🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Sneeuwtaart van biscuittaart

Sneeuwtaart van biscuittaart

Dit recept is van: Brenda Kookt!

Sneeuwtaart van biscuittaart
Sneeuwtaart van biscuittaart
Info Benodigdheden Stappen

Brenda van Brendakookt: 'Deze sneeuwtaart is een variatie op de welbekende slagroomtaart. En wist je dat dat heel erg gemakkelijk is om te maken? Deze keer versier ik de taart niet met nougatine en slagroom, maar met botercrème en kokosrasp.'

45 min. Bereidingstijd
35 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12 Porties
Biscuittaart Botercrème Kokos Jam Aardbei Kerst op de taart Taart Kerst Thema recepten
5
1 beoordeling Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
  • Ei
    5 Stuk(s)
    Ei
  • Water
    50 ml
    Water
  • Boter (ongezouten roomboter)
    100 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Melk
    125 ml
    Melk

 

  • Dr. Oetker Botercrème
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Botercrème
    Bestel dit product online
  • Aardbeienjam
    6 el (eetlepels)
    Aardbeienjam
  • Kokosrasp
    50 g
    Kokosrasp
  • Dr. Oetker Kerstfantasie
    Dr. Oetker Kerstfantasie
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bestel dit product online

Keukenspullen

  • Springvorm Ø18 cm
    Springvorm Ø18 cm
    Bestel dit product online
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Spuitzak
    Spuitzak
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 170°C). Bekleed de springvorm met bakpapier en vet deze in met boter of bakspray.

2. Maak een biscuitbodem

Doe de Dr. Oetker Basismix Biscuittaart (1 pak) samen met de eieren (5 stuks) en water (50 ml) in een beslagkom. Mix dit op de laagste stand tot een gladde massa. Mix het hierna nog 5 minuten op de hoogste stand tot een luchtig biscuitbeslag.

Vul de springvorm met het beslag en strijk glad. Bak de taart in 30-40 minuten gaar.

Verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm. Leg de taart ondersteboven op een taartrooster en verwijder voorzichtig de bodem. Laat de taart ondersteboven afkoelen, de oude onderkant is straks de bovenkant van je taart.

3. Botercrème bereiden

Klop de boter (100 g) met de mixer 1 minuut op de laagste stand glad, smeuïg en zonder klontjes. Doe de melk (125 ml) en de Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème (1 zakje) erbij en mix het nog 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige crème.

Doe de botercrème in een spuitzak en zet even apart tot gebruik.

Geen spuitzak?

Doe de botercrème in een stevig plastic zakje waar je later een punt van af kunt knippen.

4. Decoreer de sneeuwtaart

Snijd de hoge biscuittaart horizontaal 2 x door zodat 3 gelijke delen ontstaan.

We vullen de taart met de aardbeienjam (6 el). Spuit langs de zijkant een randje botercrème. Dit zorgt ervoor dat de jam in de taart blijft zitten. Vul binnen de rand van botercrème met aardbeienjam. Verdeel dit met de achterkant van een lepel. Leg het andere deel van de biscuitbodem erop.

Spuit botercrème op de bovenkant en zijkant van de taart en besmeer de taart hier helemaal mee, zodat de taart bedekt is met botercrème.

Bestrooi de botercrème met kokosrasp (50 g) en versier de taart eventueel met de strooisels (Dr. Oetker Kerstfantasie).

Springvorm Ø24 cm?

Snijd de taart bij een springvorm van 24 cm slechts 1x door, zodat er 2 lagen ontstaan.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.