Geeft deze kersttaart niet het ultieme feelgood-gevoel? Met krakeling en fondant tover je deze met zachte botercrème gevulde kersttaart om tot een schattige Rudolf!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 170°C).
Leg bakpapier op de springvormbodem, plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met boter of bakspray.
Doe de Dr. Oetker Basismix Biscuittaart (1 pak), de eieren (5 stuks) en het water (50 ml) in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand (turbo) in minimaal 5 minuten tot een luchtig beslag.
Verdeel het beslag over de springvorm en strijk het glad.
Bak de taart in 30 - 40 minuten gaar en goudbruin. Prik met een satéprikker in het midden van de taart. Is de prikker droog, dan is de taart gaar.
Laat de taart vervolgens op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm.
Leg de taart ondersteboven op een taartrooster en verwijder voorzichtig de bodem. Laat de taart goed afkoelen.
Snijd een dun laagje van de bovenzijde van de biscuittaart af, zodat er een egaal oppervlak ontstaat.
Klop de boter (100 g) met de mixer 1 minuut op de laagste stand glad, smeuïg en zonder klontjes. Doe de melk (125 ml) en de Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème (1 zakje) erbij en mix het nog 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige crème.
Doe de botercrème in een spuitzak en zet even apart tot gebruik.
Doe de botercrème in een stevig plastic zakje waar je later een punt van af kunt knippen.
Meng het met de cacaopoeder (2 el).
Snijd de afgekoelde taart in 3 gelijke delen. Gebruik 1/3 van de botercrème als vulling voor 2 lagen van de taart. Gebruik 1/3 van de botercrème om de zijkant en de bovenkant van de taart van een dikke laag te voorzien.
Laat de taart minimaal 15 minuten opstijven in de koelkast.
Mix de overige botercrème met extra eetlepels cacao (2 el) zodat je een iets bruiner mengsel krijgt dan de botercrème op de taart. Doe dit mengsel in een spuitzak en spuit hiermee 8 tot 10 toefjes op de boven- en voorzijde van de taart. Versier deze met de gouden balletjes van de Dr. Oetker Glamourmix (1 strooibusje).
Snijd 1 stuk Verkade® Lange Nekken (2 stuks) doormidden en bevestig de ene helft aan een andere koek met een prikker, zodat er een gewei ontstaat. Herhaal deze stap met de andere koek.
Rol rolfondant (zwart, 1 rol) uit tot 2 slierten van +/- 0,5 cm dik en 3 cm lang. Vorm hiermee de wimpers. Druk de wimpers tegen de botercrème aan. Rol een balletje van rolfondant (rood, 1 rol). Zet de neus van Rudolf op zijn plek met een satéprikkertje.
Als alternatief voor de zwarte rolfondant kunnen ook de Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel gebruikt worden.
Steek vervolgens krakelingen (2 stuks) bovenin de taart en steek daarachter de Lange Nekken (2 stuks) als gewei.
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.