Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Chocolade kokostaart met chocolade kerstbomen

Chocolade kokostaart met chocolade kerstbomen

Dit recept is van: Bakken.nl team

  1. Chocolade-kokostaart met chocolade kerstbomen
Item 1 of 1
Chocolade kokostaart met chocolade kerstbomen
info
Benodigdheden
Stappen

Wow, een kersttaart om mee te shinen! De basis van deze taart is een biscuittaart, die op smaak gebracht is met cacao. De kerstboompjes on top maak je helemaal zelf van zoute stokjes en chocolade.

60 min.Bereidingstijd
55 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
KerstKerst op de taartChocoladetaartTaartKokosBiscuittaartThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
    1 Pak
    Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
  • Garneeramandelen (Dr. Oetker)
    55 g
    Garneeramandelen (Dr. Oetker)
  • Cacaopoeder
    15 g
    Cacaopoeder
  • Ei
    5 null
    Ei
  • Water
    50 ml
    Water
  • Boter (ongezouten roomboter)
    200 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Kokosrasp
    200 g
    Kokosrasp
  • Melk
    250 ml
    Melk
  • Dr. Oetker Botercrème
    2 Zakje(s)
    Dr. Oetker Botercrème
    Bestel dit product online

 

  • Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
  • Witte chocoladerasp
    100 g
    Witte chocoladerasp
  •  
    2 handje(s)
    Kokosvlokken
  • Dr. Oetker Kleurstoffen (blauw)
    1 tube
    Dr. Oetker Kleurstoffen (blauw)
  • Dr. Oetker Kleurstoffen (geel)
    1 tube
    Dr. Oetker Kleurstoffen (geel)
  • Witte chocolade
    200 g
    Witte chocolade
  •  
    10 null
    Zoute stokjes
  •  
    1 Dr. Oetker Kerstdecoratie
    Dr. Oetker Kerstdecoratie

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Springvorm Ø18 cm
    Springvorm Ø18 cm
    Bestel dit product online
  • Spuitzak
    Spuitzak
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 160°C). Bekleed de springvorm met bakpapier en vet deze in met boter of een bakspray. Hak de amandelen (55 g Dr. Oetker Garneeramandelen) fijn.

2. Taart

Doe de taartmix (1 pak Dr. Oetker Basismix Biscuittaart) samen met de eieren (5 stuks) en het water (50 ml) in een beslagkom. Mix het geheel met de mixer met garden op de laagste stand tot een gladde massa. Mix het vervolgens op de hoogste stand in 5 minuten tot een luchtig biscuitbeslag.

Zeef de cacaopoeder (15 g) boven het beslag en mix nog 1 minuut. Spatel de fijngehakte amandelen door het beslag.

Vul de springvorm met het beslag en bak de taart in 55 - 60 minuten in de voorverwarmde oven gaar. Laat de chocoladetaart goed afkoelen.

3. Taartvulling maken

Klop de boter (200 g) met de mixer op de laagste stand in 1 minuut glad. Voeg de melk (250 ml), de mix voor de botercrème (2 zakjes, Dr. Oetker) en de vanillesuiker (1 zakje) toe en mix het geheel in 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.

Doe 4 eetlepels van de luchtige vanillebotercrème in een schaaltje en zet het apart. Dit bewaar je om later de zijkant en bovenkant van de kersttaart mee te bestrijken. Roer de geraspte witte chocolade (100 g) en de geraspte kokos (50 g) door de resterende botercrème en doe deze in een spuitzak.

4. Kersttaart decoreren

Snijd de afgekoelde taart in 3 gelijke delen en vul de chocoladetaart laag voor laag royaal met de witte chocolade-kokos-botercrème.

Besmeer vervolgens de zijkant en de bovenkant van de kersttaart met de vanille-botercrème.

Verdeel tot slot de geraspte kokos (150 g) over de zijkant en de kokosvlokken (2 handjes) over de bovenkant van de kerst-chocoladetaart en laat hem goed opstijven in de koelkast.

Maak in de tussentijd de chocolade-kerstboompjes ter garnering. Voeg hiervoor een aantal druppels blauwe en gele kleurstof aan de gesmolten witte chocolade (200 g) toe. Verdeel de groene gesmolten chocolade in een spuitzak en spuit doormiddel van een sierlijke beweging een kerstboom vorm op de zoute sticks (10 stuks). Decoreer de kerstboompjes met de Dr. Oetker Kerstdecoratie. Laat de kerstboompjes uitharden.

Decoreer de kersttaart met de kerstbomen en Dr. Oetker sneeuwvlokken-kerstdecoratie.

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

Meer kersttaart recepten

  1. Rendier taart
    Moeilijker
    3
    40 min.
  2. Romige appeltaart met sterren
    Gemiddeld
    5
    60 min.
  3. Naked Red Velvet Kersttaart
    Moeilijker
    5
    30 min.
  4. Kerstmannetjestaart
    Gemiddeld
    4
    20 min.
  5. Chocolade kokostaart met chocolade kerstbomen
    Erg moeilijk
    0
    60 min.
  6. MonChoutaart met kerstkrans
    Gemiddeld
    0
    25 min.
Item 1 of 6

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.