🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Naked Red Velvet Kersttaart

Naked Red Velvet Kersttaart

Dit recept is van: Bakken.nl

naked red velvet kersttaart
Naked Red Velvet Kersttaart
Info Benodigdheden Stappen

Steel de show deze kerst met een prachtige Naked Red Velvet laagjestaart, met een vulling van stoofpeertjesmousse en witte chocolade.

30 min. Bereidingstijd
50 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
14 Porties
Twee verschillende maten taart

Je hebt twee springvormen nodig in twee verschillende maten. Je kunt eigen springvormen gebruiken, bijvoorbeeld van 16 cm voor de bovenste taart en een springvorm van 20 cm voor de onderste taart.

Voor het kleinere taartje kun je ook de bijgeleverde vorm gebruiken. Plaats hem dan op de bakplaat voordat je de vorm vult.

Red velvet Peer Kerst Taart Kerst op de taart Thema recepten
5
1 beoordeling Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Melk
    160 ml
    Melk
  • Eidooier
    2
    Eidooier
  • Suiker (kristalsuiker)
    2 el (eetlepels)
    Suiker (kristalsuiker)
  •  
    125 g
    Gestoofde peertjes
  • Witte chocolade
    100 g
    Witte chocolade
  • Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
    1 tl (theelepels)
    Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)

 

  • Verse slagroom (onbereid)
    700 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Ei
    4
    Ei
  • Dr. Oetker Red Velvet Cake
    2 pak(ken)
    Dr. Oetker Red Velvet Cake
  • Bramen
    150 g
    Bramen
  • Blauwe bessen
    150 g
    Blauwe bessen

Keukenspullen

  • Steelpan
    Steelpan
  • Kom
    2
    Kom
    Bestel dit product online
  •  
    IJswater
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Springvorm (Ø20 cm)
    Springvorm (Ø20 cm)
    Bestel dit product online
  • Spuitzak
    2
    Spuitzak
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Twee soorten mousse maken

Verwarm de melk (160 ml) in een pan. De melk mag niet gaan koken.

Klop ondertussen de eidooiers (2 stuks) met de suiker (2 el) licht en romig en voeg beetje bij beetje de warme melk toe.

Giet het mengsel terug in de pan en laat het op laag vuur iets indikken.

Breek de witte chocolade (100 g) in kleine stukjes en snijd de stoofpeertjes (125 g) in kleine blokjes.

Verdeel het melkmengsel over 2 kommen en voeg aan de ene kom de witte chocolade toe. Laat volledig smelten en roer goed. Voeg aan de andere kom de stoofpeertjes en het vanille-aroma (1 tl) toe. Laat beiden afkoelen in een bak met ijswater.

Klop ondertussen slagroom (500 ml) stijf, verdeel over de 2 kommen en spatel voorzichtig tot een luchtige mousse. Laat beide kommen minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

2. Red velvet cakebeslag maken

Zorg ervoor dat de eieren op kamertemperatuur zijn. Neem de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 150°C).

Terwijl de mousse opstijft, bereid je twee Dr. Oetker Red Velvet Cakes in 2 springvormen met verschillende formaten.

Doe hiervoor de taartmixen (2 pakken), de eieren (4 stuks) en de slagroom (200 ml) in een beslagkom. Roer het geheel met een mixer met garden, op de laagste stand, tot een glad geheel. Klop het geheel met de mixer op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig geheel.

Verdeel het beslag over de twee bakvormen. Was de beslagkom en de garden hierna direct af met lauw water om een rode aanslag te voorkomen.

Plaats de bakplaat met één of gelijktijdig twee bakvormen in het midden van de oven en bak iedere taart in 50 tot 55 minuten gaar. Prik met een satéprikker in het midden van de taart om te testen of de cake gaar is. Is de prikker droog, dan is de taart gaar. Zo niet, bak de taart dan nog 5 minuten.

Haal de taarten uit de oven en laat deze minimaal 30 minuten, in de bakvorm, goed afkoelen.

Twee maal taartbeslag maken

Dit recept gaat uit van twee verpakkingen en beide taartvormen gelijktijdig in de oven plaatst. Bak je in een kleinere heteluchtoven, bereid en bak het beslag dan per taart voor het beste resultaat.

3. Vullen en decoreren

Wanneer beide Red Velvet Cakes goed zijn afgekoeld, snijd je iedere taart in 3 lagen van gelijke dikte. Vlak van de grootste taart de bovenste laag zoveel mogelijk af.

Vul 1 spuitzak met de witte chocolademousse en de ander met de stoofperenmousse. Verdeel nu de witte chocolademousse over de onderste 2 grotere taartlagen en sluit af met de derde grote taartlaag.

Plak de onderste kleinere taartlaag met een beetje mousse op de grote taart en verdeel vervolgens de stoofpeertjesmousse over de 2 kleinere taartlagen.

Eindig met de bovenste kleine toplaag. Bewaar de taart tot moment van serveren in de koeling. Garneer de Naked Red Velvet Kerstcake vlak voor het uitserveren met verse bramen (150 g) en blauwe bessen (150 g).

Meer kersttaart recepten

Rendier taart
Moeilijker
3
40 min.
Romige appeltaart met sterren
Gemiddeld
5
60 min.
Naked Red Velvet Kersttaart
Moeilijker
5
30 min.
Kerstmannetjestaart
Gemiddeld
4
20 min.
Chocolade kokostaart met chocolade kerstbomen
Erg moeilijk
-
60 min.
MonChoutaart met kerstkrans
Gemiddeld
-
25 min.
 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.