Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Sticky toffee cake

Sticky toffee cake

Dit recept is van: Annet

  1. Sticky toffee cake
Item 1 of 1
Sticky toffee cake
info
Benodigdheden
Stappen

Als je op zoek bent naar een taart die je smaakpapillen doet dansen en je hart doet zingen, dan is de sticky toffee taart precies wat je nodig hebt! Met zijn verrukkelijke smaken en zoete textuur is deze taart een absolute traktatie voor de zintuigen. Het geheim van de heerlijke smaak van sticky toffee cake is de sticky toffee smaak. Deze wordt gecreëerd door boter, bruine suiker, slagroom en gehakte dadels geeft de cake zijn kenmerkende kleverige textuur en smaak. Sticky toffee cake is een van die desserts waar je instant blij van wordt. Dus waar wacht je nog op? Neem een vork en graaf jezelf in deze stapeltaart vol met smaakexplosies!

35 min.Bereidingstijd
35 min.Baktijd
Moeilijkheid
8-10Porties
High teaZoete receptenTaartKaramel

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dadel (zonder pit)
    200 g (gram)
    Dadel (zonder pit)
  • Water (kokend)
    225 g (gram)
    Water (kokend)
  • Lichtbruine basterdsuiker
    125 g (gram)
    Lichtbruine basterdsuiker
  • Boter of margarine (op kamertemperatuur)
    100 g (gram)
    Boter of margarine (op kamertemperatuur)
  • Vanillepasta (bijv. Dr. Oetker)
    1 tl (theelepels)
    Vanillepasta (bijv. Dr. Oetker)
  • Ei (kamertemperatuur)
    2 Stuk(s)
    Ei (kamertemperatuur)
  • Roomkaas
    70 g (gram)
    Roomkaas
  • Dr. Oetker Backin bakpoeder
    1.5 tl (theelepels)
    Dr. Oetker Backin bakpoeder

 

  • Bloem
    175 g (gram)
    Bloem
  • Pecannoten
    100 g (gram)
    Pecannoten
  • Suiker (kristalsuiker)
    100 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Water
    20 ml
    Water
  • Verse slagroom (onbereid)
    150 g (gram)
    Verse slagroom (onbereid)
  • Zout
    5 g (gram)
    Zout
  • Witte chocolade
    150 g (gram)
    Witte chocolade

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  •  
    Staafmixer
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Steelpan (dikke bodem)
    Steelpan (dikke bodem)
  • Spuitzak (met verschillende spuitmondjes naar keuze)
    Spuitzak (met verschillende spuitmondjes naar keuze)
  •  
    Vierkante bakvorm (24 x 24)
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Sticky toffee bakken

Verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 160°C).

Doe de dadels (220 g) met het gekookte water (225 g) in een kom, laat deze zacht worden. Haal de dadels uit het water en pureer de dadels met een staafmixer.

Doe boter (50 g), lichtbruine suiker (125 g) en de vanillepasta (1 tl) en klop deze licht en romig. Voeg de roomkaas (70 g), de gepureerde dadels en het ei (2 stuks) toe en mix deze door de massa. Spatel de bloem (175 g) en het bakpoeder (1,5 tl) door de massa. Hak de pecannoten (100 g) grof en spatel deze door de massa (houd een handje noten achter voor decoratie).

Bak de taart gaar in 35 minuten. Prik met een satéprikker in het midden van de taart. Is de prikker droog, dan is de taart gaar.

2. Topping bereiden

Doe de suiker (100 g) met het water (20 ml) in de pan en karamelliseer de suiker.

Verwarm ondertussen de ongeklopte slagroom (150 g). Voeg deze slagroom, boter (50 g) en zout (5 g) toe en zorg dat het een mooi geheel wordt. Verwarm eentueel nog even door als de suiker niet opgelost is. Roer als laatste de grof gehakte witte chocolade (150 g) toe en roer deze goed door de karamel.

Laat de massa afkoelen.

3. Sticky toffee decoreren

Doe de karamel in een spuitzak. Snijdt de taart horizontaal door de midden en spuit de helft van de karamelvulling op het onderste deel van de taart.

Plaats de twee helft op de onderste helft. Spuit de tweede helft van de karamelvulling op de bovenkant van de taart. Gebruik een spuitzak en twee verschillende spuitmondjes door de spuitmondjes te wisselen.

Decoreer de taart met enkele pecannoten en eventueel met wat grof zeezout. Plaats in de koeling.

Haal de taart een half uur, voor serveren, uit de koeling om op temperatuur te komen.

Meer verleidelijke taarten

  1. Chocoladetaart met rood fruit
    Moeilijk
    4
    40 min.
  2. Luchtige citroentaart met frisse limoenroom en bokkenpootjes
    Gemiddeld
    3
    40 min.
  3. Liefdestaart met aardbeien
    Gemiddeld
    4
    30 min.
  4. Feestelijke liefdestaart
    Makkelijk
    3
    45 min.
  5. In-de-wolken-taart
    Moeilijk
    4
    30 min.
Item 1 of 5

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.