🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Rendier taart

Rendier taart

Dit recept is van: Bakken.nl team

Rendier taart
Rendier taart
Info Benodigdheden Stappen

Geeft deze kersttaart niet het ultieme feelgood-gevoel? Met krakeling en fondant tover je deze met zachte botercrème gevulde kersttaart om tot een schattige Rudolf!

40 min. Bereidingstijd
35 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
10-12 Porties
Chocolade Botercrème Taart Kerst Kerst op de taart Thema recepten Feestdagen
3
26 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
    1 Pak
    Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
  • Ei
    5
    Ei
  • Water
    50 ml
    Water
  • Boter (op kamertemperatuur)
    100 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Dr. Oetker Botercrème
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Botercrème
    Bestel dit product online
  • Melk
    250 ml
    Melk

 

  • Cacaopoeder
    4 el (eetlepels)
    Cacaopoeder
  • Dr. Oetker Glamour Mix
    1 Strooibusje(s)
    Dr. Oetker Glamour Mix
  •  
    2 Stuk(s)
    Lange Nekken (lange chocolade koekjes)
  •  
    2 Stuk(s)
    Krakeling
  • Rolfondant (rood)
    1 pak(ken)
    Rolfondant (rood)
  • Rolfondant (zwart)
    1 pak(ken)
    Rolfondant (zwart)

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Satéprikker
    3 Stuk(s)
    Satéprikker
  • Broodmes
    Broodmes
  • Springvorm Ø18 cm
    Springvorm Ø18 cm
    Bestel dit product online
  • Spuitzak
    Spuitzak
    Bestel dit product online
  • Stervormig spuitmondje
    Stervormig spuitmondje
    Bestel dit product online
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 170°C).

Leg bakpapier op de springvormbodem, plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met boter of bakspray.

rendiertaart-biscuitmaken rendiertaart-biscuitgebakken

2. Taart bakken

Doe de Dr. Oetker Basismix Biscuittaart (1 pak), de eieren (5 stuks) en het water (50 ml) in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand (turbo) in minimaal 5 minuten tot een luchtig beslag.

Verdeel het beslag over de springvorm en strijk het glad.

Bak de taart in 30 - 40 minuten gaar en goudbruin. Prik met een satéprikker in het midden van de taart. Is de prikker droog, dan is de taart gaar.

Laat de taart vervolgens op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm.

Leg de taart ondersteboven op een taartrooster en verwijder voorzichtig de bodem. Laat de taart goed afkoelen.

Snijd een dun laagje van de bovenzijde van de biscuittaart af, zodat er een egaal oppervlak ontstaat.

3. Botercrème bereiden

Klop de boter (100 g) met de mixer 1 minuut op de laagste stand glad, smeuïg en zonder klontjes. Doe de melk (125 ml) en de Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème (1 zakje) erbij en mix het nog 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige crème.

Doe de botercrème in een spuitzak en zet even apart tot gebruik.

Geen spuitzak?

Doe de botercrème in een stevig plastic zakje waar je later een punt van af kunt knippen.

Meng het met de cacaopoeder (2 el).

rendiertaart-creme-uitsmeren

4. Rendiertaart maken

Snijd de afgekoelde taart in 3 gelijke delen. Gebruik 1/3 van de botercrème als vulling voor 2 lagen van de taart. Gebruik 1/3 van de botercrème om de zijkant en de bovenkant van de taart van een dikke laag te voorzien.

Laat de taart minimaal 15 minuten opstijven in de koelkast.

rendiertaart-versieren1 rendiertaart-versieren2 rendiertaart-versierenkrakeling rendiertaart-versierengewei

5. Topping en versieren

Mix de overige botercrème met extra eetlepels cacao (2 el) zodat je een iets bruiner mengsel krijgt dan de botercrème op de taart. Doe dit mengsel in een spuitzak en spuit hiermee 8 tot 10 toefjes op de boven- en voorzijde van de taart. Versier deze met de gouden balletjes van de Dr. Oetker Glamourmix (1 strooibusje).

Snijd 1 stuk Verkade® Lange Nekken (2 stuks) doormidden en bevestig de ene helft aan een andere koek met een prikker, zodat er een gewei ontstaat. Herhaal deze stap met de andere koek.

Rol rolfondant (zwart, 1 rol) uit tot 2 slierten van +/- 0,5 cm dik en 3 cm lang. Vorm hiermee de wimpers. Druk de wimpers tegen de botercrème aan. Rol een balletje van rolfondant (rood, 1 rol). Zet de neus van Rudolf op zijn plek met een satéprikkertje.

Als alternatief voor de zwarte rolfondant kunnen ook de Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel gebruikt worden.

Steek vervolgens krakelingen (2 stuks) bovenin de taart en steek daarachter de Lange Nekken (2 stuks) als gewei.

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

Meer kersttaart recepten

Rendier taart
Moeilijker
3
40 min.
Romige appeltaart met sterren
Gemiddeld
5
60 min.
Naked Red Velvet Kersttaart
Moeilijker
5
30 min.
Kerstmannetjestaart
Gemiddeld
4
20 min.
Chocolade kokostaart met chocolade kerstbomen
Erg moeilijk
-
60 min.
MonChoutaart met kerstkrans
Gemiddeld
-
25 min.
 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.