De combinatie van bokkenpootjes, taart en limoen: heerlijk! Deze taart is gemaakt met Wolken Citroen en gevuld met een frisse limoenroom.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 140°C).
Leg bakpapier op de springvormbodem, plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met bakspray.
Doe de citroencakemix (van 1 pak Dr. Oetker Wolken Citroen), de eieren (3 stuks) en de slagroom (200 ml) in een mengkom en mix het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar. Klop het citroencakebeslag daarna op de hoogste stand in 3 minuten luchtig.
Verdeel het beslag over de springvorm en strijk het glad. Strooi circa een vierde deel van het zakje poedersuiker vlak voor het bakken met een zeefje over het beslag.
Bak de citroencake onderin de oven op een rooster in 50-55 minuten gaar en goudbruin. Laat de cake zonder springvorm afkoelen op het rooster.
Klop ondertussen voor de limoenroom de slagroom (250 ml) met de vanillesuiker (1 zakje) stijf.
Rasp de schil van de limoenen (2 stuks) en pers het sap van 1 limoen. Meng het limoensap samen met het limoenrasp en de Griekse yoghurt (250 g) voorzichtig door de slagroom. Bewaar de limoenroom tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Snijd de afgekoelde cake doormidden en vul deze met de limoenroom. Houd een beetje room achter de hand voor het plakken van de bokkenpootjes.
Plaats de bovenste helft weer op de taart. Snijd de bokkenpootjes (200 g) over de lengte doormidden en bekleed de zijkant van de citroentaart hiermee.
Knip een (half) hart uit een over de lengte dubbelgevouwen A4'tje. Gebruik zowel het contour van het hart als het uitgeknipte hart zelf om de taart te garneren met cacaopoeder (1 el) en de overgebleven poedersuiker.