Brenda Kookt!

www.brendakookt.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Sneeuwtaart van biscuittaart

Brenda van Brendakookt: "Deze sneeuwtaart is een variatie op de welbekende slagroomtaart. En wist je dat dat heel erg gemakkelijk is om te maken? Deze keer versier ik de taart niet met nougatine en slagroom, maar met botercrème en kokosrasp."

Bereiden

45 min

Baktijd

35 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 170°C / Hetelucht 170°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Bekleed de springvorm met bakpapier en vet deze in met boter of bakspray (bijv Dr. Oetker).

Maak een biscuitbodem

  1. Stap 2

    • 1 pak Dr. Oetker Basismix Biscuittaart

    • 5 eieren

    • 50 ml water

    Doe de taartmix samen met de eieren en water in een beslagkom. Mix dit op de laagste stand tot een gladde massa. Mix het hierna nog 5 minuten op de hoogste stand tot een luchtig biscuitbeslag.

  2. Stap 3

    Vul de springvorm met het beslag en strijk glad. Bak de taart in 30-40 minuten gaar.

  3. Stap 4

    Verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm. Leg de taart ondersteboven op een taartrooster en verwijder voorzichtig de bodem. Laat de taart ondersteboven afkoelen, de oude onderkant is straks de bovenkant van je taart.

Botercrème bereiden

  1. Stap 5

    • 100 g boter

    • 125 ml melk

    • 1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème

    Klop de boter met de mixer 1 minuut op de laagste stand. Doe de melk en mix voor botercrème erbij en mix het nog 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige crème.

  2. Stap 6

    Doe de botercrème in een spuitzak en zet even apart tot gebruik.

    Geen spuitzak? Doe de botercrème in een stevig plastic zakje waar je later een punt vanaf kunt knippen.

Decoreer de sneeuwtaart

  1. Stap 7

    Snijd de hoge biscuittaart horizontaal 2 x door zodat 3 gelijke delen ontstaan.

    Springvorm Ø24 cm?

    Snijd de taart bij een springvorm van 24 cm slechts 1x door, zodat er 2 lagen ontstaan.

  2. Stap 8

    • 6 el aardbeienjam

    We vullen de taart met de aardbeienjam. Spuit langs de zijkant een randje botercrème. Dit zorgt ervoor dat de jam in de taart blijft zitten. Vul binnen de rand van botercrème met aardbeienjam. Verdeel dit met de achterkant van een lepel. Leg het andere deel van de biscuitbodem erop.

  3. Stap 9

    Spuit botercrème op de bovenkant en zijkant van de taart en besmeer de taart hier helemaal mee, zodat de taart bedekt is met botercrème.

  4. Stap 10

    • 50 g kokosrasp

    • Dr. Oetker Kerstfantasie

    Bestrooi de botercrème met kokosrasp en versier de taart eventueel met de Dr. Oetker Kerstfantasie strooisels.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.