Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Chocoladetaart met rood fruit

Chocoladetaart met rood fruit

Dit recept is van: Bakken.nl

  1. chocoladetaart met rood fruit
Item 1 of 1
Chocoladetaart met rood fruit
info
Benodigdheden
Stappen

Een plaatje om te zien en ook nog eens ontzettend lekker! Deze chocoladetaart is goed gevuld met witte chocoladecrème en versierd met vers rood fruit.

40 min.Bereidingstijd
55 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
AardbeiFrambozenChocoladeChocoladetaartValentijnMoederdagRood fruitThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Wolkencake Choco & Vanillesmaak
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker Wolkencake Choco & Vanillesmaak
    Bestel dit product online
  • Cacaopoeder
    1 el (eetlepels)
    Cacaopoeder
  • Ei
    3 Stuk(s)
    Ei
  • Verse slagroom (onbereid)
    700 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Pure chocolade
    100 g
    Pure chocolade

 

  • Gelatine (Dr. Oetker)
    1 blaadje(s)
    Gelatine (Dr. Oetker)
  • Witte chocolade
    300 g
    Witte chocolade
  • Rood fruit (bijv. aardbeien, rode bessen, framboos)
    500 g
    Rood fruit (bijv. aardbeien, rode bessen, framboos)
  • Dr. Oetker Glazuur Choco
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Glazuur Choco

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Dr. Oetker Bakspray
    Dr. Oetker Bakspray
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Pan met hittebestendige schaal  (au bain-marie)
    Pan met hittebestendige schaal (au bain-marie)

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster onder in de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 140°C).

Leg bakpapier op de springvormbodem, plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met wat zachte boter of met een bakspray.

2. Chocoladetaart maken

Doe het zakje cakemix uit de Dr. Oetker Wolken Vanille Choco (1 pak), de eieren (3 stuks) en slagroom (200 ml) samen met het zakje cacao, de extra cacao (1 el) en - als extra - gehakte pure chocolade (100 g) in een mengkom. Mix het geheel met een mixer op de laagste stand door elkaar.

Klop het beslag daarna op de hoogste stand in 3 minuten luchtig. Verdeel het beslag over de springvorm en strijk glad.

Bak de cake onderin de oven op een rooster in 50 tot 55 minuten gaar.

Laat de cake zonder springvormrand afkoelen op een rooster.

Goed gaar?

Prik met een satéprikker in het midden van de cake. Als deze er droog en schoon uitkomt, is de cake gaar.

3. Witte chocoladevulling maken

Leg het blaadje gelatine (1 blaadje) in een schaal of kom met koud water. Laat het blaadje ongeveer 5 minuten weken tot deze zacht is.

Knijp het gelatineblaadje uit en meng met 5 eetlepels water in een pannetje. Verwarm de gelatine onder voortdurend roeren totdat deze volledig is opgelost (niet koken). Laat het gelatinemengsel hierna 5 minuten afkoelen.

Breng in een pan wat water aan de kook. Zet een kom op de pan met kokend water. Smelt in deze kom geraspte of fijngehakte witte chocolade (300 g) au bain-marie. Klop de overgebleven slagroom (500 ml) luchtig.

Nu brengen we alle ingrediënten samen: voeg eerst de afgekoelde gelatine aan de gesmolten chocolade toe en daarna 3 eetlepels van de opgeklopte slagroom. Meng dit rustig tot één geheel. Voeg deze massa toe aan de rest van de slagroom en klop met de mixer met garde goed door.

4. Taart vullen en decoreren

Snijd de afgekoelde taart horizontaal tweemaal door, zodat er drie lagen ontstaan. Was indien nodig het fruit. Bestrijk de onderste taartlaag met de helft van het witte chocolade-slagroommengsel. Verdeel wat van het rode fruit (500 g vers en/of diepvries) over het mengsel.

Leg hierop de middelste taartlaag. Bedek ook deze met een laag witte chocoladeroom en rode vruchten. Bedek dit met de toplaag van de chocoladetaart.

Plaats het Dr. Oetker Glazuur Choco (1 zakje) ongeveer 10 minuten (of zolang nodig) in een kom met heet water. Kneed het zakje hierna goed door. Knip een hoekje af en schenk het glazuur over de bovenzijde van de taart. Strijk eventueel wat uit met een paletmes.

Diepvries of vers

Je kunt zowel diepvries als vers rood fruit gebruiken, of een combinatie.

Rode vruchtjes

Houd de mooiste van de rode vruchten (zoals framboos, aardbei, braam en bes) apart voor bovenop de taart.

Meer verleidelijke taarten

  1. Chocoladetaart met rood fruit
    Moeilijk
    4
    40 min.
  2. Luchtige citroentaart met frisse limoenroom en bokkenpootjes
    Gemiddeld
    3
    40 min.
  3. Liefdestaart met aardbeien
    Gemiddeld
    4
    30 min.
  4. Feestelijke liefdestaart
    Makkelijk
    3
    45 min.
  5. In-de-wolken-taart
    Moeilijk
    4
    30 min.
Item 1 of 5

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.