Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Luchtige citroentaart met frisse limoenroom en bokkenpootjes

De combinatie van bokkenpootjes, taart en limoen: heerlijk! Deze taart is gemaakt met Wolken Citroen.

Bereiden

40 min

Baktijd

50 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 140°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Leg bakpapier op de springvormbodem, plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met bakspray.

Citroentaart bakken

  1. Stap 3

    • 1 pak Dr. Oetker Wolken Citroen

    • 200 ml slagroom

    • 3 eieren

    Doe de citroencakemix, de eieren en de slagroom in een beslagkom en mix het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar. Klop het citroencakebeslag daarna op de hoogste stand in 3 minuten luchtig.

  2. Stap 4

    Verdeel het beslag over de springvorm en strijk het glad. Strooi circa eenvierde van het zakje poedersuiker vlak voor het bakken met een zeefje over het beslag.

  3. Stap 5

    Bak de citroencake onderin de oven op een rooster in 50-55 minuten gaar en goudbruin. Laat de cake zonder springvorm afkoelen op het rooster.

Limoenroom maken

  1. Stap 6

    • 250 ml slagroom

    • 1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker

    • 2 limoenen

    • 250 g Griekse yoghurt

    Klop ondertussen voor de limoenroom de slagroom met de vanillesuiker stijf. Rasp de schil van de limoenen en pers het sap van 1 limoen. Meng het limoensap samen met het limoenrasp en de Griekse yoghurt voorzichtig door de slagroom. Bewaar de limoenroom tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Bokkenpootjes taart maken

  1. Stap 7

    • 200 g bokkenpootjes

    Snijd de afgekoelde cake doormidden en vul deze met de limoenroom. Houd een beetje room achter de hand voor het plakken van de bokkenpootjes. Plaats de bovenste helft weer op de taart. Snijd de bokkenpootjes over de lengte doormidden en bekleed de zijkant van de citroentaart hiermee.

  2. Stap 8

    • 1 el cacao

    Knip een (half) hart uit een over de lengte dubbelgevouwen vel A4. Gebruik zowel het contour van het hart, als het uitgeknipte hart zelf om de taart te garneren met cacaopoeder en de overgebleven poedersuiker.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.