Wow, een kersttaart om mee te shinen! De basis van deze taart is een biscuittaart, die op smaak gebracht is met cacao. De kerstboompjes on top maak je helemaal zelf van zoute stokjes en chocolade.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 160°C). Bekleed de springvorm met bakpapier en vet deze in met boter of een bakspray. Hak de amandelen (55 g Dr. Oetker Garneeramandelen) fijn.
Doe de taartmix (1 pak Dr. Oetker Basismix Biscuittaart) samen met de eieren (5 stuks) en het water (50 ml) in een beslagkom. Mix het geheel met de mixer met garden op de laagste stand tot een gladde massa. Mix het vervolgens op de hoogste stand in 5 minuten tot een luchtig biscuitbeslag.
Zeef de cacaopoeder (15 g) boven het beslag en mix nog 1 minuut. Spatel de fijngehakte amandelen door het beslag.
Vul de springvorm met het beslag en bak de taart in 55 - 60 minuten in de voorverwarmde oven gaar. Laat de chocoladetaart goed afkoelen.
Klop de boter (200 g) met de mixer op de laagste stand in 1 minuut glad. Voeg de melk (250 ml), de mix voor de botercrème (2 zakjes, Dr. Oetker) en de vanillesuiker (1 zakje) toe en mix het geheel in 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.
Doe 4 eetlepels van de luchtige vanillebotercrème in een schaaltje en zet het apart. Dit bewaar je om later de zijkant en bovenkant van de kersttaart mee te bestrijken. Roer de geraspte witte chocolade (100 g) en de geraspte kokos (50 g) door de resterende botercrème en doe deze in een spuitzak.
Snijd de afgekoelde taart in 3 gelijke delen en vul de chocoladetaart laag voor laag royaal met de witte chocolade-kokos-botercrème.
Besmeer vervolgens de zijkant en de bovenkant van de kersttaart met de vanille-botercrème.
Verdeel tot slot de geraspte kokos (150 g) over de zijkant en de kokosvlokken (2 handjes) over de bovenkant van de kerst-chocoladetaart en laat hem goed opstijven in de koelkast.
Maak in de tussentijd de chocolade-kerstboompjes ter garnering. Voeg hiervoor een aantal druppels blauwe en gele kleurstof aan de gesmolten witte chocolade (200 g) toe. Verdeel de groene gesmolten chocolade in een spuitzak en spuit doormiddel van een sierlijke beweging een kerstboom vorm op de zoute sticks (10 stuks). Decoreer de kerstboompjes met de Dr. Oetker Kerstdecoratie. Laat de kerstboompjes uitharden.
Decoreer de kersttaart met de kerstbomen en Dr. Oetker sneeuwvlokken-kerstdecoratie.
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.