
    Water
  • Verse slagroom (onbereid)
    150 g (gram)
    Verse slagroom (onbereid)
  • Zout
    50 g (gram)
    Zout
  • Witte chocolade
    150 g (gram)
    Witte chocolade

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  •  
    Staafmixer
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Steelpan (dikke bodem)
    Steelpan (dikke bodem)
  • Spuitzak (met verschillende spuitmondjes naar keuze)
    Spuitzak (met verschillende spuitmondjes naar keuze)

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Sticky toffee bakken

Verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 160°C).

Doe de dadels (220 g) met het gekookte water (225 g) in een kom, laat deze zacht worden en pureer de dadels met een staafmixer.

Doe boter (50 g), lichtbruine suiker (125 g) en de vanillepasta (1 tl) en klop deze licht en romig. Voeg de roomkaas (70 g), de gepureerde dadels en het ei (2 stuks) toe en mix deze door de massa. Spatel de bloem (175 g) en het bakpoeder (1,5 tl) door de massa. Hak de pecannoten (100 g) grof en spatel deze door de massa (houd een handje noten achter voor decoratie).

Bak de taart gaar in 35 minuten. Prik met een satéprikker in het midden van de taart. Is de prikker droog, dan is de taart gaar.

2. Topping bereiden

Doe de suiker (100 g) met het water (20 ml) in de pan en karamelliseer de suiker.

Verwarm ondertussen de ongeklopte slagroom (150 g). Voeg deze slagroom, boter (50 g) en zout (5 g) toe en zorg dat het een mooi geheel wordt. Verwarm eentueel nog even door als de suiker niet opgelost is. Roer als laatste de grof gehakte witte chocolade (150 g) toe en roer deze goed door de karamel.

Laat de massa afkoelen.

3. Sticky toffee decoreren

Doe de karamel in een spuitzak. Snijdt de taart horizontaal door de midden en spuit de helft van de karamelvulling op het onderste deel van de taart.

Plaats de twee helft op de onderste helft. Spuit de tweede helft van de karamelvulling op de bovenkant van de taart. Gebruik een spuitzak en twee verschillende spuitmondjes door de spuitmondjes te wisselen.

Decoreer de taart met enkele pecannoten en eventueel met wat grof zeezout. Plaats in de koeling.

Haal de taart een half uur, voor serveren, uit de koeling om op temperatuur te komen.

Meer verleidelijke taarten

Chocoladetaart met rood fruit
Moeilijk
4
40 min.
Luchtige citroentaart met frisse limoenroom en bokkenpootjes
Gemiddeld
3
40 min.
Liefdestaart met aardbeien
Gemiddeld
4
30 min.
Feestelijke liefdestaart
Makkelijk
3
45 min.
In-de-wolken-taart
Moeilijk
4
30 min.
 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.