Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Feestelijke liefdestaart

Bakken met liefde maak je en geef je met deze feestelijke liefdestaart! Hoewel...eigenlijk hoeft er helemaal niet gebakken te worden. Een paar uur laten opstijven, en klaar! Maak de liefdestaart af met framboos en slagroom.

Bereiden

45 min

Opstijftijd

180 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

10 taartpunten

Liefdestaartbodem maken

  1. Stap 1

    • Pak Dr. Oetker Kwarktaart Naturel

    • 50 g pistachenoten

    • 70 g roomboter

    Bekleed de springvorm met het bijgeleverde bakpapier. Smelt de roomboter in een steelpan en meng met de gemalen pistachenoten en het zakje kruimelbodemmix.

  2. Stap 2

    Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm circa 10 minuten in de koelkast.

Kwarktaart maken

  1. Stap 3

    • 500 g volle kwark

    • 250 ml slagroom

    • 400 ml water

    Doe het water (op kamertemperatuur), de kwark en de slagroom (deze goed koud) in een kom en klop dit met een mixer met garden op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel.

    Goed koud

    Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast.

  2. Stap 4

    • 2 el frambozenjam

    Voeg de taartmix en de frambozenjam toe aan het mengsel en klop het met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Koop het daarna op de hoogste stand in 2,5 minuten tot een luchtige massa.

  3. Stap 5

    Schenk het taartmengsel over de bodem. Laat de taart hierna 2,5 uur opstijven in de koelkast.

Liefdestaart versieren

  1. Stap 6

    • 400 g frambozen

    Vul de bovenkant met verse frambozen maar laat 3 centimeter van de rand vrij.

  2. Stap 7

    • 1 el kristalsuiker

    • 250 ml slagroom

    Klop met een mixer de slagroom samen met de suiker op tot de slagroom stijf is. Vul een spuitzak met de slagroom en spuit de rand van de taart vol met toefjes.

  3. Stap 8

    • Strooibusje Dr. Oetker Suikerhartjes

    Versier de toefjes slagroom met de suikerhartjes.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.