Steel de show deze kerst met een prachtige Naked Red Velvet laagjestaart, met een vulling van stoofpeertjesmousse en witte chocolade.
Je hebt twee springvormen nodig in twee verschillende maten. Je kunt eigen springvormen gebruiken, bijvoorbeeld van 16 cm voor de bovenste taart en een springvorm van 20 cm voor de onderste taart.
Voor het kleinere taartje kun je ook de bijgeleverde vorm gebruiken. Plaats hem dan op de bakplaat voordat je de vorm vult.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de melk (160 ml) in een pan. De melk mag niet gaan koken.
Klop ondertussen de eidooiers (2 stuks) met de suiker (2 el) licht en romig en voeg beetje bij beetje de warme melk toe.
Giet het mengsel terug in de pan en laat het op laag vuur iets indikken.
Breek de witte chocolade (100 g) in kleine stukjes en snijd de stoofpeertjes (125 g) in kleine blokjes.
Verdeel het melkmengsel over 2 kommen en voeg aan de ene kom de witte chocolade toe. Laat volledig smelten en roer goed. Voeg aan de andere kom de stoofpeertjes en het vanille-aroma (1 tl) toe. Laat beiden afkoelen in een bak met ijswater.
Klop ondertussen slagroom (500 ml) stijf, verdeel over de 2 kommen en spatel voorzichtig tot een luchtige mousse. Laat beide kommen minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Zorg ervoor dat de eieren op kamertemperatuur zijn. Neem de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 150°C).
Terwijl de mousse opstijft, bereid je twee Dr. Oetker Red Velvet Cakes in 2 springvormen met verschillende formaten.
Doe hiervoor de taartmixen (2 pakken), de eieren (4 stuks) en de slagroom (200 ml) in een beslagkom. Roer het geheel met een mixer met garden, op de laagste stand, tot een glad geheel. Klop het geheel met de mixer op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig geheel.
Verdeel het beslag over de twee bakvormen. Was de beslagkom en de garden hierna direct af met lauw water om een rode aanslag te voorkomen.
Plaats de bakplaat met één of gelijktijdig twee bakvormen in het midden van de oven en bak iedere taart in 50 tot 55 minuten gaar. Prik met een satéprikker in het midden van de taart om te testen of de cake gaar is. Is de prikker droog, dan is de taart gaar. Zo niet, bak de taart dan nog 5 minuten.
Haal de taarten uit de oven en laat deze minimaal 30 minuten, in de bakvorm, goed afkoelen.
Dit recept gaat uit van twee verpakkingen en beide taartvormen gelijktijdig in de oven plaatst. Bak je in een kleinere heteluchtoven, bereid en bak het beslag dan per taart voor het beste resultaat.
Wanneer beide Red Velvet Cakes goed zijn afgekoeld, snijd je iedere taart in 3 lagen van gelijke dikte. Vlak van de grootste taart de bovenste laag zoveel mogelijk af.
Vul 1 spuitzak met de witte chocolademousse en de ander met de stoofperenmousse. Verdeel nu de witte chocolademousse over de onderste 2 grotere taartlagen en sluit af met de derde grote taartlaag.
Plak de onderste kleinere taartlaag met een beetje mousse op de grote taart en verdeel vervolgens de stoofpeertjesmousse over de 2 kleinere taartlagen.
Eindig met de bovenste kleine toplaag. Bewaar de taart tot moment van serveren in de koeling. Garneer de Naked Red Velvet Kerstcake vlak voor het uitserveren met verse bramen (150 g) en blauwe bessen (150 g).