Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Chocolade-Kokostaart met chocolade kerstbomen

Wow een kersttaart om mee te shinen. Zet jij ook zo'n gave kersttaart op tafel. De basis van deze taart is biscuittaart, die op smaak gebracht is met cacao. De kerstboompjes on top maak je helemaal zelf van zoute stokjes en chocolade.

Bereiden

60 min

Baktijd

55 min

Niveau

Uitdagend

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 160°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor. Bekleed de springvorm met bakpapier en vet deze in met boter of een bakspray.

  2. Stap 2

    • 55 g Dr. Oetker Garneeramandelen

    Hak de amandelen fijn.

Taart

  1. Stap 3

    • 15 g cacao (poeder)

    • 5 eieren

    • 1 pak Dr. Oetker Basismix Biscuittaart

    • 50 ml water

    Doe de taartmix samen met de eieren en het water in een beslagkom. Mix het geheel met de mixer met garden op de laagste stand tot een gladde massa. Mix het vervolgens op de hoogste stand in 5 minuten tot een luchtig biscuitbeslag. Zeef de cacaopoeder boven het beslag en mix nog 1 minuut. Spatel de fijngehakte amandelen door het beslag.

  2. Stap 4

    Vul de springvorm met het beslag en bak de taart in 55 - 60 minuten in de voorverwarmde oven gaar. Laat de chocolade taart goed afkoelen.

Taartvulling maken

  1. Stap 5

    • 200 g boter

    • 50 g kokos (geraspt)

    • 250 ml melk

    • 2 zakjes Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème

    • 1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker

    • 100 g witte chocolade (geraspt)

    Klop de boter met de mixer op de laagste stand in 1 minuut glad. Voeg de melk, de mix voor de botercrème en de vanillesuiker toe en mix het geheel in 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.

  2. Stap 6

    Doe 4 eetlepels van de luchtige vanillebotercrème in een schaaltje en zet het apart. Dit bewaar je om later de zijkant en bovenkant van de kersttaart mee te bestrijken. Roer de geraspte witte chocolade en de geraspte kokos door de resterende botercrème en doe deze in een spuitzak.

Kersttaart decoreren

  1. Stap 7

    • 150 g kokos (geraspt)

    • 2 handjes kokosvlokken

    Snijd de afgekoelde taart in 3 gelijke delen en vul de chocoladetaart laag voor laag royaal met de witte chocolade-kokos botercrème. Besmeer vervolgens de zijkant en de bovenkant van de kersttaart met de vanille-botercrème. Verdeel tot slot de geraspte kokos over de zijkant en de kokosvlokken over de bovenkant van de kerst-chocoladetaart en laat hem goed opstijven in de koelkast.

  2. Stap 8

    • 2 tubes Dr. Oetker Kleurstoffen (blauw en geel)

    • 200 g witte chocolade (gesmolten)

    • 10 zoute sticks

    • 1 strooibusje Dr. Oetker Kerstdecoratie

    Maak in de tussentijd de chocolade kerstboompjes ter garnering. Voeg hiervoor een aantal druppels blauwe en gele kleurstof aan de gesmolten witte chocolade toe. Verdeel de groene gesmolten chocolade in een spuitzak en spuit doormiddel van een sierlijke beweging een kerstboom vorm op de zoute sticks. Decoreer de kerstboompjes met de Dr. Oetker Kerstdecoratie. Laat de kerstboompjes uitharden.

  3. Stap 9

    Decoreer de kersttaart met de kerstbomen en Dr. Oetker sneeuwvlokken kerstdecoratie.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.