Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Naked Red Velvet Kersttaart

Steel de show deze Kerst met een prachtige Naked Red Velvet laagjestaart met een vulling van stoofpeertjesmousse en witte chocolade.

Bereiden

30 min

Baktijd

50 min

Niveau

Uitdagend

Aantal

14 taartpunten

Twee soorten mousse maken

 1. Stap 1

  • 160 ml melk

  Verwarm de melk in een pan (de melk mag niet gaan koken).

 2. Stap 2

  • 2 eidooiers

  • 2 el suiker

  Klop ondertussen de eierdooiers met de suiker licht en romig en voeg beetje bij beetje de warme melk toe.

 3. Stap 3

  Giet het mengsel terug in de pan en laat het op laag vuur iets indikken.

 4. Stap 4

  • 125 g gestoofde peertjes

  • 100 g witte chocolade

  Breek de witte chocolade in kleine stukjes en snijd de stoofpeertjes in kleine blokjes.

 5. Stap 5

  • 1 tl Dr. Oetker Vanille Aroma

  Verdeel het melkmengsel over 2 kommen en voeg aan de ene kom de witte chocolade toe. Laat volledig smelten en roer goed. Voeg aan de andere kom de stoofpeertjes en het vanillearoma toe.

 6. Stap 6

  Laat beiden afkoelen in een bak met ijswater.

 7. Stap 7

  • 500 ml slagroom

  Klop ondertussen 500 ml slagroom stijf, verdeel over de 2 kommen en spatel voorzichtig tot een luchtige mousse. Laat beide kommen minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

Red velvet cakebeslag maken

Elektrisch 160°C / Hetelucht 150°C

 1. Stap 8

  • 4 eieren

  Terwijl de mousse opstijft, bereid je twee Dr. Oetker Red Velvet Cake in 2 springvormen met verschillende formaten. Zorg ervoor dat de eieren op kamertemperatuur zijn. Neem de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor.

  Bijgeleverde bakvorm

  De bijgeleverde bakvorm heeft een formaat van Ø18 cm. Wil je deze bakvorm gebruiken? Plaats hem dan op de bakplaat voordat je de vorm vult.

 2. Stap 9

  • 2 pakken Dr. Oetker Verwen Red Velvet Cake

  • 200 ml slagroom

  Doe de taartmixen, de eieren en de slagroom in een beslagkom. Roer het geheel met een mixer met garden, op de laagste stand, tot een glad geheel.

  Twee maal taartbeslag maken

  Dit recept gaat uit van twee verpakkingen en beide taartvormen gelijktijdig in de oven plaatst. Bak je in een kleinere heteluchtoven, bereid het beslag dan per taart voor het beste resultaat.

 3. Stap 10

  Klop het geheel met de mixer op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig geheel.

 4. Stap 11

  Verdeel het beslag over de twee bakvormen. Was de beslagkom en de garden hierna direct af met lauw water om een rode aanslag te voorkomen.

 5. Stap 12

  Plaats de bakplaat met één of gelijktijdig twee bakvormen in het midden van de oven en bak iedere taart in 50 tot 55 minuten gaar. Prik met een sateprikker in het midden van de taart. is de prikker droog dan is de cake gaar. zo niet, bak de taart dan nog 5 minuten. Haal de taarten uit de oven en laat deze minmaal 30 minuten, in de bakvorm, goed afkoelen.

  Eén of twee bakvormen in de oven

  Heb je een grote oven met boven- en onderwarmte (elektrisch) dan kun je de taartvormen prima gelijktijdig bakken. Bij een kleinere, heteluchtoven bak je het beste apart van elkaar.

Vullen en decoreren

 1. Stap 13

  Wanneer beide Red Velvet Cakes goed zijn afgekoeld snijd je ze iedere taart in 3 lagen van gelijke dikte. Vlak van de grootste taart de bovenste laag zoveel mogelijk af.

 2. Stap 14

  Vul 1 spuitzak met de witte chocolademousse en de ander met de stoofperenmousse. Verdeel nu de witte chocolademousse over de onderste 2 grotere taartlagen en sluit af met de derde grote taartlaag.

 3. Stap 15

  Plak de onderste kleinere taartlaag met een beetje mousse op de grote taart en verdeel vervolgens de stoofpeertjesmousse over de 2 kleinere taartlagen. Eindig met de bovenste kleine toplaag. Bewaar de taart tot moment van serveren in de koeling.

 4. Stap 16

  • 150 g bramen

  • 150 g blauwe bessen

  Garneer de Naked Red Velvet Kerstcake vlak voor het uitserveren met verse bramen en blauwe bessen.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.