Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Rendier taart

Rendier taart

Dit recept is van: Bakken.nl team

  1. Rendier taart
Item 1 of 1
Rendier taart
info
Benodigdheden
Stappen

Geeft deze kersttaart niet het ultieme feelgood-gevoel? Met krakeling en fondant tover je deze met zachte botercrème gevulde kersttaart om tot een schattige Rudolf!

40 min.Bereidingstijd
35 min.Baktijd
Moeilijkheid
10-12Porties
ChocoladeBotercrèmeTaartKerstKerst op de taartThema receptenFeestdagen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
    1 Pak
    Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
  • Ei
    5 null
    Ei
  • Water
    50 ml
    Water
  • Boter (op kamertemperatuur)
    100 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Dr. Oetker Botercrème
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Botercrème
    Bestel dit product online
  • Melk
    250 ml
    Melk

 

  • Cacaopoeder
    4 el (eetlepels)
    Cacaopoeder
  • Dr. Oetker Glamour Mix
    1 Strooibusje(s)
    Dr. Oetker Glamour Mix
  •  
    2 Stuk(s)
    Lange Nekken (lange chocolade koekjes)
  •  
    2 Stuk(s)
    Krakeling
  • Rolfondant (rood)
    1 pak(ken)
    Rolfondant (rood)
  • Rolfondant (zwart)
    1 pak(ken)
    Rolfondant (zwart)

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Satéprikker
    3 Stuk(s)
    Satéprikker
  • Broodmes
    Broodmes
  • Springvorm Ø18 cm
    Springvorm Ø18 cm
    Bestel dit product online
  • Spuitzak
    Spuitzak
    Bestel dit product online
  • Stervormig spuitmondje
    Stervormig spuitmondje
    Bestel dit product online
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

    Item 1 of 1

    1. Voorbereiden

    Verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 170°C).

    Leg bakpapier op de springvormbodem, plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met boter of bakspray.

    1. rendiertaart-biscuitmaken>
    2. rendiertaart-biscuitgebakken>
    Item 1 of 2

    2. Taart bakken

    Doe de Dr. Oetker Basismix Biscuittaart (1 pak), de eieren (5 stuks) en het water (50 ml) in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand (turbo) in minimaal 5 minuten tot een luchtig beslag.

    Verdeel het beslag over de springvorm en strijk het glad.

    Bak de taart in 30 - 40 minuten gaar en goudbruin. Prik met een satéprikker in het midden van de taart. Is de prikker droog, dan is de taart gaar.

    Laat de taart vervolgens op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm.

    Leg de taart ondersteboven op een taartrooster en verwijder voorzichtig de bodem. Laat de taart goed afkoelen.

    Snijd een dun laagje van de bovenzijde van de biscuittaart af, zodat er een egaal oppervlak ontstaat.

      Item 1 of 1

      3. Botercrème bereiden

      Klop de boter (100 g) met de mixer 1 minuut op de laagste stand glad, smeuïg en zonder klontjes. Doe de melk (125 ml) en de Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème (1 zakje) erbij en mix het nog 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige crème.

      Doe de botercrème in een spuitzak en zet even apart tot gebruik.

      Geen spuitzak?

      Doe de botercrème in een stevig plastic zakje waar je later een punt van af kunt knippen.

      Meng het met de cacaopoeder (2 el).

      1. rendiertaart-creme-uitsmeren>
      Item 1 of 1

      4. Rendiertaart maken

      Snijd de afgekoelde taart in 3 gelijke delen. Gebruik 1/3 van de botercrème als vulling voor 2 lagen van de taart. Gebruik 1/3 van de botercrème om de zijkant en de bovenkant van de taart van een dikke laag te voorzien.

      Laat de taart minimaal 15 minuten opstijven in de koelkast.

      1. rendiertaart-versieren1>
      2. rendiertaart-versieren2>
      3. rendiertaart-versierenkrakeling>
      4. rendiertaart-versierengewei>
      Item 1 of 4

      5. Topping en versieren

      Mix de overige botercrème met extra eetlepels cacao (2 el) zodat je een iets bruiner mengsel krijgt dan de botercrème op de taart. Doe dit mengsel in een spuitzak en spuit hiermee 8 tot 10 toefjes op de boven- en voorzijde van de taart. Versier deze met de gouden balletjes van de Dr. Oetker Glamourmix (1 strooibusje).

      Snijd 1 stuk Verkade® Lange Nekken (2 stuks) doormidden en bevestig de ene helft aan een andere koek met een prikker, zodat er een gewei ontstaat. Herhaal deze stap met de andere koek.

      Rol rolfondant (zwart, 1 rol) uit tot 2 slierten van +/- 0,5 cm dik en 3 cm lang. Vorm hiermee de wimpers. Druk de wimpers tegen de botercrème aan. Rol een balletje van rolfondant (rood, 1 rol). Zet de neus van Rudolf op zijn plek met een satéprikkertje.

      Als alternatief voor de zwarte rolfondant kunnen ook de Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel gebruikt worden.

      Steek vervolgens krakelingen (2 stuks) bovenin de taart en steek daarachter de Lange Nekken (2 stuks) als gewei.

      Over dit recept

      Bakken.nl team

      Dit recept is van Bakken.nl team

      De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

      Meer kersttaart recepten

      1. Rendier taart
        Moeilijker
        3
        40 min.
      2. Romige appeltaart met sterren
        Gemiddeld
        5
        60 min.
      3. Naked Red Velvet Kersttaart
        Moeilijker
        5
        30 min.
      4. Kerstmannetjestaart
        Gemiddeld
        4
        20 min.
      5. Chocolade kokostaart met chocolade kerstbomen
        Erg moeilijk
        0
        60 min.
      6. MonChoutaart met kerstkrans
        Gemiddeld
        0
        25 min.
      Item 1 of 6

      Bakken.nl

      Over ons

      Algemene voorwaarden

      Privacybeleid

      Cookiebeleid

      Compliance

      Nieuwsbrief

      Klantenservice

      Contact

      Veelgestelde vragen

      Sociale media

      Instagram

      Facebook

      Pinterest

      © 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.