Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Rendier taart

Geeft deze kersttaart niet het ultieme feelgood gevoel? Met krakeling en fondant tover je deze met zachte botercrème gevulde kersttaart om tot een schattige Rudolf!

Bereiden

40 min

Baktijd

35 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

10-12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 170°C / Hetelucht 170°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 170 graden.

  2. Stap 2

    Leg bakpapier op de springvormbodem, plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met boter of bakspray.

    Bakspray

    Bijvoorbeeld met Dr. Oetker bakspray.

Taart bakken

  1. Stap 3

    • 1 pak Dr. Oetker Basismix Biscuittaart

    • 5 eieren

    • 50 ml water

    Doe de mix, de eieren en het water in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand (turbo) in minimaal 5 minuten tot een luchtig beslag.

  2. Stap 4

    Verdeel het beslag over de springvorm en strijk het glad.

  3. Stap 5

    Bak de taart in 30 - 40 minuten gaar en goudbruin.

    Gaarproef

    Prik met een sateprikker in het midden van de taart. Is de prikker droog, dan is de taart gaar.

  4. Stap 6

    Laat de taart vervolgens op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm.

  5. Stap 7

    Leg de taart ondersteboven op een taartrooster en verwijder voorzichtig de bodem. Laat de taart goed afkoelen.

  6. Stap 8

    Snijd een dun laagje van de bovenzijde van de biscuittaart af, zodat er een egaal oppervlak ontstaat.

Botercreme bereiden

  1. Stap 9

    • 200 g boter (op kamertemperatuur)

    Klop de zachte boter op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes.

  2. Stap 10

    • 2 zakjes Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème

    • 250 ml melk

    Voeg de melk en de mix voor de botercrème toe. Roer het geheel in ca. 1/2 minuut op de laagste stand door elkaar totdat de massa iets dikker wordt. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt en door de botercrême gemengd kan worden.

  3. Stap 11

    • 2 el cacao

    Meng het met de cacaopoeder.

Rendier taart maken

  1. Stap 12

    Snijd de afgekoelde taart in 3 gelijke delen. Gebruik 1/3 van de botercrème als vulling voor 2 lagen van de taart. Gebruik 1/3 van de botercrème om de zijkant en de bovenkant van de taart van een dikke laag te voorzien.

  2. Stap 13

    Laat de taart minimaal 15 minuten opstijven in de koelkast.

Topping en versieren

  1. Stap 14

    • 2 el cacao

    • 1 potje Dr. Oetker Glamour Mix (decoratiestrooisel)

    Mix de overige botercrème met een extra eetlepel cacao zodat je een iets bruiner mengsel krijgt dan de botercrème op de taart. Doe dit mengsel in een spuitzak en spuit hiermee 8 tot 10 toefjes op de boven- en voorzijde van de taart. Versier deze met de gouden balletjes van de Dr. Oetker Glamourmix.

  2. Stap 15

    • Verkade Lange Nekken

    Snijd 1 stuk Verkade® Lange Nekken doormidden, en bevestig de ene helft aan een andere koek met een prikker, zodat er een gewei ontstaat. Herhaal deze stap met de andere koek.

  3. Stap 16

    • Krakelingen

    Steek vervolgens 2 krakelingen bovenin de taart en steek daarachter de 2 geweien koeken.

  4. Stap 17

    • Fondant (rood en zwart)

    Rol zwart rolfondant uit tot 2 slierten van +/- 0,5 cm dik en 3 cm lang. Vorm hiermee de wimpers. Druk de wimpers tegen de botercrème aan. Rol een balletje van rood fondant. Zet de neus van Rudolf op zijn plek met een satéprikkertje.

    Als alternatief voor de zwarte rolfondant kunnen ook de Dr. Oetker decoratiestiften choco & karamel gebruikt worden.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.