Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Chocoladetaart met rood fruit

Een plaatje en ook nog eens ontzettend lekker. Deze chocoladetaart is goed gevuld met witte chocolade crème en versierd met vers rood fruit.

Bereiden

40 min

Baktijd

55 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 140°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster onder in de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Leg bakpapier op de springvormbodem, plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met wat zachte boter of met een bakspray.

Chocoladetaart maken

  1. Stap 3

    • 1 pak Dr. Oetker Wolken Vanille Choco

    • 1 el cacao

    • 3 eieren

    • 200 ml slagroom

    • 100 g pure chocolade (fijngehakt)

    Doe het zakje cakemix, de eieren en slagroom samen met het zakje cacao, de extra eetlepel cacao en - als extra - gehakte pure chocolade in een beslagkom. Mix het geheel met een mixer op de laagste stand door elkaar.

  2. Stap 4

    Klop het beslag daarna op de hoogste stand in 3 minuten luchtig. Verdeel het beslag hierna over de springvorm en strijk glad.

  3. Stap 5

    Bak de cake onderin de oven op een rooster in 50 tot 55 minuten gaar.

    Goed gaar?

    Prik met een sateprikker in het midden van de cake, als deze er droog en schoon uitkomt, is de cake gaar

  4. Stap 6

    Laat de cake zonder springvormrand afkoelen op een rooster.

Witte chocolade vulling

  1. Stap 7

    • 1 blaadje Dr. Oetker Gelatine

    Leg het blaadje gelatine in een schaal of kom met koud water. Laat het blaadje ongeveer 5 minuten weken tot deze zacht is.

  2. Stap 8

    Knijp het gelatineblaadje uit en meng met 5 eetlepels water in een pannetje. Verwarm de gelatine onder voortdurend roeren totdat deze volledig is opgelost (niet koken). Laat het gelatinemengsel hierna 5 minuten afkoelen.

  3. Stap 9

    • 300 g witte chocolade (rasp of fijngehakt)

    • 500 ml slagroom

    Breng in een pan wat water aan de kook. Zet een kom op de pan met kokend water. Smelt in deze kom de witte chocolade (au bain marie). Klop de slagroom luchtig.

  4. Stap 10

    Nu brengen we alle ingrediënten samen: voeg eerst de afgekoelde gelatine aan de gesmolten chocolade toe en hierbij 3 eetlepels van de opgeklopte slagroom. Meng dit rustig tot één geheel. Voeg deze massa toe aan de rest van de slagroom en klop met de mixer met garde goed door.

Taart vullen en decoreren

  1. Stap 11

    • 500 g rood fruit (vers en/of vriesvers)

    Snijd de afgekoelde Wolken horizontaal twee maal door zodat er drie lagen ontstaan. Was indien nodig het fruit. Bestrijk de onderste taartlaag met de helft van het witte chocolade slagroom mengsel. Verdeel wat van het rode fruit over het mengsel.

    Rode vruchtjes

    Houd de mooiste van de rode vruchten (zoals framboos, aardbei, braam en bes) apart voor bovenop de taart.

  2. Stap 12

    Leg hierop de middelste taartlaag. Bedek ook deze met een laag witte chocoladeroom en rode vruchten. Bedek met de toplaag chocoladetaart.

  3. Stap 13

    • 1 zakje Dr. Oetker Glazuur Choco

    Plaats het zakje Dr. Oetker Glazuur Choco ongeveer 10 minuten (of zolang nodig) in een kom met heet water. Kneed het zakje hierna goed door. Knip een hoekje af en schenk het glazuur over de bovenzijde van de taart. Strijk eventueel wat uit met een paletmes.

  4. Stap 14

    Decoreer de taart met de mooiste overgebleven rode vruchten.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.