Liefde bak je en geef je met deze feestelijke liefdestaart! Hoewel... eigenlijk hoeft er helemaal niet gebakken te worden. Een paar uur laten opstijven, en klaar! Maak de liefdestaart af met frambozen en slagroom.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Bekleed de springvorm met het bijgeleverde bakpapier.
Smelt de roomboter (70 g) in een steelpan en meng met de gemalen pistachenoten (50 g) en het zakje kruimelbodemmix.
Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca.10 minuten in de koelkast.
Doe het water (300 ml, op kamertemperatuur), de kwark (500 g) en de slagroom (250 ml) in een kom. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast. Klop dit met een mixer met garden op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel.
Voeg de taartmix (uit het pak Dr. Oetker Kwarktaart) en de frambozenjam (2 el) toe aan het mengsel en klop het met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Koop het daarna op de hoogste stand in 2,5 minuut tot een luchtige massa.
Schenk het taartmengsel over de bodem. Laat de taart hierna 2,5 uur opstijven in de koelkast.
Versier de bovenkant met verse frambozen (400 g), laat 3 centimeter van de rand vrij.
Klop met een mixer de overige slagroom (250 ml) samen met de suiker (1 el) op tot de slagroom stijf is. Vul een spuitzak met de slagroom (250 ml) en spuit de rand van de taart vol met toefjes.
Versier de toefjes slagroom met de suikerhartjes.