Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Sneeuwtaart van biscuittaart

Sneeuwtaart van biscuittaart

Dit recept is van: Brenda Kookt!

  1. Sneeuwtaart van biscuittaart
Item 1 of 1
Sneeuwtaart van biscuittaart
info
Benodigdheden
Stappen

Brenda van Brendakookt: 'Deze sneeuwtaart is een variatie op de welbekende slagroomtaart. En wist je dat dat heel erg gemakkelijk is om te maken? Deze keer versier ik de taart niet met nougatine en slagroom, maar met botercrème en kokosrasp.'

45 min.Bereidingstijd
35 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
BiscuittaartBotercrèmeKokosJamAardbeiKerst op de taartTaartKerstThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
  • Ei
    5 Stuk(s)
    Ei
  • Water
    50 ml
    Water
  • Boter (ongezouten roomboter)
    100 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Melk
    125 ml
    Melk

 

  • Dr. Oetker Botercrème
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Botercrème
    Bestel dit product online
  • Aardbeienjam
    6 el (eetlepels)
    Aardbeienjam
  • Kokosrasp
    50 g
    Kokosrasp
  • Dr. Oetker Kerstfantasie
    Dr. Oetker Kerstfantasie
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bestel dit product online

Keukenspullen

  • Springvorm Ø18 cm
    Springvorm Ø18 cm
    Bestel dit product online
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Spuitzak
    Spuitzak
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 170°C). Bekleed de springvorm met bakpapier en vet deze in met boter of bakspray.

2. Maak een biscuitbodem

Doe de Dr. Oetker Basismix Biscuittaart (1 pak) samen met de eieren (5 stuks) en water (50 ml) in een beslagkom. Mix dit op de laagste stand tot een gladde massa. Mix het hierna nog 5 minuten op de hoogste stand tot een luchtig biscuitbeslag.

Vul de springvorm met het beslag en strijk glad. Bak de taart in 30-40 minuten gaar.

Verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm. Leg de taart ondersteboven op een taartrooster en verwijder voorzichtig de bodem. Laat de taart ondersteboven afkoelen, de oude onderkant is straks de bovenkant van je taart.

3. Botercrème bereiden

Klop de boter (100 g) met de mixer 1 minuut op de laagste stand glad, smeuïg en zonder klontjes. Doe de melk (125 ml) en de Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème (1 zakje) erbij en mix het nog 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige crème.

Doe de botercrème in een spuitzak en zet even apart tot gebruik.

Geen spuitzak?

Doe de botercrème in een stevig plastic zakje waar je later een punt van af kunt knippen.

4. Decoreer de sneeuwtaart

Snijd de hoge biscuittaart horizontaal 2 x door zodat 3 gelijke delen ontstaan.

We vullen de taart met de aardbeienjam (6 el). Spuit langs de zijkant een randje botercrème. Dit zorgt ervoor dat de jam in de taart blijft zitten. Vul binnen de rand van botercrème met aardbeienjam. Verdeel dit met de achterkant van een lepel. Leg het andere deel van de biscuitbodem erop.

Spuit botercrème op de bovenkant en zijkant van de taart en besmeer de taart hier helemaal mee, zodat de taart bedekt is met botercrème.

Bestrooi de botercrème met kokosrasp (50 g) en versier de taart eventueel met de strooisels (Dr. Oetker Kerstfantasie).

Springvorm Ø24 cm?

Snijd de taart bij een springvorm van 24 cm slechts 1x door, zodat er 2 lagen ontstaan.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.